"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2021 23:21

Pruzkum!

Mate nekdo (firemni) t-mobile a registrujete nejake problemy se siti a tak nejak celkove?

Nam se posledni dobou uplne hrouti volani,hovory se samy pokladaji,rozsirily se oblasti bez signalu a pribyly nove,hovory jsou plne ruchu,ozven...t-mobile tvrdi,ze je pretizena sitnevim,jestli jim mam verit.

Byla jsem uvykla dost veci vyridit za jizdy (mam handsfree!) a ted vyridim houby:(

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. února 2021 14:06

Prosim, nemáte někdo zkušenost s materiálem na batohy nebo tašky, který vypadá jako pogumovaný? Měl by být voděodolný, podle popisu je to polyester (s nějakou vrstvou). Na pohled to moc odolně nevypadá. Mám obavu, zda to nebude brzo praskat v ohybech, nebo se to neprotrhne nebo nepoškodí i pokud se dovnitř něco víc na sílu nacpe, od rohů krabice třeba.Je to toto batoh

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. února 2021 14:15

Zarinya mám LED lampu, je to rychlejší a snad i šetrnější. Lak mi vydržel dlouho, sundávání mi taky trvalo dlouho a hodně ničilo nehty. Brzo jsem přešla na slupovací podklad. Docela mě to bavilo a vypadalo to hezky, až jsem si na tu chemii dostala alergii a pár let jsem si léčila nehty uvolněné od plotének. Bohužel mi trvalo, než jsem zjistila, že to je alergie na tu chemii.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 04. února 2021 14:46

Jiná Realita t-mobile mám firemní i soukromý a žádné problémy.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. února 2021 15:55

Mirka tak budu doufat,ze me se alergie vyhne.Ja investovala jen par eur do laku,lampu uz mam dlouho,tak uvidim,no.:-)

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. února 2021 16:01

Zarinya Doufám, že Tě to nepotká, asi to není moc obvyklé. Ale kdyby náhodou, tak budeš vědět.

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. února 2021 16:59

Jiná Realita Mám firemní a nemám problém. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 04. února 2021 17:21

Prošlé pivo v plechovce, bude mu něco? Kdyby šlo o jedno, neřeším to, ale chceme jako dárek mnoho plechovek a některé mají trvanlivost třeba do března a nejsem si jistá, jestli se stihne vypít

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. února 2021 17:24

JankaM ja by som nápoje/potraviny na hrane spotreby ako darček určite nedávala. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 04. února 2021 17:33

JankaM nebude mu nic

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:02

Naběhla jsem dnes do DM pro ten gel lak, našla jsem ho jen u jedné značky a nevybrala jsem si barvu. Takže jsem si místo toho koupila další obyčejný lak, až venku jsem zjistila, že je to jiná barva, než pod těma DM světlama, jak zmiňovala myslím Zarinya . Takže mám nějakej obyč. tmavě fialovej, no...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:05

Lenka22 jo ty svetla jsou strasny.Ja si kupovala sedej a mam taky fialovej.

A zrovna fialovou barvu vubec nemam rada.

Ja si dnes koupila jeste jeden ten uv gel a odlakovac s acetonem zapomnela.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:13

Jiná Realita t mobile služební mám taky a funguje bez problémů, dneska jsem protelefonovala celé dopoledne :(

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:17

Lenka22 a ktorý to je? Po tmavofialovom vždy márne pátram. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:20

Torrah Mha eM diky,u nas to dnes kolabovalo uplne:( a tmobile mi teda pekne keca!

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:33

Jiná Realita taky T-Mobile bez problemu. Neni to treba Tim, ze u vas v pohranici je horsi pokryti?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:46

Makara to je,ale momentalne se to tyka i oblasti treba kolem zubri,a to je uz od hranic hodne daleko:(

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:52

Protoze je tu dost zdravotniku,mam dotaz,treba by nekdo mohl vedet.

Dalia dal necti!

Existuje lek(chemo),ktery je u nas registrovany,ale pouziva se na jiny typ nemoci.na tuto je dokonce hrazen pojistovnou.je asi docela pomerne novy a lekari s nim asi nemaji moc zkusenosti,proste to neni klasika.v japonsku se ale pouziva na to,co ma matka,a s pomerne zajimavymi vysledky(neda se napsat dobrymi,v jejim pripade nic takoveho neexistuje).

Je mozne,treba na vlastni zadost, s tim,ze by si ho pacient sam uhradil,pozadat o jeho nasazeni?on se totiz navic v cesku kombinuje s cisplatinou,ale v japonsku maji studie na to,ze je mnohem lepsi ho pouzivat s gemcitabinem(ten ma matka ted).

Doktor tomu urcite nebude naklonen,postupuje presne podle modre knihy,a tam to neni,ale ja bych to rada zkusila.jen nevim,jestli na to "mam narok", jestli muzu trvat na pokusu,ktery si zaplatim,takze to pojistovnu nebude nic stat.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:02

Jiná Realita jestli Ti dobre rozumim, tak bys potrebovala tzv. "Off-label" preskripci. Podivej se se do spc daneho leciva (najdes na sukl, jestlize je u nas registrovany). Ale nevim, jestli by v tomto pripade  nebyl problem s "lek podobnych vlastnosti neni distribuovan". 

Viz:

Souhrnem údajů o přípravku se rozumí písemné shrnutí informací o léčivém přípravku, které je součástí rozhodnutí o registraci léčivého přípravku a obsahuje informace podstatné pro jeho správné používání. SPC je jedním z oficiálních dokumentů, které zveřejňuje Státní ústav pro kontrolu léčiv, a je určen odborným pracovníkům ve zdravotnictví, hlavně tedy lékařům.

SPC uvádí všechna onemocnění, u kterých lze léčivý přípravek při léčbě použít (terapeutické indikace).

Pokud se jedná o léčivý přípravek, který je hrazen ze zdravotního pojištění a nemá stanoveno jako podmínku úhrady indikační omezení, platí úhrada pro všechna zde uvedená onemocnění.

Pokud je u léčivého přípravku jako podmínka úhrady indikační omezení, léčivý přípravek je hrazen často jen u některých onemocnění uvedených v SPC. Použití léčivého přípravku ve všech ostatních terapeutických indikacích uvedených v SPC se pak stává zdravotní službou nehrazenou ze zdravotního pojištění.

Výjimečně lze použít léčivý přípravek i způsobem, který není uveden v SPC (off-label), a to pokud není léčivý přípravek potřebných terapeutických vlastností distribuován nebo není v oběhu. Podmínkou ovšem je, že je takový postup dostatečně odůvodněn vědeckými poznatky. V tomto případě však léčivý přípravek není standardně hrazen ze zdravotního pojištění.

Offline Kora
příspěvků moje polička 04. února 2021 19:08

Jiná Realita mame firemní a všechno ok.