"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:10

Antje tak ať hledá dál,nevím kde za Prahou, ale to už je celkem dost. U nás se staví ( teda dost na Pikaču místo mezi dálnici a okruznou silnici), ale 4+kk tam za cenikovou cenu při platbě předem pořídis kolem 10 mio). 

Offline Lenka22
2648 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:12

Neřešil jste někdo internet na chatu/chalupu? Potřebuji, ale jenom na sezónu třeba března do října internet kvůli práci na chalupu, a nějak nejsem schopná se v nabízených řešeních zorientovat, respektive jsem nenašla za slušnou cenu nic, co by mohlo trvat vždy jen půl roku. A teda hlavně těm možnostem moc nerozumím...tak kdyby někdo po lopatě...

Offline Antje
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:12

continuity Vis jak je Globus v Letnanech , tak tam  novy byt za 16 mio protoze metro a jina vybavenost.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:22

continuity 

Aha, tak to já mám to zábradlí jen z takovejch těch šprušlí, čili mi hezky fouká i na nohy, a toho jsem se nechtěla vzdát právě...

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:23

Antje tak to ale není U Prahy. Když tam jezdí metro je to Praha, i tak se mi zdá dost.

Ten náš konec je nejaky levnější, ale ja nějaký extra přehled teď nemám. Děti se odmítly stěhovat a stačí,že rozkliknu inzerát, už jedou tamtamy a přijdou svorně oznámit, že ONY se teda stěhovat NIKAM nebudou. A to ani nechceme měnit lokalitu.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:28

barbucha aha, tak to je rozdíl. To u nás nebylo, je tam dratosklo, to prodyšný není.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:33

continuity 

To jo, to už pak není taková změna, v podstatě.

U nás si ten balkón někdo zasklil, někdo ne... je to trochu nesourodý teda, při celkovým pohledu.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:35

barbucha no u nás se to naštěstí dělalo na celým baráku najednou. Tak to nějak vypadá. Vedle mají sítě proti těm holubům a to je teda něco!

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:49

continuity 

Tak já ani nevim, kde bych ty sítě měla splašit... ale nedala bych si je i kdyby mi je někdo přines až domů. Bych si připadala jak v kleci

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:50

Nevite, jestli se na tech pickup dpd necha prodlouzit lhuta pro ulozeni? Nebo pres tech 7 dni nejede vlak? Na strankach jsem to nenasla. A kdyz mi k jednomu  z tech balicku neprisel kod, tak mi ho asi nedaj, ze?

Offline Garfie
28573 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 19:58

tv Tak já se třeba dědictví vzdala ve prospěch sestry a nebyla by to malá částka, takže na to mám jinej náhled. Ale pravda je, že když se pak maminka musela vzdát věcného břemene, aby sestra dostala hypotéku, dobrý pocit jsem z toho neměla. 

Asi je taky rozdíl, jestli to dědictví chceš prodat (=něco na tom vydělat), nebo užívat a vlastně do něj ještě investovat. Ve tvém případě chápu, že pokud to nejsou blízcí, tak proč by to dělali...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:01

Garfie to je opravdu velkorysost!:-)

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:19

Garfie vydelat na tom nechci. Ten dum stavil muj deda, byla k tomu zahrada 4000 m, 2000m dedicove prodali. Uz to mama spatne nese, stravila tam cely zivot, byli jsme tam kazdy vikend, starala se o rodice, dlouhodobe o babicku, ted se stara o bratra alkoholika, ktery tam bydli a kvuli kteremu to vsechno stoji a chatra. Proste o vsechno se tam starala ona, takze to, ze se nakonec podilu nevzdali, bylo vuci ni ne moc hezke. Deda ji ten dum chtel darovat, ji to bylo blbe vuci ostatnim. Takze to dopadlo takto. Ja to prodavat nechci, ani ten dum, i kdyz by to bylo nakonec reseni, mam k tomu mistu nejaky vztah, az odejdou rodice, bude to moje posledni pojitko s rodinou Valachu tady, jestli chapes, jak to myslim. Navic uz ten soused, co koupil tech 2000 m, je pekny zmetek, o jeho cernych stavbach a o tom, ze mi znemozni tam stavet, jsem psala. Jeste tak si tam nasadit nekoho podobneho, to to radeji necham zchatrat.

Jsi borka, ze jsi se vzdala dedictvi vuci sestre, my se v rodine asi tak nemame radi, abychom toho byli schopni.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:27

Hele ma smysl cekat ze Srbsko zase nabidne ockovani cizincum? 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:34

rasaNori spíš si to zajisti tady přes nějakého známého doktora, včera mi bylo řečeno že to problém není, dotyčný (o hodně mladší než já) už naočkován astrou - prý je pro mladé nejvhodnější

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:43

viktorka_od splavu kamoska dela primo v ockovacim centru, ale v Praze. Nechce se mi tady predbihat frontu, ale ockovani chci. Zajet si do srbska je ten nejmensi problem:) 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:45

tv dokud tam bydlí matcin bratr, kterého tam chce nechat, tak s tim asi stejně nic neuděláte a osobně bych asi do takové nemovitosti taky neinvestovala. No a potom je asi jediná možnost ostatní podílníky vyplatit (může to určit i soud, kdyby to schválně blokovali). Přiznám se, že mi ani z jejich strany nepřijde nijak amoralní, že se podílu nevzdali (pokud teda nepřišla nějaká vstřícná nabídka na jiné vyrovnání). Na druhou stranu mám vždycky osypky, když slyším 'oni chtěli, aby to dostal ten a ten, ale pak zemřeli...' Snažím se vzít si z toho ponaučení pro sebe a odkazovat rovnou, i když jsem mladá a skok do rakve ještě nenacvičuju. 

A nevím, jakou roli hraje fakt, že má sestra dva byty a zahradu(jestli to nekupovali rodiče). Jsem zastáncem toho, že sourozenci by měli dostávat/dědit pokud možno stejně, ne v zavislosti na tom, jak moc to potřebují nebo kolik už mají majetku. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:47

Krehutka tohle bude jednou sranda u muze, ktery je schopny a sikovny a tak, zatimco jeho sestra je na tom vyrazne hur. Ale tak on s tim pocita, ze vsechno pripadne ji... 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:48

rasaNorijako že jí to nechá nebo to rodiče daruji rovnou sestře? Prijde mi to nefér, no. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 20:49

Krehutka ze to odkazou ji. Ale tak se chovali cely jejich zivot, takze zadne prekvapeni:)