rasaNori smutné
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Krehutka Ano, teď s tím neuděláme nic a kdo ví, kdy to bude.
Mne osobně to tedy od sestry mrzelo, ona nějaké bydlení řešit nemusela, narozdíl ode mě. Prostě máma pomohla dítěti, které to zrovna potřebovalo. Mohla být velkorysejší, ne? Stejně jako Garfie třeba. A ten pozemek měl v té době cenu 150 000,-, takže žádná závratná suma.
Já už tady vypadám jako nějaká potvora asi, ale chci se se všemi sourozenci domluvit (na popud matky), jak se podělíme. Tohle je teda dost hnusně slovo, ale máma to chce řešit za života, aby to nedopadlo stejně.
Krehutka na druhou stranu, rodiče přece chtějí, aby se jejich děti měly dobře. bez ohledu na způsob. takže to šikovné se má dobře vlastním přičiněním a tomu méně obratnému prostě pomůžou. mně na tom nic zlého nepřijde.
viktorka_od splavu problem je kdyz jedno sikovne je porad, a druhe mene sikovne je stale mnoha zpusoby podporovano. V tom vice sikovnem to zanechava jistou pachut, mam to vic jak 10 let v primem prenosu pred ocima...
rasaNori to ale není můj případ, dává všem stejně, až na ten pozemek. Kdyby přišel jiný sourozenec a řekl, že by tam chtěl postavit, tak to napíše na něj.
A muze je mi líto.
viktorka_od splavu já nevím jak je to teď, ale tyto velké dary za života se dali při dědění že zákona celkem dobře napadat.
Nikoho tím nenavádím, já sama bych se žádné o dědictví nikdy nesoudila, moje peníze to nejsou, tak co. ale zákon na to má asi jiný pohled.
tv ono to je vse se vsim, ani nase deti tchyni moc netankujou, takze sice mame rodinu ve meste, ale treba obcasne hlidani je dost scifi. Nicmene jsme s tim smireni a zivot jde dal:) ja se jen musim casto drzet, abych mlcela a nerypala, kdyz s tim stejne nejde nic udelat...
viktorka_od splavu pomoc v rodině samozřejmě, když některé z dětí potřebuje dočasně podpořit nebo ubytovat, protože má zrovna blbé životní období. Ale nepřepíšu barák na Františka, protože si chudák neumí udržet práci a na bydlení nikdy nenaspoří, kdežto z Anežky je paní doktorka s úspěšným manželem, splacenou hypotékou a každoroční exotickou dovolenou.
Krehutka vidíš a to já zas klidně. ještěže si každý se svým majetkem může dělat, co chce![]()
viktorka_od splavu kamoska dela primo v ockovacim centru, ale v Praze. Nechce se mi tady predbihat frontu, ale ockovani chci. Zajet si do srbska je ten nejmensi problem:)
do toho bych nesla,slysela jsem,ze je mozne,ze to nebudou v eu uznavat.
viktorka_od splavu no jasně, do toho mi samozřejmě nic není. Jen bych to viděla jako strašně nespravedlivé a Anežky by mi bylo líto
.
rasaNori no já vím že ty příklady jsi tu zmiňovala a to chování vyznělo dost hnusně. to na mysli úplně nemám tedy. jinak ale, přijde mi to od těch "šťastnějších" sourozenců dosti nepřejícné a kolikrát by fakt nějaká ta velkorysost neškodila... pokud ale rodiče podporují nesnášenlivost mezi sourozenci tak tam se to nedá čekat to je jasné.
Krehutka to je pro mě dost zvláštní pohled, byť teda máš na něj právo... ale fakt by ti bylo líto té hypotetické Anežky se šťastným životem, než ubohýho ztroskotance Franty co se beztak brzy uchlastá? (ano jistě, si za to "může sám", ale to neznamená že není ubohej)
do toho bych nesla,slysela jsem,ze je mozne,ze to nebudou v eu uznavat.
a co by na tom neuznávali? mají tam nějakou jinou očkovací látku?
viktorka_od splavu neni to eu.....
viktorka_od splavu s tímhle přístupem "trest za úspěch" teda vůbec nesouhlasím
viktorka_od splavu ano, bylo.
viktorka_od splavu no až tak úplně co chce zas ne. Jsou i nějaká ustanovení o neopominutelných dědicích, významně se to měnilo, ale něco přece jenom zůstalo.
Třeba dary tři roky před smrtí se můžou za jistých podmínek započíst. Pokud to chci jako rodič takto udělat, tak bych měla věc vydiskutovat se všemi dědici, abych předešla případným sporům v budoucnu.
Tulipe viktorka_od splavu ja taky ne. Kdyz uz bych chtela podporit Frantiska, dala bych neco i Anezce, i kdyz to nepotrebuje.
Kokoska hypotetická debata byla okolo většího podílu pro neúspěšné dítě, ne že tomu úspěšnému nedám nic, to by mi přišlo taky hnusný
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.