"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:48

Tulipe tak dnes poprvé mi tu chybí @Mutzi  jakýpak trest, imho opravdu můj majetek je můj, přestože teda narozdíl od ní já ty rodové majetky, jako tu myšlenku/tradici mám ráda a preferuju, ale zas jako matka zastávám názor, že rodinní příslušníci by měli mít víceméně stejnou životní úroveň. takže pokud bych to mohla svým dětem zařídit, udělám to.

=když budu mít děti bezdomovce+majitele vily tak svůj skrovný domek daruju tomu bez domova, naprosto bez váhání. rodinné cennosti byly-li by jaké dostane majitel vily, protože tam vím že budou v dobrých rukou a neskončí v zastavárně a ještě udělají radost:-) no maluju si to pěkně ale mám kulový takže děcka se musí vynasnažit samy

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:51

viktorka_od splavu no nevim, psalo se, ze to sikovne dite se ma dobre, tak se pomuze tomu potrebnemu nesikovi. O nejakem podilu pro sikovne nebyla rec.

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:52

Kokoska "tak se pomůže" znamená pro tebe že pro druhého nic? pro mě ne.. jen, že míň

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:55

viktorka_od splavu o tom prave puvodne nepadlo ani slovo. Mne je to fuk, at si kazdy dela se svym majetkem, co mu libo, jen by mi asi bylo smutno, byt tou Anezkou. 

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:57

Kokoska já být anežkou tak bych třeba ráda dostala nějaký rodinný šperk, třeba maminčin zásnubní prsten nebo tak něco. ale především by mě potěšilo uznání rodičů, za to, že jsem něco dokázala, že jsou na mě hrdí a šťastní, že se mám dobře. to bych fakt ocenila aby dali najevo. nebo, když si představím opravdu rodinu s nějakými majetky, tak jako šikovná anežka bych ráda dostala nějakou tu momentálně nevyužitelnou, ale perspektivní část, do které bude fajn v budoucnu investovat, jako pozemek nebo starou chalupu.. kdežto ihned obyvatelný byt nebo domek prostě bráchovi nešťastníkovi který by jinak spal pod mostem, to bych teda okem nemrkla, bych si musela nafackovat

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:01

viktorka_od splavu Anezko, jsi uzasna, vypracovala ses a vime, ze te to stalo spoustu sil. Tady mas prstynek, aby sis na me vzdycky vzpomnela. Skoda, ze Frantisek nevydrzi v zadne praci a nic mu nejde, jiste uznas, ze ten nas domecek potrebuje, aby s teme peti detma a manzelkou bez prace nezustal pod mostem.

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:02
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:02

viktorka_od splavu taky by ses jako Anežka mohla koukat, jak tvůj sourozenec během pár let rozfofruje něco, co tvý rodiče dlouho budovali. Dost záleží, co je za tím, že se Anežka má líp než František. U nás v rodině se zatím všichni vždycky domluvili, doufám teda, že to vydrží i nadále.

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:04

Evaeva víš co, nebavíme se tady o situaci, že rodiče věnují naprostýmu netáhlu frantovi prosperující rodinnou firmu:-) (osobně teda takový případ znám ale něco co ho prostě nenechá živořit pod tím mostem. že s tím naloží asi nedobře to už po smrti řešit nebudu, ráda umřu s dobrým pocitem že děcka sou zaopatřený:-P

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:06

viktorka_od splavu to právě nebylo nic specifikováno, o jakém případu se bavíme. Je rozdíl mezi "sestře s pěti dětmi se zabil manžel" a "brácha všechno prochlastá" a spousta variant mezi tím.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:08

Evaeva byla rec o sikovnem usilovnem diteti a sourozenci, kteremu se nedari asi ne kvuli ranam osudu, ale vlastni nemohoucnosti.

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:19
Reakce na Kokoska:

Evaeva byla rec o sikovnem usilovnem diteti a sourozenci, kteremu se nedari asi ne kvuli ranam osudu, ale vlastni nemohoucnosti.

​jojo přesně tak. a já říkám, že jako rodiči, a ani jako sourozenci, by mi fakticky nezáleželo na tom, že jde o "vlastní nemohoucnost", vy nemáte žádný soucit nebo co?!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:20

Lenka22 

My máme na chalupě nějakého lokálního poskytovatele. Přemýšleli jsme, jestli u něj ten tarif zrušit, protože byla doba, kdy jsme tam internet potřebovali hodně, ale když ta potřeba pominula, připadalo nám zbytečný to platit. Tak jsme jim zavolali a nakonec se domluvili, že nám dají nějaký tarif pro chalupáře, kde se počítá s provozem o víkendech. Kdyby bylo potřeba, zase by nám to změnili na normální. Tak možná řešit nějak tak? Dvakrát do roka změnit?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:20

viktorka_od splavu prijde na to, s kym

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:20

viktorka_od splavu Já teda vůbec nesouhlasím s tím co píšeš. Preferovat jedno dítě je nejlepší cesta jak sourozence rozeštveš. Jediná výjimka by u mě byla že to jedno dítě je vážně nemocné. Já jsem rozhodně zastánce dědění podle zákona.

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:21

Kokoska s vlastní rodinou?

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:22

Kam v tomto konceptu šikovné dítě vs neschopné netáhlo zapadá člověk s doktorátem z molekulární biologie, pracující v základním výzkumu a platem kolem 25 tisíc čistého? Na bydlení si tím fakt nevydělá... Mohou ho případně rodiče podpořit více, než někoho, kdo má taky užitečnou práci, ale za kterou se i dávají peníze? (hypotetický příklad)

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:26

Tak Betty no nevím.. jako jasně, můžeš to nechat být a oni se pak nějak budou muset porovnat, tebe už to trápit nebude. ale když si představím že budu mít děcka "za vodou" a jedno pak, holt ztroskotance, třeba fetuje, pije, nemaká.. ale furt je to moje dítě ne? a budu mít než jednu chalupu. tak buď rozdělím na tři díly/nechám na notáře, nebo věnuju tomu nešťastníkovi ať má aspoň kde hlavu složit když už si tak ten život pokaňhal..  akorát bych se teda vyvarovala, pokud bych to zvládla, vyvolat v těch šťastných děckách pocit křivdy v tom, že se snaží a stejně matka nejvíc miluje toho spratka.. tak to zas

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:27

Lav no tak to už vůbec, to je dobrá připomínka!

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:29

viktorka_od splavu ale vsim, cos tady napsala, bys prave ten pocit krivdy vyvolala. Na me to teda tak pusobi.