"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 29. listopadu 2020 23:13

@aranel dokud to nejsou hemeroidy...

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 29. listopadu 2020 23:20

Karja Prosimtě radši si to místo focení namaž psím sádlem nebo něčím, ať to zmizí!

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 07:14

rasaNori momentalne myslim ze je to 250kc/h, ale je to spis odvozeny podle toho, ze tu stravi vzdycky stejny cas a za to jsme se dohodly na castce. Totez treba za myti oken, tam jsme se dohodly na castce. 

Offline dzizisketa
8789 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 07:37

Jimik

DDěkuji, kouknu. 

Offline dzizisketa
8789 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 07:38

Tady vždycky dobře poradíte. Nevíte někdo o nějakém denním diáři na rok 2021 nebo univerzálním, nejlépe z nějakého dobročinného podniku, družstva invalidů apod.? Na Lemniskatu jsem koukala, tam nemají. 

Offline Ginger
1209 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:05

dzizisketa zkus iSkoba. Je to chranena kniharska dilna na Zizkove. https://obchod.iskoba.cz/

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:07

rasaNori my jsme se postupne dopracovaly na 500/h. Za uklid si nase pani zacala rikat litr, ale travila tu cim dal tim min casu. Necele dve hodiny na nas dum mi prislo uz dost malo, mne ten zakladni tydenni uklid trva cele dopoledne. Je teda fakt, ze ona nemusela uklizet hracky a roztahane veci. Ted k nam nechodi, jak porad vsichni tvrdnem doma, ale uz mi to prislo nejak moc

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:23

711990 Gatita aha takze 190/h je cajk:D je pravda ze 2 pokoje po ni chtit nebudu, tak uvidime, zitra ma prijit prvne. Mam to tady asi nejak spacifikovat, co? 

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:39

rasaNorizalezi na domluve. Ja po ni rovnani veci nechtela. Rozhazene obleceni a hracky jsem posbirala vecer predem. I nadobi do mycky jsem naskladala, delala jen cisty uklid. 190/h je super cena, myslim. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:51

rasaNori Těžko říct jak mimo Prahu, v Praze 190 normálka.

Spacifikuj: přeskládávání věcí na hromádky, když neví, kam s nimi, akorát blbě zdržuje.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:52

rasaNori Stejně jako u Gatita i u nás dělala jen "čistý úklid", setřela všechny plochy, umyla koupelnu, záchody, zrcadla. Okna buď dělala postupně v rámci hodinové sazby, nebo přijela s dcerou, která ta okna umyla najednou, té jsem něco připlácela. Už k nám cca 3 roky nechodí, ale bývala tu zhruba tři hodiny a brala si jen stovku na hodinu, nicméně pokud vím, dělala to načerno a předpokládám, že z toho nic neodváděla. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 08:58

Gatita tyjo,to je nejaka luxusni uklizecka,to je vic nez v Nemecku.

Jako na 20eur/h se taky asi nejaka v domacnosti dostane,ale je to vyjimka.

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 09:02

rasaNori jj to je super. Pohlidej si ale aspon ze zacatku cas. U nas tez jde na hodiny ale najednou to zacala flakat, jen to tak osudla, a neni tak dukladna a casto napise vic hodin. Ma klic. Zjistila jsem to nahodou, vratila jsem se driv

Offline Malenge
4785 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 09:08

rasaNori my platíme kousek za Prahou 190,-Kč za hodinu. Vždy to dopoledne, kdy má po obědě přijít, naházím všechny hračky do velkých plastových krabic v pokojíčku a posbírám to, co se různě povaluje, protože by ji to jen zdržovalo a nechci platit za přendávání věcí z místa na místo. U nás se umyje komplet koupelna, kuchyň, všude prach, vyluxovat a setřít, taky chci sundat sedáky z gauče a vyluxovat tam, plus čistí sklo u krbu, teď naposled myla i lednici. Postel si dělám sama, to mi přijde moc intimní. Okna se dělají zvlášť a mají speciální sazbu. Nabízela mi i žehlení, ale to teď nepotřebuji. Tak ať jsi spokojená!

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 09:09

Zarinya jo jo, brala vlastne vic nez ja. Uz jsem si pak pripadala trochu jako trubka. Ono to melo vyvoj, nejdriv si rikala min a delala super poctive, pak uz to sudlala jen asi tak jako ja, ale furt to pro me byla pomoc. Pak podrazila a prestala se s tim mazat uplne. Kdybych ji neznala roky, asi bych se s ni rozloucila hned. Nakonec mi ta korona usnadnila, jak z toho vybruslit. 

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 09:43

Diky vsem, okna po ni chtit nebudu, to by bylo noseni sov do Aten:D je to slecna na doporuceni od kamaradky, tak snad to bude v pohode. My uz se o uklizecce bavili hodnekrat, ale vcera to tak nejak vyeskalovalo. Ona nam tu chodila uklizet tchyne, je na ID a sama se nabidla, akorat nebyla efektivni ci jak to rict. A ja potrebuju sjet cely dum najednou a ne po jednotlivych mistnostech... 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 10:15

rasaNori u nas prijde do "uklizeneho"  tj nikde se nic nevali. Utre prach, vsechno nadzvedne, utre i pod vecma(napr kdyz jsou hracky v policich, utirs to i pod nima), prelesti nabytek, vytre, vysaje, uklidi kuchyn a koupelnu. Nemeje dvere nebo kliky, ale podlahovy listy jo. Nedavno mi umyla dvirka od trouby i zevnitr, jindy lesti jen zvenci(asi uz se na to nemohla koukat, lol). Nas byt 3kk/65m trva 3 hodiny jednou za 14dni a je opravdu pecliva. Je dobry se s ni predem domluvit co chces a nebat sebhned na zacatku rict jestli dobry/blby, at jste proste na stejny vlne. Jinak nez jsme se dohodly na pravidelnem uklidu, poprosila jsem o generalni uklid, aby pak uz jen udrzovala co puvodne uklidila:D to bylo teda vcetne tech dveri a vrsek linky a skrinek v koupelne a i nabizela vnitrky skrinek v kuchyni....

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 10:41

711990 ja se trochu bojim ze az to tady uvidi, tak se lekne a zdrhne:D treba nase knihovna je neukliditelna, na ni bych potrebovala tak tyden aby bylo co prelestovat jenoma to ze by se nemely valet veci, no budu si s ni muset popovidat:D

Mam jeste dotaz, jak vyprat tohle? Davate plysaky do susicky? Same otazky

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 10:44

rasaNori hele je to jeji prace no...:) je zvykla. Jinak nase pani si nediktuje, ze by se tu nemely valet veci, ale jako to je to nejmensi, pokud nechci aby nejdriv hodinu premejslela, jak to tu odklidi, aby se dostala k podlaze:D jinak bych TO hodila do pracky a susicky a doufala, ze se tomu neco stane

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 10:53

711990 to je starsi oblibeny, tomu se nic stat nesmi:D