"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 23:47

barbucha omlouvám se, calibre nepouzivam. 

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 00:20

Renusatko tou mašinkou jim vem jenom boční a zadní vlasy. Odděl si vršek třeba skřipcem a nejdříve stříhám mašinkou. Vršek následně nůžkami. Nějaká inspirace níže:

p.s. jsou to jen vlasy a dorostu

https://youtu.be/I3NCFUywaxghttps://youtu.be/I3NCFUywaxg

https://youtu.be/yih4l3ydBPYhttps://youtu.be/yih4l3ydBPY

Offline ankou
258 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 01:48
Reakce na Miru:

Poradíte, prosím, co by se dalo pít jako nealko nápoj na chuť/rituál spojený s pohodou místo červeného vína.?

(asi nějaký čaj, zdravý nápoj nenáročný na přípravu)

((jak tady, myslím, Ava zmínila, že přestala pít alkohol kvůli padání vlasů, tak jsem googlila a ono to také, ten alkohol, může mít vliv. Tak to chci zkusit...))

​Heřmánek

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 06:05

ankou 

...našla jsem si, na co všechno je dobrý a

to by mě nenapadlo, děkuji!

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 08:00

Miru na vlasy se vždycky doporucovalo pít kopřivový čaj.

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 08:38

Catherinne 

...jojo, to vím, mamka mi to taky pořád nutíDěkuju...

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:40

coralline continuity 

OK, nainstaluju si to nový a děj se vůle boží

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:42

barbucha Mně pak došlo, že jsem to takhle musela sama udělat. Protože aktuální počítač mám mnohem kratší dobu než čtečku. Jelikož nemám žádný traumatický vzpomnínky, muselo to fungovat

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:44

Už dost dlouho mě v noci a ráno bolí v kříži tak, že mi dělá problém se v posteli otočit. Pak to pres den nějak rozchodím. Může to být kvůli matraci nebo nedostatkem pohybu?

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:54

coralline 

No a mně pak došlo, že je to vlastně úplně fuk, protože ve čtečce mam úplně to samý takže i kdybych tu stávající knihovnu smazala, pořád ty knihy mam.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:57

Mulen myslim,ze matraci.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:18

Mulen Já si myslím spíš neposíleným zádovým a břišním svalstvem. Matraci mám pořád stejnou a než jsem začala cvičit, tak jsem to měla každé ráno. Připadala jsem si jak stoletá. 

Catherinne Děkuji. Nakonec jsem řekla, že ostříhám jen toho nejmladšího, protože toho můžu případně vzít komplet strojkem, kdyby se to nepodařilo a bude vypadat dobře. Starší prý počká jak to dopadne a manžela mám strach stříhat, kdyby musel do práce.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:26

Zarinya No matrace by už výměnu zasluhovaly, to je fakt.

Renusatko cvičit si začala sama, nebo si s tom někde před tím byla? Připadám si úplně stejně

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:36

Renusatko 

A Mmas k tomu strojku nastavce? Doma se takhle striha sambo a bere boky a vzadu kratkym nastavcem a vrsek projede delsim. Pak u krku a u usi docisti bez nastavce. Ma taky huste vlasy a ten dlouhej vrsek proste projizdi tim nastavcem hrozne dlouho ze vsech stran, pak mu to docistim nuzkama, kdyby nekde neco.je No je to prace a hlavne ten bordel z toho!!!

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:58

Mulen ja som mala rovnaký problém, otočiť sa pre bolesť v krížoch a ráno vstať... pomohlo mi cvičiť pilates. Chodila som na lekcie, ale teraz cvičím doma sama. Ak nemôžem z nejakého dôvodu cvičiť tak dva týždne, bolesť je späť

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:02

carries musím se dokopat k nějakému pohybu, chodila jsem bruslit, jezdit na koni, plavat a lozit. Teď nedělám ani jedno a je to znát. Doma nikdy nevydržím cvičit dlouho, se znám...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:13

carries Mám to stejně, jak přestanu, tak se to po čase vrátí. Ne už tak hned, ale teď třeba po 4 měsících necvičení už ano. Mulen  Já jsem začala chodit vyloženě do posilovny, ale teď myslím, že v téhle době si najdeš sestavu na záda. Líbí se mi třeba tady nebo tady .Vybrat si z nich cviky nebo cvičit na střídačku. Nezapomenout na břicho, protože bederní svaly a břišní se k sobě upínají a aby fungovaly, tak je potřeba zapojit oboje. Dobrý je tak třeba i plank. 

Karja Nástavec mám jen jeden. No nějak jsem to zvládla. Je blbé, že on má černé vlasy, takže každá nerovnost je vidět. Kolem uší jsem mu vystříhala trochu moc a do vršku jsem se vůbec nepouštěla. Tak předpokládám, že za dva dny mu to zaroste a než otevřou kadeřnictví, tak to bude mít už zase dlouhé. Stejně sedí doma. Myslím, že až to uvidí ten starší, tak do toho nepůjde.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:14

Miru S kopřivou opatrně, myslím, že se nemá pít dlouho. 0zero7 zmiňovala hořká dochucovadla + led a voda, myslím, že barbucha s tím má taky nějakou zkušenost. Angosturu ap. A jak dámy radily, teď je spousta aromatických bylinek, trochu je pošolichat v hmoždíři nebo rovnou rozmixovat ( ta barva pak ale není úplně lákavá). Já jsem milovala oloupaný pomeranč rozmixovat s mátou. Nebo mléčný banánový koktejl s mátou. Řeším to taky, páč migréna. A nebo si koupit něco drahého a dobrého a dát si jen malinko - musíš být úplně bez alkoholu? Já jsem si koupila 12 letou whisky.

edit Já bývám při nějakých náročných obdobích bez alkoholu, několik týdnů, měsíc, i víc. Ale mně to fakt chybí, moc toho povyražení nemám, tak se chci občas večer aspoň napít. Jak to tu čtu, já vlastně piju z nudy.

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:28

Mirka 

Miri, alkohol je pro mě relax, rituál na pohodu. Já mám ráda červené suché víno. Co já vím, tři decky.

(když je kvalitní víno, mám ráda i bílé, i hodně kvalitní sladké. Prostě pití JE o kvalitě)

Tvrdej vyjímečně. Ne že by mi nechutnal

(a jak píšeš, když už tak kvalitní a zásadně čistej, žádný "ředění" čímkoliv jiným), ale já mám v sobě jako to, že to víno je tělu i prospěšný...

Jenže na netu bylo, že konzumace alkoholu

(no, asi se myslí tvrdej či nadměrná konzumace. Jenže - co je nadměrný, že jo.?) zhoršuje práci ledvin, jater, logicky, tím pádem nevstřebávání vitamínů a stop. prvků, resp. jejich vylučování z těla, vysušování pokožky = vrásky, vysušování pokožky = něco jak vyprahlá zem = pak padají vlasy jak klasy ze suchý půdy...

Prostě takhle nějak to psali.

Na druhou stranu si říkám - že na Moravě se pije už odmala, v Itálii, ve Francii..., a vlasy maj´dobrý. Ale když tady některé dámy psaly, že jim to vysazení alkoholu pomohlo..?.

Jako bude to pro mě smutný, bez vínka...

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 11:53

Mulen Ono je to teraz ťažké, keď sa nedá nikam poriadne ísť. Mne doma cvičiť nevadí, ale niekedy býva problém sa presvedčiť

Totoje zhruba zostava pilatesu čo cvičievam ja.