"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:35

continuity 

No to já nemam zasklenej právě Nechtěla jsem to protože to už bych mohla rovnou bydlet v peci... a teď sklízím plody v podobě peří a sraček

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:37

Garfie to sem byla ja s Janulik03

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:40

barbucha Ty moderní systémy v létě otevřeš úplně. Skla zustanou u kraje, na  balkonu o délce cca 6 m to zabírá asi 30 cm. Navíc jsme si tam pořídili stínění a teplotmi pohoda v pokoji se v lete významně zlepšila. 

Teď tam mám zimní zahradu. Už od prosince tam kvetou cibuloviny. 

Offline Garfie
28573 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:41

tv Vidím jako jediné řešení tu nařízenou demolici, na té by se dokonce měli podílet. Jinak podle mě nemáš šanci, uvědom si, že i když je to mizerné procento, stejně to těm lidem patří. Bohužel, pokud se toho sami nevzdají, máš smůlu. Já to úplně taky nechápu, já na jejich místě bych to udělala. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:41

rysamona neni to tak, ze deti spolecne polovinu, manzel polovinu, tzn. pokud jsou dve deti , tak kazde ctvrtinu ?

Offline Garfie
28573 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:42

Antje Tak to bylo před novelizací, teď je to rovným dílem. Pokud je závěť, můžeš manžela opominout, děti ne, nebo tedy ne úplně, ale myslím, že můžeš jejich díl lehce pokrátit. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:43

Lav A má to být vyloženě takováta hezká obrázková coffee table book, nebo i ke čtení? Z těch "čtecích", co ale zároveň krásně vypadají, mám a můžu doporučit Knihy a typografie od Peciny, dobrá je taky Thinking with type od Ellen Lupton (ale to je spíš taková praktická příručka), no a pak naprostá klasika The Elements of Typographic Style od Roberta Bringhursta. 

Edit: Jo a ještě The Geometry of Type je moc hezká, ale nevím, jestli je ještě k sehnání. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:43

Garfie aha, nevedela jsem ze ted je zmena.

Offline Garfie
28573 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:43

Zarinya šiš, to je peklo tady, tak to sorry

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:44

continuity 

Zimní zahrada by se mi líbila moc, ale taky se mi líběj vlahý letní večery na čerstvým vzduchu... To otevřeš úplně celý, myslím i spodek?! Já myslela že jde odsunout jen ta horní půlka, nad zábradlím

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:44

Garfie aha, nevedela jsem ze ted je zmena.

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:48

Dotaz k  cenam nemovitosti,  da se nejak predpokladat vyvoj ?
Nasi si ted chteji koupit neco u Prahy a jsou prekvapeni ,jak se zmenily ceny oproti predloni.
Tady u nas se to nezmenilo, ale Praha a okoli to je tedy neco.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:49

crazydaisy díky.

Kamaradcini sousedi taky mají na zahradě nějakou starou dřevěnici, památkáři to zbořit nepovolili, takže čekají, až to samo spadne. Už několik let, zatim se nedočkali.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:55

barbucha spodek ne, ale my to zábradlí měli dost kompaktní i před tím. Dole byla taková mezera, přes kterou odtékala voda a děti vyhazovaly na prezahradku hračky. Ve vedlejsim domě to při rekonstrukci zrušili úplně a cely ten spodek je neprůhledné sklo. 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:57

Antje mluví se o bublině, já říkám, že to je ta skrytá inflace, kterou se dorovnáváji ty natištěné peníze. 

Jinak je to hrůza. Před 11 lety jsme na okraji Prahy ( ale dobré místo), pořídili 3+1 za cenu, za kterou dnes nekoupíš ani garsonku, pokud nemáš štěstí.

Už tehdy se nám to zdálo hodně. Pak přišla ta korekce po krizi a s cenami u nás to neudělali vůbec nic. Teď ten byt stojí o 2/3 víc. Přijde mi to šílené. 

Co by mohlo pomoct, ale spíš v horizontu let, že se v Praze rozmuzou homeoffice a nebude takový tlak na to, bydlet blízko kanclu. Po dnešní návštěvě FU to pokládám za málo pravděpodobné. S úředníky to nehnulo vůbec. 

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:58

Garfie Tak z toho koukají nějaké peníze, proč by se vzdávali? Navíc to už je vzdálená rodina, vůbec se nestykame.

Já se tomu nedivím, má vlastní sestra, když mi máma přepsala kus pozemku, abych mohla stavět, to docela těžce nesla. Přitom mají dva byty a zahradu s chatou a bazénem. Teď chce máma, ať se domluvíme se sourozenci, jak to pořešíme. Dva sourozenci jsou v pohodě, ze sestry mám trochu divný pocit a moc se mi do toho nechce. A ještě mě čeká řešení SJM, z toho je mi špatně už ted. Ale možná dobře, že to řešíme až teď, cena nemovitosti docela poskočila.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:02

Karoleena Super, děkuji moc! Napsala jsem to nepřesně a ano, hledám čtecí, co i krásně vypadají. Jdu si je najít a možná tě ještě budu bombardovat nějakými dotazy.

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:06

continuity no maminka je v soku, nove byty za 16 mio, domy za 20...

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:07

Antje u nás se ceny zvýšily docela citelně a to jsme městečko s 17 000 obyvateli. Tady se platí za výhled na Radhošť zřejmě.

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:09

tv mozna  u vas lide z Ostravska?