"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 10:39

Děkuji za rady na holuby, asi půjdu cestou vytrvalého vyhánění. Maketa dravce se mi moc nezdá. Připomíná mi to kamaráda vinaře, povídal mi, že na vinici instaloval vycpaného sokola, vyřazeného ze školního kabinetu. Sokol časem nabíral víc a víc obludnou podobu, ale špačky vyřadil maximálně tím, že se v letu chechtali a na ničení vinice už neměli síly.. 

A jinak to teď dál nečtěte, než chytíte ještě něco horšího..! Zjistila jsem, že nejen holubi na terase, ale navíc se nám v domě usazuje jeden konkrétní bezdomovec. Tady asi deratizéři nepomůžou už vůbec a vytrvalé vyhánění, no nevím...

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 10:48

Jaká je prosím běžná cena řidičáku v Praze? Uvítám i případné tipy na konkrétní autoškoly, případně na co si dát při výběru pozor... Potřebuju někomu poradit, ale sama neřídím a ani se nechystám si řidičák dělat, takže nejsem zrovna ideální rádce. :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 10:52

Pavlena tak s bezdomovce si snad poradi mestska policie,ne?

Me to prijde jednodusi nez ty holubi.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:33

711990 já myslela že zásilkovna doručuje do zahraničí jen podnikatelům?

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:44

viktorka_od splavu na Slovensko všem, ale ne vždy se to vyplatí. 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:44

Pavlena na bezdomovce volej MP. 

Online Garfie
28572 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:51

Pavlena ANo, vlastního bezdomovce jsme taky měli! V baráku se usadil u půdy a k tomu, kromě holubů ještě potkany, bože ale stejně to bydlení v centru bylo super.

Pak se mi ještě jeden bezdomovec nasáčkoval do zbořeniny na pozemku, ale s tím jsem nakonec uzavřela mírovou dohodu, nechala ho tam bydlet a on se za odměnu staral o zahradu a kosil trávu, byl to nějaký ukrajinský dělník. 

viktorka_od splavu Zásilkovna z/na Slovensko byl pro moji tchýni objev roku. Kdykoli spolu mluvíme, neopomene mi poděkovat.  Jak se teď vůbec nevídáme, posílá dětem dárky k narozeninám, Vánocům a tak....a pošta, kterou má navíc dost daleko, stála podstatně víc. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:52

Pavlena 

Tak ti dva holubi začali zas na můj balkón opatrně nahlížet... jako poslední možnost jsem právě objednala maketu dravce.

Houmlesáka jsme ve sklepě nějakej čas taky chovali... až ho někdo udal, pročež se u nás znova začaly vykrádat sklepy. Do tý doby totiž nezvaný návštěvy ten houmlesák vyháněl... patrně již jen svou přítomností.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:53

Zarinya continuity oni nez prijedou, tak on plynule odejde.. ale zas by jim zbylo min casu na pokutovani parkovani, tak to neni blby mozna..

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:55

barbucha tak uvidis, treba se taky odrovnaji smichem..  A pokud ne, tak se inspiruju..!!

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 11:55

Pavlena 

Vono je to umělohmotný, to se hned tak nezničí.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 12:36

Pavlena nezamykate dům? 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 12:47

Dadookdybys dům viděla, tak by ses neptala... Krásný secesní dům ve vlastnictví města, ale vchodové dveře a dál ve stylu vyloučená lokalita - rozbitý, neudržovaný, špinavý. V domě asi 30 partají, hospoda, psychologická poradna, pořád někdo courá a dveře (sic s koulí) se nedovírají. A v horních poschodích jsou ty velké vytopené chodby a klid pro hnízdění bezdomovců. Asi tak. A prosím neradit, ať si stěžuju na městě, to je černá díra, totálně imunní na jakékoliv podněty.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 12:48

Pavlena tak já jsem myslela, že se vám tam ubytoval. 

barbucha nás houmelsak se nasackuje na některý balkon a tam kali spolu s holuby. A to se zamykání i balkony, ale asi ne všechny ( sdílejí to garsonky na patře). 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 12:55
Reakce na continuity:

Renusatko zasilkovna ti to vezme kdekoliv, jen musíš mít tu jejich aplikaci, jinak tu zásilku nezadas. 

Posta Slovensko je peklo, teď jsem platila postovne 140 Kč za daňové přiznání - takže několik papiru. Nechtěla tomu věřit ani pošťačka. 

​Snaše teď ztratila česká pošta daňový přiznání, který poslala na radu báby za přepážkou tak, aby se to nestalo. Tak už má raději datovou schránku.

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:00

continuity houmelesák tam "kálí" nebo "kalí" s holuby? Abych měla jasno.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:07

continuity Když už se tu zmínily ty chrliče, není homelesák  náhodou kvestor NU? Tím by se vysvětlilo, jak se tam dostal

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:10

Pavlena Já mám kromě holubů taky bezdomovce.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:11

continuity Já jsem nějak minula to Slovensko, už jsem tam zásilkouvnu používala, super to je

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 13:13

Isca

Pilulky z žab