"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 15:44

dynda Tohle je prostě úplně na nic situace. Už dávno jsme s tím domem mohli něco podniknout, i třeba ty ostatní vyplatit, ale dělej s tím něco, když tam někdo bydlí, že? Je možné, že třeba bude možná nějaká rekonstrukce, ale v tomto ohledu zatím nemá cenu něco podnikat. Jen tak na tím přemýšlím, co a jak do budoucna.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 15:49
Reakce na continuity:

tv tak pokud jsou tam spoluvlastníci a věc má nějakou hodnotu, tak asi nelze jinak než je vyplatit?

Nejak tomu nerozumím. Dům je bez pozemku a na jakém pozemku stojí, resp. z čeho plyne jeho rostoucí hodnota, když je ve stavu na demolici?

​Tak ta demolice, to je jen můj pocit. Snad jen zbourat a postavit nový, napadne mě, když ho vidím. Zase se mi nechce vyplacet spoluvlastníky, když bych ho pak zbourala.

Usuzují z toho, jak se u nás zvysily ceny nemovitosti. Už před těmi 15? lety měl cenu dost vysokou, na to, že se jedná jen o dům, bez pozemku.

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 15:54

tv a čí je pozemek na kterém stojí?

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 15:56

tv zas si predstav situaci těch spoluvlastníků. Náš kus něčeho a ten se největším podílem tě z toho vystipe, tím, že věc zničí. Jak by se ti to líbilo?

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 16:03
Reakce na Tak Betty:

tv a čí je pozemek na kterém stojí?

​Pozemek je mojí matky.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 16:08

continuity Rodiče ostatních spoluvlastníků, sourozenci mojí matky, si přáli, aby dům dostala ona, ale předtím, než se tohle řešilo, zemreli. Bohužel, pokud jde o peníze..jako chápu je, že se toho vzdat nechtěli, asi bych se nezachovala jinak.

Ale abych se někoho snažila vystipat...proč bych je měla vyplácet, pokud by to pro mě bylo nevýhodné? 

Online rysamona
1109 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 16:10

tv určitým řešením může být, že se půjdete nabonzovat na SU. Řekněte, že dům potřebuje nutně udržovací práce, ale ostatní vlastníci dělají problém. SU vám nařídí stavební úpravy, ostatní spoluvlastníci se do toho nebudou hrnout a třeba vám to nechají. Ale je to proces a rozhodně výsledek nezaručen

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 16:59

tv proč by to pro tebe bylo nevýhodné? Ty odkoupíš jejich podíl a pak si s tím můžeš dělat, co chceš. Nebo se to prodá a peníze si rozdělíte v tom poměru.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:07

Evaeva Já zatím jen teoretizuju, ale pokud by třeba nebyla rekonstrukce možná nebo by se nevyplatila a bylo by lepší zbourat a postavit nový, tak vyplatit někomu peníze za něco, co se zboří?to by se mi opravdu nevyplatilo.

rysamona díky za reakci. Já se v tehle dědických a stavebních věcech moc nevyznám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:09

tv no, ale ten nový dům by měl nějakou hodnotu, ze které by oni už nic neměli. Můžete to taky nechat spadnout a pak řešit jen to, co zbude.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:19

Evaeva ano a ano. Řešit se zatím nic nedá a kdo ví, jak dlouho ještě nebude.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:24

Ještě jeden blbý dotaz...majetek nabytý před manželstvím, třeba byt. Vím, že nepatří do SJM. Ale kdybych zemřela, kdo bude dědit? Jen moje děti nebo i manžel?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:29

tv budou dědit děti i manžel. Manžela lze v závěti opomenout, takže můžou dědit jen děti, pokud si to budeš přát. 

Online rysamona
1109 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:31

tvpokud je žena v době smrti vdana tak děti i manžel rovným dílem. Takže dvě děti +manžel jsou tři podíly. Alespoň myslím.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 17:32

Krehutka dekuju

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:16

Dik všem za tipy na jarní boty, zatím ale hledám ještě něco jiného...

A druhý dotaz: nějakou krásnou publikaci o typografii, znáte? Může být česky i anglicky. Ale dost to spěchá! :-/

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:17
Reakce na continuity:

Pavlena tak já jsem myslela, že se vám tam ubytoval. 

barbucha nás houmelsak se nasackuje na některý balkon a tam kali spolu s holuby. A to se zamykání i balkony, ale asi ne všechny ( sdílejí to garsonky na patře). 

​U nás už nemá šanci se nasáčkovat anžto nemá čip a dálkový otvírání jsme odmítli právě kvůli tomu, aby sem lidi nepouštěli kdejakýho obejdu - jen ať si každýho pěkně vyzvednou u vchodu osobně. Tím se počet vpuštěnejch značně snížil Balkón má každej svůj, takže už tady strašej jen ti holubi... ale je to děs! Jestli mi nepomůže ani ta maketa, tak už nevim.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:27

barbucha my máme ten balkon naštěstí zasklený. Sice je to podle některých vrchol nevkusu, ale praktické to teda je. Holubi se max omlátí o sklo. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:28

tvMyslím, že řešení by bylo, pokud by statik přikázal demolici, tak bys asi nikomu nemusela platit nic, naopak podílníci by se museli podílet na jejím hrazení. A pozemek patří matce. 

Sousedi chtěli zbourat hodně chatrnou stodolu, ale památkáři to nedovolili. A ještě se to mělo řídit jejich podmínkama. Oprava byla za několik mil který neměli a ani by je nebyli ochotni dát. A tak jednou po vichřici jim zmizela spousta tašek ze střechy. Stodola chátrala hodně rychle, až statik přikázal její zbouraní po pár letech. Teď mají hezkou zahradu.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 18:35

Zarinya Ty šaty tady někdo řešil myslím, ale nevím kde, ani kdo. 711990 možná? Koukni do COS bazaru.