"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 11. června 2020 12:49

Mulen Naštěstí ne, manžel si všimnul. Měla jsem to v místě, kam si moc nevidím a taky se nějak neprohlížím. Dost dlouho jsem čekala, že to přejde a pak už mě hnaly k doktorovi i kolegyně z práce. Protilátky jsem měla i po trojích ATB, pak mi dal ještě jedny a víc že se mnou dělat nebude.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:00

Mohučanka sakra, zrovna se mi tam líbila jedna sukně tak aspoň ušetřím...

Offline jerry
11245 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:10

Bowle 

Už ne.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:22

Zu Když ti tam křuplo tak bych bejt tebou zašla na ortopedickou ambulanci, tam by ty objednací lhůty měly bejt lepší, případně by mohli brát i bez objednání (chodila jsem za korony, poprvý jsme mluvila přímo s doktorem a ten řekl ať klidně hned vyrazim a přijdu)

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:30

Evaeva 

Jedny soft footbed mám teď, liší se to tím, že je tam přidaná mezivrstva pěny, jsou na dotyk o trochu měkčí, nebo spíš přesněji odpruženější, takže nepotřebují tolik čas, aby se přizpůsobily. Stélka je o maličko méně profilovaná. Jiný rozdíl tam není. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:41

Mulen Jejda, tak to je mi líto :-( ale třeba se ti to nějak nerozjede a bude to dobrý!

viktorka_od splavu Poslala tě na rtg kyčle i obvodní? Mě teď taky začíná dost bolet kyčel, hlavně když dlouho sedím a změním polohu. Ale nikdy jsem žádné problémy neměla, já jsem takový ten notoricky zdravý typ, i praktika jsem si našla jen kvůli očkování na tetanus. Já mám teda souseda ortopeda, ale je dost fešný a pořád spolu flirtujeme, úplně se mi k němu nechce jako stará bába s kyčlí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2020 13:41

711990 Yvraine Potrefenáhusa díky. Trochu měkčí by se mi líbili.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:50

Klara Už jsem objednaná, ale přece jen pár km denně nachodím a třeba schody jsou dost utrpení, tak kdyby byla i nějaká babská rada, už jsem ochotná i přikládat obklady a Garfie neciť se jako bába, já jsem mladší a kulhám jak Peyrac! A to mám i jizvu na obličeji, tak je to komplet

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 13:55

Garfie ano poslala, nezeby se ji moc chtelo, ale potrebovala me nejak vyridit:-) jasne ze to nevyresi obvodak, ale neni nutny cekat necinne, jsem tim jen chtela rict..

jinak na rtg nic neni, vypada to od patere coz bych ti tipla tez. ty rentgeny ultrazvuky aj muzou odhalit treba skryty uraz nebo zanet, to je dobre mit a jde to hned. s tim fesnym te chapu, uz jen kdyz vezmu jak moc jsem se musela svlikat;-) 

jo, a v cekarne byli i daleko mladsi!

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. června 2020 14:03

Zu No jo, ale nechodíš k doktorovi, se kterým laškuješ skoro denně na ulici, že jo?

viktorka_od splavu Páteř je dobrý tip, chodím teď pravidelně na pilátes a úplně cítím, jak mám každou stranu těla jinou. To jsou všechny ty počítač a internety, normálně bych to zakázala!!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. června 2020 14:08

Mulen A nemůže být pohybový problém od borelky? Pokud se objevil nějak souběžně. 

Zu Kyčel z venkovní strany bolívá od páteře, z vnitřní strany od třísla to bývá problém kyčle, většinou od artrózy a potom jsou samozřejmě i nějaké záněty. Pokud to vzniklo jako akutní bolest při pohybu, tak to bude možná souviset se zádama (bederkou).

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 11. června 2020 14:08

Garfie Neee, ale já se stydim i před tim mym nepříjemnym

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 11. června 2020 14:14

Renusatko Mě právě bolí z tý vnitřní a už na ortopedii v mládí se jim moje kyčle nepozdávali (a od mamky vím, že se mnou jako miminem kyčle řešila), tak se teď trochu bojim, doteď to bolelo jen když jsem měla nárazově hodně našlapaných km, teď mám obecně pohybu hodně pořád, ale teda právě včera to trochu křuplo... Ale jsem objednaná, zkusím se ještě poptat na nějakého fyzioterapeuta.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. června 2020 14:20

Zu Mám kamarádku na ortopedii a ta vždycky říká, že z venkovní strany jsou problém záda. Když třeba člověk nemůže spát na boku nebo ho bolí při pohybu venkovní strana. Prý na 99%. To u tebe ale teda nebude.

Možná i nějaká soukromá fyzio bez pojišťovny, která má lékaře. Sice to zaplatíš, ale zase termíny mají.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 11. června 2020 14:49

Renusatko jo, moje mamka taky rika ze kycle zvenci nebolej.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. června 2020 15:21

Já teda od kyčlí k jídlu, poněkud šokovaně jsem zjistila, že prý pečená makrela na klacku není vůbec obvyklá třeba v Čechách, je to pravda? Pro mě je to jídlo dětství, s tatínkem na fotbal a na makrelu!  Ale třeba můj muž to vůbec nezná, poprvé to jedl asi před dvěma lety v nedaleké hospodě....

49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 15:22
Reakce na 711990:

Renusatko jo, moje mamka taky rika ze kycle zvenci nebolej.

​a to ste mi nemohly říct hned?! sem si mohla ušetřit to chození po doktorech

49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 15:22

Garfie co je pečená makrela na klacku? (v tom odkazu ji nevidím)

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. června 2020 15:35

viktorka_od splavu No vypadá to takto, makrela napíchnutá na klacek, dělá se to na hřištích, zahrádkách a různých akcích...

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 11. června 2020 15:38

Garfie Myslím, že není obvyklá nejen v Čechách, Brno (minimálně Brno-sever) taky hlásí neznalost viktorka_od splavu