"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 07. května 2021 20:49

Co mam delat!? Mravenci kolonii tady nechci, ale zase je nechci hubit chemikaliemi, protoze je to jednak nezdrave, a jednak je mi jich lito! Je nejaka prirodni cesta k tomu je presvedcit, aby sli pryc!? 

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 07. května 2021 20:56

MP Marge jedině jim vytvořit z fáborků koridor a vyprovodit je nic přírodnějšího mě nenapadá 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 07. května 2021 21:00

Catherinne To nevim, jestli by pomohlo

Ja myslela, jestli je treba neodpuzuje vune levandule, nebo tak neco...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 21:38

MP Marge obávám se, že jo. A nebo tam už někde žijí a část se stěhuje. To se nám děje na chalupě, vždycky se jednou ročně rojí v jednom pokoji, zbytek roku o nich nevíme. Loni jsme se je pokusili vyhubit, chemií teda, tak uvidíme letos.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:09

Catherinne

To mi připomnělo, jak nám jednou v létě před půlnocí vypustila kočka v obýváku myš a pak se zájmem přihlížela, jak rozkládáme stolek pod televizí a následně gauč, a jak stavíme koridor od gauče na terasu...

Dobře to dopadlo, myš byla inteligentní a koridorem odběhla ven.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:11

Evaeva MP Marge přiznejte se, že vy jste nečetly Ferdu Mravence? Jinak byste věděly, že to jsou mravenčí nevěsty a ženichové

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 22:13

SunEclipse a to opravdu? Ferdu jsem určitě četla, ale znalec nejsem

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:19
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 22:23

SunEclipse mě zajímalo, jestli je to pravda i v realitě:)

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:30

Evaeva no ve skutečnosti sice nemají závoje ale jinak je to pravda..Sekora to sice psal pro děti, ale tu pohádkovou část nasadil na reálný hmyzí svět

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 22:45

SunEclipse aha, to jsem netušila. Takže MP Marge měla pravdu, jsou to i královny.

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:47

SunEclipse Tak teď už je kór MP Marge nevezme bilotem, když ty tu o nevestach a zenisich. My je taky mívali a brali jsme je chemii no. Tak co třeba pořídit si domů mravenečníka, to nejde v USA koupit?;-). Ne, je to smůla, že zrovna ty, takovej zivocichomil;-)

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:49

Karja tak pak už chudince MP Marge nezbývá než otevřít okno a vyhnat to ven inverzním mravenečníkem aka větrákem 

Offline continuity
43175 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:49

Karja no logicky, že se usídlí u MP Marge já bych se tady na takové věci totiž vůbec neptala a rovnou jim vystrojila biolitovy pohřeb. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 07. května 2021 22:55

Evaeva Všechno, co napsal Sekora ve Ferdovi je pravda! ;-) V přírodopisu se s jeho základem dá vystačit docela dlouho...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2021 23:54

continuity biolitovy pohreb

Uf ale spomínam si ako sme v detstve u babky spávali na váľande a na ňu z diery v stene vyliezali presne tito okridleni mravci. Ja ako hmyzofobik som občas radšej spala v chodbe na zemi :))

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. května 2021 00:53

Garfie na ty dětský literatuře se dá vůbec dobře stavět. Většina mých znalostí historie stojí na komiksu Obrázky z českých dějin a pověstí

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 08. května 2021 01:25
Reakce na Karja:

SunEclipse Tak teď už je kór MP Marge nevezme bilotem, když ty tu o nevestach a zenisich. 

​Presne tak! Nemuzu je prece zacit hubit, kdyz maji libanky a svatbu

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 08. května 2021 01:29
Reakce na SunEclipse:

Evaeva MP Marge přiznejte se, že vy jste nečetly Ferdu Mravence? Jinak byste věděly, že to jsou mravenčí nevěsty a ženichové

​Predstav si, ze ja jsem na tu scenu uplne zapomnela, ale jak to pises, tak se mi to vybavilo! 

Mne utkvela v pameti ta placici mravenci maminka, co nemela domov, a Ferda ji pomohl postavit mraveniste, ale to nebylo v te hlavni knizce, to bylo myslim v "Mravenci se nedaji". 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 08. května 2021 01:32

Hele, u nas v rodine existuje teorie, ze Ondrej Sekora "opisoval" od jineho spisovatele, jehoz knizky vysly snad jeste pred prvni svetovou valkou a dneska uz je nikdo nezna. Prvni kniha v serii se jmenovala Bratri mravenci a hlavnim hrdinou byl mravenec Kejlicek. 

Neznate nekdo?