"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:09

Zarinya ja bych i chtela, ale naposled tu byli takovy matlove, ze to za ty prachy nestalo. A jeste nam rozbili na jednom okne zaluzie. Ja se s tim moc neparu, ramy mame dreveny s impregnaci, ty staci otrit, a okna umeju vodou s necim na sklo a sjedu sterkou, nejaky smouhy neresim. Nejlip umyty okna jsem mela od firmy, ktera nam opravovala ramy. Oni to brousili a pak natirali, tak to po sobe vsechno i uklidili a okna umyli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:10

Karja já už ho ani moc nevnímám, jednou za čas odházím ty poličky;) Ale hračky uklidíme každý večer, takže bordel ze země zmizí. Já mám v plánu najít nějakou tu paní na úklid, aby mě donutila ty krámy uklidit častěji:) 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:13

Evaeva Ja asi kdybychom nebydleli s rodici, tak ji taky mam. Takhle jim nechci nikoho ciziho vodit do domu;-). Coz plati I s hlidanim, asi bych taky nekoho shanela, ale takhle by to obema stranam asi bylo dost neprijemne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:13

Karja jo, praní prádla je fajn, tam je ten výsledek relativně trvalejší. To uklízení krámu mi stejně jako mytí nádobí (díky za myčku) přijde ubíjejí v tom, že je to hned zpátky.

Offline Muslik
532 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:16

Taky potvrzuji zkušenost, že postupem času to paní na úklid začíná těžce flakat. Já v Praze dávám 200kc/hod, takže 1000kc za cca 5 hodinový úklid 100m2 bytu co 2 týdny. V ceně teda i žehlení, cca na hodinu. Původně jsem měla úplně skvělou uklízečku, která sama věděla co a jak, automaticky skládala oblečení do skříně, vnitrky skříněk atd, té stávající nic samotné nedojde, často něco přehledne, není proaktivní prostě, takže občas smíšené pocity, ale i tak díky bohu za ní, hledat jinou jsem líná. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:16

Karja haha, o hlídání jsem taky přemýšlela. Když jsem to říkala muži, zeptal se, kdy přijde:) Ale nevymyslela jsem, kdy by se to hodilo:) Ale až přejde korona, možná by bylo fajn někoho najít, kdo by mohl hlídat občas třeba večer a zároveň ho děti znaly.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:23

Evaeva No je fakt, ze je to docela orisek. Kdyz chces jenom na obcas, ale zaroven aby na toho cloveka byly deti zvykle. No taky bych to nejak neumela rozlousknout, hlavne ja bych treba chtela, aby ty deti nekdo mel a ja byla doma, ale to by neslo. No, nemusim nad tim premyslet;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:35

Karja můj původní plán byl, že bych se pár hodin věnovala práci, abych jako nezakrněla:) přecejen pracuju na švarcsystem a tím pádem se mnou nemusí počítat. A občas by přišla i večer nebo o víkendu. Ale vzhledem k tomu, že naše firma byla úzce navázána na fungující gastroprůmysl, tak by pro mě teď práci asi stejně neměli, tak to padá. Co by tomu řekla rodina, taky nevím, stejně jako, co by řekli na paní na úklid.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:40

Evaeva Jee, to ja nemyslela, co by tomu rodina rekla. Ale ze je to jejich dum, av podstate by nekdo byl u nich doma. A s tim hlidanim by to bylo asi neprijemne I te dotycne, ze by se citila od babicky a dedy pod dohledem;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:46

Karja aha, to asi jo, to je blbý. Já měla v plánu jí převážně vyhodit ven:) (hlídačku ne uklízečku)

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:51

Evaeva Jasny,  no u nas neni moc co delat, pro cizi. Tady jakmile se nenakyblujes k nekomu na zahradu, tak nezijes:-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:57

Karja můj syn by byl u vás nadšený, stačilo by ho vzít do lesa k nějaké louži, stačí i libovolné křoví:) teď v zimě, když chodíme hlavně na procházku a potom na chvilku na hřiště, tak na něj leckdy ani nedojdeme, protože má moc práce s vrtáním se v hlíně a pod.

