"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 16:34

Prosperina No to jsem si taky zažila, je to už 11 let. Otevřeli, vyčistili, zavřeli a následovala oteklá škraň jak křeček, tak antibiotika, znovu stejný postup a opět otok, tak prý to musí ven a dodnes nemám jeden zub. Úplně jsem na to zapomněla. A to jinak kromě pár vrtaných stoliček vůbec se zuby problém nemám.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 16:40

Luna Hele, ja uz toho zubare napul ukecavala, at mi ten pitomej zub radsi vyrve... Ted jsem teda zatim rada, ze to neudelal, ale v tu chvili bych tomu zubu klidne (a asi i celkem z radosti) zamavala. (Ostatne co neni, muze jeste bejt, nekdy se prej tyhle veci rady casem vratej).

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 16:54

Garfie Hrníčky na presso budou možná z varného/borosilikátového skla a to je odolné vůči vysoké teplotám.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 17:02

crazydaisy 

Tak to koukám, ze mě to tak jako ukapávalo, hrozně to bolelo, protože toho bylo tolik. Neumím si představit, že bych po tom prvním otevření odešla se zavřeným zubem. Až když se mi doma povedlo to trochu vytlačit ven, ulevilo se mi. Prosperina Měla jsem taky zadáno si dávat před jídlem vatu a dostala jsem takovou tupou jehlu na vyplachování kysličníkem. Musím zaklepat. Chodím s tím mrtvým zubem po světě už asi 25 let. Před časem to dost bolelo. Ukázalo se, že se v tom "jen" zlomila a pohnula výplň, takže snadné řešení. Je to jednička nahoře, tak mi na něm dost záleží.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 17:12

dynda na "jen"a"snadny reseni"bych byla opatrna.

Ja sla hned druhy den po vypadnuti plomby bezbolestne k zubari a uz tam straduju druhy mesic i dvakrat tydne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 17:18

Zarinya 

Co na tom vidíš za komplikaci? Výplň se vyndala, zub byl chvíli zavložkovaný a pak dostal novou výplň. Taky se nejdřív mluvilo o resekci, že už by jako mohl přijít ten čas, ale rentgen ukázal tu špatnou výplň, žádný jiný problém. Už jsou to cca 4 roky, tak asi OK.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 17:27

Garfie ja mám rada čaj v skle. Zalievam normálne vriacou, nikdy nič neprasklo a to kupujem poháre len v Ikei. Ja veľa veci porozbíjam, škoda pekných pohárov u nás doma. A kávu si robím do skla tiež, ale do dvojstenneho, takisto z Ikei, už mám druhu sadu, prvú som rozbila. Z tej druhej mám už len jaden.Šikovnica som.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 17:29

dynda ja nevidim komplikaci,nejsem zubar.Jen jsem si taky rikala,no vypadla plomba to se zaplombuje a dobry a ono ne.

Ale ja myslela,ze te ten zakrok teprv ceka,tak to je pak jina kdyz uz to mas 4roky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 17:36

Zarinya 

Musela jsem si to spočítat nějak, on ten zub už má fakt dlouhou historii. Ať ti to dobře dopadne s tou vypadlou plombou. Slovy klasika Zuby, pohroma huby!

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:04

dynda Já mám mrtvý zuby bohužel už asi tři a taky jsou zatím cajk, i když pětadvacet let to ještě nebude, spíš tak pět. :) Ale trochu strach o ně mám, říkal zubař, že mrtvý zuby někdy časem zkřehnou a zešednou, jenže já už mám mizernou sklovinu teďka a zuby se mi lámou sotva se na jídlo podívám... No jak píšeš, pohroma huby, kdybych na to měla prachy, nechám si vyrvat a nahradit implantátama všecko komplet!! 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:13

už dost hororových zubních historek

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:15

Karoleena Ježiš proč vyrvat? Vlastní kořeny jsou přece lepší. Vzhled zubu můžeš změnt jen fazetou.

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:17

Karoleena tak ještěže je nemáš, vždyť to je ještě horší

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:48

crazydaisy No jo, kdyby šlo jen o vzhled, jenže mně se furt dějou ty záněty a zuby se mi různě odlamujou a rozpadaj, já si vůbec nedovedu představit, že do tak křehkýho a problematickýho materiálu by se dalo ještě nějak smysluplně zasáhnout tak, aby na to šlo nasadit fazetu...

viktorka_od splavu Hele jeden známej to ve svých myslím necelých padesáti letech ale fakt udělal, proto to zmiňuju, jinak by mě to vůbec nenapadlo, že to vůbec jde. Stálo to statisíce a měl nervy z toho, aby se ty implantáty chytly, ale nakonec to všechno klaplo a myslím, že je spoko. Já bych do toho ale asi i tak nešla, to je fakt mega invazivní a já jsem srab. :) 

Offline Pinot Noir
29385 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:50

Karoleena já mám taky několik mrtvých zubů, po čase se opravdu rozpadají, takže i pár korunek. Ale jsou na těch mrtvých kořenech, dokud je kořen, dá se s tím pracovat, takže netrhat! Implantát mám jeden a přišel mě skoro na 60 tisíc, takže bych si další radši odpustila.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:55

Černá kočka Já vím, je to jen můj pocit...

paktofonika Ony třeba ty kvetoucí čaje by měly jít do skleněné konvice :-) ale jednou jsem byl svědkem, jak praskla a od té doby mám z varného skla strach.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 18:58

Karoleena Implantáty si nechala narvat moje tchýně, stálo ji to hodně přes sto tisíc. Je to už cca 13 let a od té doby má pořád nějaké problémy, záněty a podobně. Byla minimálně 2x na velké operaci, kdy jí to spravovali, jako fakt nevím, jestli to stojí za to. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 19:06

Garfie No to by se určitě stalo mně, nebo hůř, vyrvali by mi zuby, pak bych do toho chytla nějakej zánět, čelist odmítla strpět implantáty, a já bych si nakonec pěkně ve třiceti letech nechávala na noc zuby ve skleničce... :) Ale stejně, člověk by si řekl, 21. století, léčit už umíme vcelku kdeco, ale ty zuby jsou furt docela mizérie se mi zdá!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 19:11

Pinot Noir Přesně tak. Implantát, třeba Straumann, stojí se zavedením od cca 26tis + korunka od 12tis. A může se taky stát, že tělo implantát nepřijme, ale takových lidí je prý minimum. Ale o ty implantáty se musí pečovat, velice dobře čistit.

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:16

Garfie Tak to ty pocity chapu, jestli uz ti neco takhle prasklo.