Zarinya Ani v Česku se už léta nemá nechat zub "otevřený". Tento postup není lege artis a překvapuje mě, že to ještě někdo praktikuje. Vždy se musí alepoň provizirně vyplnit.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
crazydaisyono je to urcite prijemnejsi,mit to otevreny tak se snad ani nenajim coz by bylo nekolik tydnu.![]()
crazydaisy mme ty provizorni vyplne vydrzely vzdycky tak jedno jidlo, a to jsem jedla hodne opatrne a zvykala na druhe strane.
Kokoska ja ji mam tyden bez problemu.
Kokoska Teď ji mám podruhé 14 dní a drží. Koušu normálně.
Dotaz asi na continuity
posledni dobou mi chodi emaily, evidentne nejake podvodne, ktere se navenek tvari jako od raiffeisen bank, i maji v koncovce e-mailu @rb.cz
nevis, jak je to mozny, ze maj tu koncovku, ktera je skutecne raiffky?
moora to je normální, můžeš si tam dát adresu jakou chceš. Ten emailový protokol je hodně starý, někdy že 70. let. Představ si to jako korespondenční lístek, co tam dáš za adresu odesílatele, to tam bude a pošta to doručí.
Já dokonce měla kdysi emailového klienta, ve kterým jsem si nastavila, jestli má použít firemní adresu nebo pracovní. Pak se to řešilo na těch různých firewallech a emailových branách, takže dnes běžně z firmy email s podvrženou adresou neodesles. Ale různí útočníci tyto problémy nemají. Jinak zrovna to školím, existují na to i webové služby,pošlu link a můžete si to zkusit ![]()
Špatná zpráva je, že úplně stejně lze podvrhnout i telefonní číslo.
Zarinya crazydaisy mně se to úplně vyrolilo, byla to taková nějaká porézní měkká hmota. Takže asi ne provizorní plomba, spíš jen něco na zamáznutí. Ještě jsem pod tím mívala nějakou vložku s čímsi. Ale je fakt, že nikdy to nebylo myšlené třeba na 14 dní, vždycky tak na dva-tři dny.
Prosím o radu, jak sedí velikosti boty Zara? Většinou jsem mezi 38-39, třeba Vagabondy mám 39
Záleží na strihu. Veľkosť mám normálne 36 a zo Zary mám jedny 36 a dvoje 37. Tie 37 majú úzku špičku.
Kokoska to moje je tvrdsi,vydrzi to vzdy do dalsi navstevy coz byva po tydnu.Otevreny zub nedava moc smysl,kdyz to cisti a pak by se tam dostalo jidlo a to tedy brrrr
je to trapeni se zuby![]()
Peetra1 ja jsem mezi 36-37 a posledni jsem vzala 37 a jsou vetsi.36 by byla lepsi,urcite to chce podle tvaru boty.
Peetra1 Jestli jsi mezi velikostmi, brala bych asi spis vetsi. Ja jsem si ted koupila jedny v Zare 38 a to mam spis 37,5 a jsou super, nosim je porad...![]()
crazydaisy ja jsem kdysi jako decko takhle otevrenou stolicku mela nekolik let, zubarka rekla ze to je jedno ze mi stejne za chvili vypadne. jenze mne mlecne zuby drzely hrozne dlouho. bylo to hodne neprijemne teda.
Jako je to nechutný, ale ke konci minulého století
jsem měla zub otevřený a vycucávala jsem z něj hnis. To by mi tam zůstalo, kdyby byl, byť dočasně, zavřený? Nebo by mi teď radši rozřízli dáseň?
Rychle pryč odsud.
continuity Fakt liješ vařící vodu do skla? Já ze skla nikdy nic teplýho nepiju, ani by mě to nenapadlo...
Pokal pochopitelně taky mám a taky jsem si je musela vyhledat!
Garfie delam si obcas kafe do sklenenych hrnku, ale to je k tomu urcene. Do sklenice bych si to taky netroufla, ale pry se kdyztak ma dat do prazdne cajova lzicka a lit tu horkou vodu na ni. Vlastne ani nevim proc, asi ze to nejak cast toho tepla odvede? Je tu nejaky fyzik?
dyndaNezustalo, při každé návštěvě zubař kanálek (-ky) vyčistí a zase provizorně zavře. Teprve až je zánět pryč se zub definitivně vyplní. Kdysi v pravěku se zub otevřel, dala se arzenová vložka, která umrtvila nerv a teprve potom se zub čistil, vyplnil a zavřel. To už snad dnes nikdo nedělá -aspoň doufám.
dynda Co na konci minulyho stoleti, ja to takhle mela letos v lete. Napred mi to na pohotovosti otevreli jako takovej ten nejnutnejsi zakrok, akorat mi rikali, ze si tam pred jidlem mam vzdycky narvat vatu. Bolest teda citelne polevila. Asi po tejdnu jsem se konecne probojovala k zubari (aby to bylo zabavnejsi, tak moje puvodni doktorka dostihly zdravotni problemy a prestala ordinovat), ten mi vycistil kanalky, dal antibiotika a provizorku s tim, ze to jeste par cisteni bude chtit, a protoze byl patek, rovnou me varoval ze kdyby to zaclo fakt bolet, mam bud vyrazit na pohotovost, nebo si to vystourat paratkem a dal praktikovat to vysavani plus vatu pred jidlem. Na coz teda skutecne doslo. Ale dalsi tejden uz to bylo lepsi, provizorka uz drzela a bolelo to cim dal min, az nakonec pan doktor zub vyspravil necim trvanlivejsim. A od ty doby dobry, tak to snad vydrzi.
Jako prvni seznameni s opravdickou bolesti zubu mi to teda bohate stacilo a doufam, ze si to hned tak nezopakuju...
Kokoska Já mám prostě úplně nějak přirozeně zažité, že do skla studené, do porcelánu teplé, i když si pamatuju z dětství, že se dělalo kafe do skla-ale už tehdy mi to přišlo divné! :-)
A teď jsem si uvědomila, že mám dva skleněné hrníčky na presso!
takové ty dvojstěnné. Ale fakt je, že do nich dělám kávu jen výjimečně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje