"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 23. května 2017 22:17
Reakce na brrr:

toto jsou u nas ty jidla na vyzadani misto rizku (ty strapacky uplne ne, protoze je to nenapadne, ale potesi je to vzdy). a jelikoz mam jiste obavy, jak casto jim delaji ve skole a skolce rybu a kolik ty ryby nakonec dostanou na talir, tak jeden den z vikendu je vyresen k jejich spokojenosti, protoze nejakou rybu proste udelam doma.

ja zacinam mit doma problem s pecenym kuretem. je mnoho zajemcu o nohy a muz zas preferuje prsa, takze nemuzu pect jenom ctvrtky. to druhe nadro nam prebyva a s nohama se s holkama zatim nejak podelim, ale to taky pujde, jenom dokud jsou male a nesni toho moc.

Online Isca
4892 příspěvků moje polička 23. května 2017 22:23

Pokud strávníkům nenutíte problematické potraviny, a tu a tam uděláte něco jejich oblíbeného, je naprosto v pořádku, abyste o jídle rozhodovala sama. Když už vaříte, tak Vás to musí bavit, tak aby to bylo dobrý, ne? 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 23. května 2017 22:39

diky vsem:-) to jste me potesily ze nejsu takovej mimon

continuity tak znama to bohuzel nebyla:-:

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2017 12:13

Já bych jim jednou za čas dala možnost výběru, ale většinou rozhodovala sama. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2017 12:16
Reakce na rasaNori:

Že by nesály, s tím nemám až takový problém, myslím, že jsem nevybrala až takový zmetky. S tím mám spíš problém u nových ručníků. Ale obecně na to platí oprat.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. května 2017 12:39
Reakce na dynda:

ja si zatiaľ varím sama pre seba, takže som v pohode

No ale ako dlhoročný vegetarián som si našla zarytého mäsožravca, a to som zvedavá, ako bude vyzerať naše varenie, keď začneme spolu žiť. A keď prídu deti, tak to vážne neviem, asi si najmeme kuchára

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. května 2017 12:39
Reakce na dynda:

ospravedlňujem sa, nemala to byť reakcia na vás, preklikla som sa

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 24. května 2017 13:00
Reakce na :

Muj muz taky neji hromadu veci, takze to co neji vubec, nevarim (a sama si to pak davam k obedu z okolnich restauraci v praci, protoze cast jsou naopak moje oblibena jidla) a jeho oblibena a mene oblibena jidla tak nejak vyvazene stridam. Treba presne ohledne toho chrestu uz se me o vikendu ptal, kdyz uz paneboze ta chrestova sezona skonci :)

49376 příspěvků moje polička 24. května 2017 13:05
Reakce na :

s tim nemuze za to...

ja jsem jako dite odmitala spoustu veci a spoustu ani neochutnala protoze to tu nebylo/maminka to nevarila. mam samozrejme jidla oblibena a min oblibena. ale spolu s dospivanim a dospelosti se imho poji taky to, ze clovek prestane pofnukavat nad talirkem a vyjma par veci ktere asi kazdy ma ze se mu neco vyslovene ekluje (plesnivy syr, houby , ryba..) a zacne normalne jist ruzne veci, bezna jidla a ochutnavat i nova. jist z prilohy jen hranolky a z masa stejk by mi se mi reba taky mohlo libit/chutnat, ale mam rozum a vim ze takto se stravovat dlouhodobe neda. proto se snazim naucit to i deti, ucit to dospeleho chlapa ale musi byt fakt o nervy:-(

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. května 2017 13:10
Reakce na betsey:

Já jsem taky dlouholetý vegetarián a žádný z mých partnerů jím nebyl, dělám to tak, že prostě vařím vegetariánsky a chlapi jí se mnou, nikdy si žádný nestěžoval, a ani po mně nic jiného nechtěl. Samozřejmě jsem ochotná vyhovět v rámci skladby těch bezmasých jídel, nebudu vařit něco, co ten druhý ze zásady nejí.

