Kokoska myslím, ze otec nekeca. Spis si starší synek v tu chvíli nevidí do pusy...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Zu No bohužel, děti to právě řešit musí, existuje vyživovací povinnost dospělých dětí vůči rodičům.
Opravdu jsi někdy viděla, že by se to v praxi realizovalo? To se neptám ironicky, ale zajímá mě to.
Kokoska moje dcera by se zeptala, zda si o něj někdy řekl.
Moc zajímavá debata. Vyměním 75 % mateřské lásky a rodinného dědictví za celoživotní funkční vztah se sourozencem
.
Mě to taky čeká, řešit, co s "rodnou hroudou", která je zároveň trochu koulí na noze. Můžu to alibisticky nechat na dědictví ze zákona, které by mohlo mít za následek, že to dcery radši prodají, protože vyplatit sestru je skoro nemožné, nebo se to pokusit vyřešit za života a to bude složité. U nás to asi nebude chtít spíše nikdo, než obě.
Mirka a preco by sa to nereslizovalo. Napriklad zostala pani sama a deti nebyvali blizko. Pani isla do domova dochodcov lebo uz nebola s hopna sao seba postarat. Dochodok maly a poplatky vyssie. Deti normalne rovnym dielom prispeju a maju klid vsetci. A nemusite mi tu pisat ze kazdy ma mat uspory na stare kolena. Nie jazdy ma take stastie aby si mohol odkladat a vlastne tak er crly zivot zije od prijmu k prijmu. Su kraje kde este v dnesnej dobe je chudoba , niet prace . Myslim ze kazdy niekoho takeho v okoli ma
Mirka Teď přesně nevím co myslíš? Jako jestli jsem zažila, že to někdo vymáhal soudně? To ne, ale vím, že to jde. Jinak pochopitelně lidé v mém okolí se o své předky starají, třeba můj tchán se s bratry skládal babičce na domov (dost luxusní mimochodem) s pečovatelskou službou, když byla po mrtvičce a už se nedokázala sama o sebe postarat. Snad každý normální člověk se o rodiče postará, nebo ne? Jinak tedy podle zákona se o ně musíš postarat, ale ne že by měli nárok na stejnou životní úroveň jako ty, to platí jen pro nezletilé děti.
A s dcerami, pokud o dědictví nestají ani jedna, nejlehčí je fakt to prodat a rozdělit si peníze, to je navíc úplně čisté a spravedlivé.
Janulik03 Garfie ano, myslela jsem soudně, když byla zmíněna vyživovací povinnost. To jsem totiž nikdy neviděla a dít by se to, podle mě, mělo. Asi stejně, jako roky trvalo nařízení první exekuce na černou stavbu.
Že se sourozenci složí na rodiče, je pro mě samozřejmost, stejně, jako že se postarám o mámu až do konce. Tam bych ale neargumentovala vyživovací povinností.
Garfie řešení mé pozůstalosti není na pořadu dne, i když každé ráno to tak vypadá
. Chci tu dožít, ale občas mě napadne, co s tím bude pak. Je to majetek rodiny posledních min. 200 let.
No třeba to konecne vyřeší E.Musk připojí nás vsechny Starlinknem.
Neni nějaká datová karta, na které jdou přenášet data do dalšího měsíce? Jinak Go mobil má ty mobilni tarify všechny hodně flexibilní, nejvyšší na 18GB dat a to už by mohli.stacit, upravis to z měsíce na měsíc. Tak možná to by byla cesta?
Jen nevím jaký budete mit signál.
Já sem se už fakticky rozhodla pro O2 za 399,- + koupit modem. Na podzim odhlásím a na jaře uvidím
a děj se vůle.... Ale ještě mrknu na tu Go kartu, někde jsem na to narazila.
Lenka22 děti to mají a přijde mi to super.
Mirka Víš co, tak možná některá z dcer překvapí a rodinného majetku se ujme. Ono s věkem člověk začíná mít k takovým věcem vztah. :-)
viktorka_od splavu continuity Tak mně by se Zásilkovna na Slovensko na adresu vyplatila. 120 Kč místo pošta 250. Jenže jsem měla adresu na Slovensko a číslo a e-mail ČR, takže mi to nešlo zadat. Napsala jsem tomu eshopu, jestli mi můžou poslat nějaký email a telefon na Slovensko a oni mi poslali adresu na vrácení do ČR, takže nakonec to vrátím tím cenným psaním za asi 70 Kč. Nejlepší řešení
.
Také máme a jsme spokojeni. Tuhle službu nabízí víc operátorů a přinejhorším příští jaro přejdeš k jinému. My jsme takhle museli přejít od Tmob k Vodafone ale bylo to z jiného důvodu než řešíš ty.
nevim, kdo tu shanel ten darek pro svagrovou, ale na Notinu a urcite i jinde delaji gravirovani , i kdyz si dotycna kupuje parfem sama za lepsi cenu, nebylo by fajn ji nechat vygravirovat jeji jmeno? Bylo by to to, co pouziva a bylo by to osobni
Candance to je super napad ![]()
Přihlašujete děti už na tábory? Myslíte že budou? Zatím to myslím není jasně řečeno ![]()
JankaM Ja doufam! Zatim na jeden tydenni. Vcera jsem zaplatila zalohu. Je od DDM, kdyz nebude, vsechno vrati, stejne jako to bylo s krouzky.
kocoureksuggy teď myslíš to O2 a modem nebo tu Go kartu? Asi tu kartu, viď?
JankaM já přihlásila příměstský (na jiný je syn malý). Když nebude, peníze vrátí. Místní ddm už má tabory docela hodně obsazené, takže ani není moc možnost čekat. Stejně se to nebude vědět v červnu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.