"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:30

Lav to mame u kamaradu. Otec udelal firmu, starsi syn vystudoval vs a nastoupil do firmy jako reditel. Mladsi syn se venuje sve vasni biochemii, takze uz rndr, nicmene prachu malo protoze vyzkum. Taky to nedela prilis dobrou krev v rodine... 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:33

viktorka_od splavu ne já jsem tvrdá, ve dvaceti může být bohém/ztroskotanec v pořádku. Ale když je ve čtyřiceti stále stejnej alkoholik, feták ztroskotanec doplň co chceš, tak já bych nebyla ta co ho podpoří na úkor ostatních dětí. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:33

Tak Betty i kdyz je to tvoje dite? 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:37

Tak Betty tak to seš drsná. Kokoska pocit křivdy z toho, že my kteří se máme dobře se máme podělit s těmi, kdo takové štěstí nemají? hmm smutný teda. já doufám že moje děti tohle chápou

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:38

rasaNori ano, myslím, že ano, ale v tý situaci jsem nebyla. Tak kdo ví. Já jsem pragmatickej člověk ve všech smyslech toho slova.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:38

rasaNori aj to druhé úspešne je tvoje dieťa. A za to, že si si neposral život, nedostaneš nič?

Ja si teda myslím, že tomu fetakovi/alkoholikovi tým zdedenym domom/bytom život nezachránim. Buď to prepije alebo nebude platiť účty a mu ho zoberú. Takže to len oddialim a majetok v podstate vyhodím do luftu. A to úspešnejšie dieťa bude právom nahnevane. 

No dúfam, že toto nebudem musieť nikdy riešiť :/

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:40
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:41

viktorka_od splavu "kdo takove štesti nemaji" by som brala ak by to bol človek chorý, nejak nie svojou vinou neschopný alebo že si pokašľal život ale snaží sa. Ale to feťák/alkoholik nie je, tam teda nejde o to, že len nemali šťastie. 

Ale zas nevravím, že by som ho vydedila ale rodinný majetok by som mu nezverila. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:42

Tak Betty 

Ono tohle kdo nazažije, tak asi neví, jak by se zachoval. Já to mám teď celkem v přímém přenosu. Podpora a omlouvání alkoholika ze strany matky, i když je to přesně to, co ho v podstatě zabíjí. A tý ženský to nevymluvíš, přitom kdyby kolem něj pořád neskákala, tak by se třeba povedlo ho dostat do léčebny. Je to marný. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:45

viktorka_od splavu to od zacatku neni o tom mit stesti, neprekrucuj to. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:46

dynda jj, tiež myslím, že my si tu tak teoretizujeme a skutočnost by sa dosť pravdepodobne líšila :)

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:49

dynda no, tohle je sice smutný ale já na to netrpím, teda osobně tu zkušenost nemám ale z okolí jo - to omlouvání apod je samozřejmě kontraproduktivní. jenže ve skutečnosti ten člověk vlastně už moc šanci nemá léčebna neléčebna. ber to tak že závislost není až tak uplně z vlastní viny, je to spíš podobný té nevyléčitelné nemoci - třeba psychické. pak už se to chápe spíš..

Offline Lenka22
2648 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:50

dynda já právě nemůžu takovýho najít. A velký poskytovatel nechce jen na půl roku, i když nabízí tarif výslovně na chalupu. 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:50
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:52

viktorka_od splavu alkoholik ne vlastni vinou? To me podrz.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:52

Mrakoplas 

Ano, jenom doufám, že tohle nebudeme muset nikdy řešit. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:53

Původně byla řeč o dědictví nebo přepisování majetku na jedno vybrané dítě. Akutní pomoc dítěti v špatné životní situaci (rozvod/nemoc/dočasná ztráta zaměstnání... ) je samozřejmě něco jiného.

Lav nevidím důvod, proč nějak preferovat jednoho ani druhého. Jestli jedno dítě dělá ve vyzkumu za tabulkový plat a druhé podniká je z hlediska rodiče asi jedno, chtěla bych, aby ode mě jako rodiče dostali stejně.

viktorka_od splavu stejnou životní úroveň budu dětem zarucovat dokud nevyletí z hnízda. Pak už jsou za tu úroveň do velké míry zodpovědní sami a může se lišit. A znovu opakuji - bavíme se o odkazování majetku, ne o akutní životní krizi. 

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:53
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu to od zacatku neni o tom mit stesti, neprekrucuj to. 

​v tomhle se právě přesně neshodnem. imho člověk nemá v životě úspěch ne z toho důvodu, že by si to vybral a chtěl být ztroskotancem bez perspektivy, ale prostě se vydal špatnou cestou ze které se nedokázal už vymanit. asi jako bys řekla, že tlustí si za to můžou sami

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:55

Antje Předpokládaný vývoj je zatím kontinální růst cen. Nemělo by to už být tak prudké, ale pokles cen bytů (v Praze) se neočekává a to i z důvodu, že bytů je stále málo. To jen tak ve stručnosti. A souhlas, ceny jsou šílené. Za 3,5 mil. tak garsonka ...

49363 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:55

Krehutka jojo právě. já bych třeba byla ve velkém pokušení právě v tom případě co zmiňuje Lav prostě podpořit to dítě, které dělá práci "lidstvu prospěšnou" za malé peníze na úkor toho protřelejšího, ale to mi připadá kapku víc nefér než ten případ s frantou alkáčem. protože ten si to nevybral.