letfenixa hlavně to bude chtít hodně pohybu, začíná být fakt zima. Uvař si něco do termosky. Ještě jsem z dnešní odpolední procházky pořád nerozmrzla ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pinot Noir grog![]()
viktorka_od splavu budem šofér
letfenixa to bylo pro pinot. tobe bych radila jet pryc a pak se vratit..
letfenixa jaj v pondelok hej, no :(
Miru tak je to pálenka. Mě zrovna grappa moc nechutná, ale už jsem měla i dobrou. Resp. dost záleží jak se vypálí a jak vyzraje, ale může být dost ostrá.
...pálenka... Takže něco na způsob slivovice/hruškovice, jakoby bez výrazné chuti.?.
viktorka_od splavu no hej, lenže tá cesta je pre mňa tiež komplikácia
Zvrtam to z každej strany
Miru no, ona právě může být dost výrazná. Vyrábí se to buď z vína nebo těch zbytku po lisování a tím je dané, že právě může být dost ostra. Ono se to většinou zakulatí zráním, proto píšu, že velmi záleží.
Ja na grappy žádný extra odborník nejsem, byla jsem akorát na jedné degustaci a ačkoliv bílý alkohol a pálenky obecně můžu, tak mě tohle pití nijak neuchvatilo.
...no, já si vygooglila, co to jako je. Zajímalo by mě, jestli se to dá chuťově k něčemu připodobnit, přiblížit, pro představu...
Děkuju![]()
Miru Grappa je vínovice. Může být voňavá a nebo jen ostrá jak šavle.
Sweet Potato zlatá vínovice. To se alespoň dělá z ovoce. Ale pokud se vypálí jenom ty slupky, tak to tomu odpovídá.
A pijete někdo kávu Lavazza d´Oro - jaká je.?
Ano, my ji doma kupujeme už hodně let, jemná chuť, světle pražená, 100% arabica. Není to sice luxus, ale dobrá káva za slušnou cenu rozhodně ![]()
letfenixa muj muž byl minulý týden v servisu v U/L.Servis se zrovna stěhoval, neměli nahradni vozidlo.Hotovo mělo být za 4 hod.Bylo za sedm.Zkrátím, nachodil 26 km. Má cukrovku, tak pravidelná strava. Snědl dva rohlíky za chůze.
Ještě ten den byla pořádná zima, tak sednout v parku na lavičku taky ne.
Tak Betty asi mi iné neostane
tak děkuju![]()
...děkuju!. Tak jsem ji zkusmo objednala a uvidím![]()
continuity Buď víno nebo matolina, no. Já nejsem cílovka.
Sweet Potato no práve, ja taky nechápu, co na tom ti lidi maji.
Z té degustace nás tehdá málem vyhodili. To bylo snad poprvé, co jsem nebyla po degustaci destilátů uplne nažmach.
Miru Já grappu jednou ochutnala z výzkumných důvodů - četla jsem o ní v knížce a byla jsem zvědavá. Podle mýho neodbornýho názoru je to hnusný
ale přirovnat to k něčemu neumím, pálenky obecně moc neoblibuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje