"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:28

viktorka_od splavu brusinky, ty bych nasadila v každém případě. Nabo uroval manosa, co jsou brusinky ještě s něčím.pak hodně pít urologický čaj,ať se ty močové cesty proplachuji. 

Pak existuje nějaký olej na to, ale zas bych nekombinovala všechno dokopy.

Čo by měl určitě brát je algifen. Ten mu snad napsali?

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:28

viktorka_od splavu tinktura z lichorerisnice, nejlepší je od firmy Naděje 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:32

continuity ne to mu nenapsali:-( jen Zinnat nic vic. prej kdyz chce muze vzit ibalgin... pac je mi jasny ze bavil sestry i doktorku, vtipkoval a vuubec nic ho nebolelo

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:32

Garfie ale tak nechoď jako stará bába, ale jako aktivní sportovec, žes ji asi přetížila/špatně došlápla 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:34

viktorka_od splavu a doslaka. Ono to totiž i uvolňuje křeče toho močového ústrojí, mně vždy kladli na srdce, ať si to tak dva dny kapu bez ohledu na bolest, že to i podporuje lecbu. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:37

viktorka_od splavu urologickej caj.

49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:47

continuity hm:-/

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 11. června 2020 17:49

viktorka_od splavu Řekla bych, že čerstvá, asi by uzenou nedávali ještě na gril?

A už jsem vám říkala, jak si asi tříleté děťátko vybralo v lahůdkách uzenou makrelu, celou cestu ji drželo v náručí a zpívalo "rybičko má milovaná, já tě mám tak ráda...ale musim tě sníst!"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2020 18:05

viktorka_od splavu jedlou sodu na špičku nože, rozmíchat do vody, čaje. Prý ty bakterie nesnáší to zásadité prostředí, mě to zabírá.

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 11. června 2020 18:09

viktorka_od splavu Lichořeřišnici - tinkturu. Ale užívat delší dobu. Šest týdnů říkají.

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 11. června 2020 18:29

Pinot Noir Už delší dobu mám podezření, že původem jsme si docela blízko a dělilo nás jen pár vesnic

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. června 2020 18:49

Garfie Hele, makrela na klacku, mé dětské víkendy, mňam! Hradec Králové...

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 11. června 2020 18:59

Garfie Litoměřice makrelu na klacku neznají, ale rády by se seznámily, vypadá to dobře.

49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:05
Reakce na Sweet Potato:

viktorka_od splavu Řekla bych, že čerstvá, asi by uzenou nedávali ještě na gril?

A už jsem vám říkala, jak si asi tříleté děťátko vybralo v lahůdkách uzenou makrelu, celou cestu ji drželo v náručí a zpívalo "rybičko má milovaná, já tě mám tak ráda...ale musim tě sníst!"

ja prave znam jen tu uzenou jeste "dovylepsenou" na grilu nebo udirne, kdysi jsem to na par takovych akcich u kamosu na dvore jedla. 

jo a muz ze zlinska nezna.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:07

OliveOyl u nás se do té makrely cpe česnek a koření a v kombinaci s tím, jak je tučná, obvykle aspoň jednoho účastníka chytne žlučník. Takže mně to stačí max jednou za rok ;)

49364 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:14

diky vsem za ledvinove rady porady, jeste jsem trochu spolehala ze mi poradi v lekarne, ale nikdo tam nebyl jen pani od volneho prodeje a ta teda asi prodavala do vcerejska rohliky:-( ja teda z 99 % presne vim co chci a nevyzadane rady v lekarne me spis stvnou, dneska to teda nevyslo zas opacne, zakon schvalnosti. krom probiotik mam brusinkovy extrakt, inulin, Decko je doma (ten nejdrazsi pripravek se skladal ze techto tri slozek:-), dva ruzne urologicke caje, meloun, stavu z repy a jeste se chystam na vyvar:-) stejne musi nejvetsi praci zastat antibiotika, ale tezko rict jestli trefili ta spravna, kultivace bude az za tri dny. ale vypada ze horecka trochu opadla

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:22

Pinot Noir No tak o tvém vztahu k makrelám na klacku nemám nejmenší pochybnosti!!

Jinak všem děkuji za odpovědi, fakt zajímavé.....viktorka_od splavu makrela je čerstvá, hodně kořeněná a opravdu výborná! Nejlepší je okusovat klacek!

Isca A s tou přímořskou oblastí jsi mi připomněla zajímavou věc o makrelách a Japonsku (prosím vás, až vás začnou ty moje japonské historky otravovat, tak mi to řekněte, jak začnu, tak se neznám!!). Japonci jsou, jak víte, fanatici na čerstvost, ale zrovna makrela je ryba, která vydrží čerstvá strašně krátce (narozdíl třeba od lososa), takže ji prakticky nelze z moře dostat do restaurace tak rychle, aby to vyhovovalo japonské chuti. Takže existují speciální "plovoucí makrelové restaurace", sedíte na lodi u stolu a čekáte, až rybáři vyloví makrelu....:-)

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:32

Garfie to se nevomrzí!

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:34

continuity i já věřím, že to bude dobrý. Diky

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:36

Garfie já mám na tu makrelu vždycky hroznou chuť a pak to chutná....prostě jako makrela. Vlastně mi ani moc nechutná