Dost kamarádů se tomu divilo a prezentovali to tak, že jim by teda žena maso připravovat musela, ale já jsem se s tím fakt nikdy nesetkala. Myslím, že většina chlapů je dost pohodlných, jsou rádi, že je nějaká večeře (oběd), když je to jinak dobré a jen tam absentuje nějaký býložravec, zvlášť když alternativa je, že si ji budou dělat sami.

Pravda je, že nemáme děti, jestli se někdy poštěstí, tak si tu práci s masem budu muset aspoň do jisté míry osvojit (nebo teda ten kuchař :-)), ale zatím fungujeme takhle a k vzájemné plné spokojenosti.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. května 2017 13:29
Reakce na Zina:

bývalý, s ktorým som žila dlhé roky, vegatarián nebol, ale nebol zasa veľmi vyťažený na mäso, takže si v pohode vystačil s mojimi jedlami, a aj tak sme často jedli vonku. A jeho najobľúbenejšie jedlo boli pečené kuracie krídelká s chlebom, čiže nebolo nič jednoduchšie ako pripraviť toto, keď už mäso musel mať.

S novým partnerom je to trochu horšie, je vyslovene mäsový typ v záľube v rôznych komplikovaných prípravách mäsa a v rôznych pre mňa hrôzostrašných veciach typu líčka, zabíjačkové špeciality a podobne. Ale tiež to nemienim hrotiť, nejako sa to utrasie. Určite si nemyslím, že by som mu to mäso pripravovať musela.

49376 příspěvků moje polička 24. května 2017 15:27

ja to teda beru tak, ze varim dobrovolne, ze bych musela to se me jeden snazil presvedcit a kde je mu konec:-) na materske pochopitelne, ale pokud oba pracuji tak se mi to zda jak z roku 1800

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2017 15:48
Reakce na betsey:

Nic se nestalo. Já bych situaci s masožravcem asi řešila tak, že spousta vegetariánských jídel může být jako příloha ke steaku nebo kusu pečeného masa. To znamená věnovat pak vaření o kousek času víc, ale nebude to o moc, a šťastní mohou být oba. Masovou omáčku si může muž dát v restsuraci.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 24. května 2017 16:21
Reakce na continuity:

"ja zacinam mit doma problem s pecenym kuretem. je mnoho zajemcu o nohy a muz zas preferuje prsa, takze nemuzu pect jenom ctvrtky. to druhe nadro nam prebyva a s nohama se s holkama zatim nejak podelim, ale to taky pujde, jenom dokud jsou male a nesni toho moc."

Toto mama riešila tak, že piekla jednocelé kura + nejaké nohy navrch. A zo zvyškov spravila hydinový šalát.

Inak, môj muž varí viac jedál na jednom základe, lebo deti sú neuveriteľní oportunisti. Dcéra je prakticky skoro úplná vegetariánka a syn je totálne mäsovo-bielkovinový.

Ja zjem, čo mi uvarí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. května 2017 16:24

u nás to bylo s kuřetem vždycky skvěle vyvážené.

bratr a já jsme měli rádi nohy, mamka miluje křídla a otec prsa...a bylo :)

49376 příspěvků moje polička 24. května 2017 20:48

kuře řeším tak, že koupím tři čtyři celý, požádám muže ať to rozporcuje (jako jo umím to taky ale nemusím dělat všecko:-)) a napáruju to podle potřeby do mrazáku. ev varianta co píše slniečko, upéct víc a ze zbytku buď rizoto nebo něco podobného

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 25. května 2017 14:02

Blbý dotaz venkovanky: Jak to vypadá v pražském obchodě COS, dostanu se tam s kočárkem? Věci si mohu vybírat a jít zkusit sama nebo pouze s asistencí/dovolením personálu? Děkuji.    

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 25. května 2017 14:34
Reakce na JankaM:

S kočárem se do COS dostanete, věci si vybíráte i zkoušíte sama.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 25. května 2017 14:39
Reakce na whiskas:

Děkuji.