Co mam delat!? Mravenci kolonii tady nechci, ale zase je nechci hubit chemikaliemi, protoze je to jednak nezdrave, a jednak je mi jich lito! Je nejaka prirodni cesta k tomu je presvedcit, aby sli pryc!?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Marge jedině jim vytvořit z fáborků koridor a vyprovodit je
nic přírodnějšího mě nenapadá
Catherinne To nevim, jestli by pomohlo ![]()
Ja myslela, jestli je treba neodpuzuje vune levandule, nebo tak neco...
MP Marge obávám se, že jo. A nebo tam už někde žijí a část se stěhuje. To se nám děje na chalupě, vždycky se jednou ročně rojí v jednom pokoji, zbytek roku o nich nevíme. Loni jsme se je pokusili vyhubit, chemií teda, tak uvidíme letos.
To mi připomnělo, jak nám jednou v létě před půlnocí vypustila kočka v obýváku myš a pak se zájmem přihlížela, jak rozkládáme stolek pod televizí a následně gauč, a jak stavíme koridor od gauče na terasu...![]()
Dobře to dopadlo, myš byla inteligentní a koridorem odběhla ven.
SunEclipse a to opravdu? Ferdu jsem určitě četla, ale znalec nejsem![]()
SunEclipse mě zajímalo, jestli je to pravda i v realitě:)
SunEclipse aha, to jsem netušila. Takže MP Marge měla pravdu, jsou to i královny.
SunEclipse Tak teď už je kór MP Marge nevezme bilotem, když ty tu o nevestach a zenisich. My je taky mívali a brali jsme je chemii no. Tak co třeba pořídit si domů mravenečníka, to nejde v USA koupit?;-). Ne, je to smůla, že zrovna ty, takovej zivocichomil;-)
Evaeva Všechno, co napsal Sekora ve Ferdovi je pravda! ;-) V přírodopisu se s jeho základem dá vystačit docela dlouho...
continuity biolitovy pohreb ![]()
Uf ale spomínam si ako sme v detstve u babky spávali na váľande a na ňu z diery v stene vyliezali presne tito okridleni mravci. Ja ako hmyzofobik som občas radšej spala v chodbe na zemi :))
Garfie na ty dětský literatuře se dá vůbec dobře stavět. Většina mých znalostí historie stojí na komiksu Obrázky z českých dějin a pověstí ![]()
SunEclipse Tak teď už je kór MP Marge nevezme bilotem, když ty tu o nevestach a zenisich.
Presne tak! Nemuzu je prece zacit hubit, kdyz maji libanky a svatbu ![]()
Evaeva MP Marge přiznejte se, že vy jste nečetly Ferdu Mravence? Jinak byste věděly, že to jsou mravenčí nevěsty a ženichové
Predstav si, ze ja jsem na tu scenu uplne zapomnela, ale jak to pises, tak se mi to vybavilo!
Mne utkvela v pameti ta placici mravenci maminka, co nemela domov, a Ferda ji pomohl postavit mraveniste, ale to nebylo v te hlavni knizce, to bylo myslim v "Mravenci se nedaji".
Hele, u nas v rodine existuje teorie, ze Ondrej Sekora "opisoval" od jineho spisovatele, jehoz knizky vysly snad jeste pred prvni svetovou valkou a dneska uz je nikdo nezna. Prvni kniha v serii se jmenovala Bratri mravenci a hlavnim hrdinou byl mravenec Kejlicek.
Neznate nekdo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.