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 23:00

Evaeva házet kamení do potoka je největší zábava!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 23:19

Kokoska to rozhodně. Já jsem fakt ráda, že je takový. K zábavě mu stačí klacík, pět kamenů a tři stromy:) Akorát mladšího nebaví na to čučet z kočárku.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 07:23

u nás je megaobrovský bordel permanentne, nám by ani pani na upratovanie nepomohla, my by sme potrebovali slúžku, čo by bola u nás celý deň :-) Ono hlavne za to môže muž, to je bordelár neskutočný, pohádzané ponožky všade po zemi included, teraz už týždeň prekračujem v chodbe laná a cepíny, batohy sú v obývačke, a tak.

A potom už rezignujem aj ja na hračky malej, a tie tiež už nechávam po celom byte. Jediné, čo robím, je riad, pranie, varenie a udržiavanie čistej kuchynskej linky, ostatné kašlem, to sa pri ňom nedá. Raz za čas to už nevydržím a všetko to po ňom poupratujem, ale nebaví ma upratovať po ňom stále. Momentálne to vo mne trochu vrie, poobede nás bude čakať debata

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 07:40
Reakce na Karja:

Zarinya Ja toho komplexniho vubec nejsem schopna, I pred detma ne. Ja si to vzdycky radsi rozdelila, klidne do tydne;-).

​Keď to neurobím v jeden deň, tak mám pocit, že som nedokončila proces a mám nutkanie začať znovu aj keď ide o dni nasledujúce po sebe napr.vikend. Ja ale tým, že upratujem stále tak na komplexné upratovanie nepotrebujem veľa času.

Online Gatita
8473 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 07:59

paktofonika tak uklid na jeden zatah je ted pro me cira utopie, se dvemi detmi za zadkem a muzem doma. Toho mladsiho musim doslova jednou rukou drzet za fligr, aby si nerozbil hlavu, a ten druhy do toho hystericky breci, ze pres vysavac neslysi tlapkovou patrolu. Do toho porad oba tahaji hracky, drobi do gauce a presypavaji mouku, obcas tu projde muz a necha za sebou cesticku svrsku a hrnku od kafe. Delam to po kouskach a mam dojem, ze tu porad suruju, ale vysledek nula. Rozplizne se to do celeho tydne. Uz se na to asi vykaslu a naucim se s tim zit, uz se mi to celkem dari vytesnovat.

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:01

paktofonika tys kdysi psala, ze denne uklizis vcetne vyluxovani, nebo si to zas s nekym pletu? 

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:30

Kokoska denně luxuju já. Jednak tu a tam kočkolit a chlupy a prostě mám ráda čistou podlahu. Proletím bytem, vyndám, nandám myčku, přetřu v koupelně umyvadlo a zrcadlo a hotovo.

Že děti roztahaj hračky chápu,  ale muže Gatita bych asi nevydýchávala. Tyhle vyslíkací hady, co to trousí cestou a nechají ležet na zemi, to mi vždycky přišlo, že si to ty ženský přibarvujou, ale oni fakt asi existují

To mi teď občas vypráví muž, jaký mají furt bordel v práci v kuchyňce. Krabičky od jídel a pizzy že všude povalují několik dní, talíře ve dřezu klidně týden. Nejdřív je občas umyl, pak je začal pokládat na zem (aby si mohl umýt svoji krabičku a příbor) a ty talíře byly třeba týden, dva na zemi, tak teď už je normálně háže do koše. 

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:31

viktorka_od splavu No, předpokládám, že díru do víček ti to nevypálilo. Já mám strašně suchou kůži kolem očí, dělá šupinky a loupe se a vypadá to příšerně. Už jsem na to samozřejmě zkusila několik věcí, který nezabraly. Ten skin cap zní jako zázrak vymyšlenej přímo pro mě, jenom mě zarazilo to oplachování.