"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 14. května 2021 16:12

Prosim vas, doporucil by mi nekdo sikovne ramarstvi v Brne, kde by dovedli setrne vymenit pasparty u obrazu a dat to zpet do puvodnich ramu? Coz ani nevim, jestli je bezny pozadavek?

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 14. května 2021 17:04
Offline eM
1753 příspěvků moje polička 14. května 2021 17:09
Offline letolet
753 příspěvků moje polička 14. května 2021 17:21

JankaM mě kdysi do tohoto typu bot poradili v obuvi vlepit takové gelové polstarky pod prsty, tím se noha zafixovala na místě a kupodivu mi to vyřešilo problém s patou.

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 14. května 2021 17:28

Myrtila nebo tady

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 14. května 2021 18:20

Doporucite mi nějakou dobrou benzínovou sekačku? Potřebuju, aby něco vydržela, pozemek má tak 2000m a má různé nerovnosti.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 14. května 2021 18:50

tv nemám přehled o současných modelech, ale udržovala jsem rodičům trávníky na dvou zahradách víc než 15 let. První sekačku měli Husqvarnu, byla lehká, ale bylo na ní hodně plastu. Vydržela 10let. Druhou kupovali AL-KO podle Dtestu z té doby. Ta je masivnější a těžká, ale s automatickým pojezdem to bylo vždycky úplně ok- ten proti té Husqvarně zvládl i poměrně příkrý terén a dost dobře si poradila i s přerostlou a mokrou trávou (teda na boční výhoz) . Nicméně na obsekávání členitých ploch ta manipulace s těžkou sekačkou nebyla úplně hračka a taky teda naši na ty svý menší a členitý plochy trávníků koupili zbytečně velkou šíři sečení a tudíž velikost celý sekačky- to bych taky hodně zvážila.

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 14. května 2021 19:23

Samart eM letolet Dekuji!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 14. května 2021 19:43

tv pri tohle velikosti bych už šla do trakturku, jinak je to na dlouho. My máme 700m2, stojí na tom dům, část před domem se neseka a s normální sekačku to má manžel na 45 minut. Máme Hondu a jsme spokojeni.

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 14. května 2021 20:18

MaeGandal Traktůrek nelze, potřebuju něco, co vytáhnu po schodech do domu a zamknu, nebydlíme tam. Díky za tip.

marieu díky za zkušenosti a tipy, projdu to a nastuduju.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:43

tv Určitě automatický pojezd. Máme zahradu hodně členitou, hodně stromů a do kopce. Někde víc a někde méně. S tím automatickým pojezdem to vyjede i do kopce, přejede krtince. Máme taky kolem 2000 m a sekačku Hondu, nic extra drahého a tenhle šílený terén zvládá už asi 9 let. Nevím, jestli to umí všechny, ale netahám se s žádným košem, ona to rozseká nadrobno a zamulčuje do země. Tím pádem bez koše je lečí, tráva rovnou pohnojená a hezký trávník. Není to ani vidět, že to tam zůstává. Na anglický trávníček by to nebylo, ale na velké zahradě je to ideální. 

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 14. května 2021 22:56

Renusatko díky za reakci. ❤️Podívám se na vhodný model. Dostala jsem za úkol to tam sekat, jestli to budeme mulčovat nebo neco jiného, je jedno, hlavně to musím pořešit.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 14. května 2021 23:30

tv měli jsme AL-KO s pojezdem, spolehlivá, koupená před 10 lety, pořád funguje, ale už v jiné zahradě. Měli jsme tehdy na zahradě jen trávu, žádné obsekávání, vyhýbání, prostě jen rovné pruhy tam a zpět. Na to byla super. V členité zahradě by to byla dřina, byla hodně těžká. Takže značku můžu doporučit, model už asi vybrat podle podmínek zahrady.

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 14. května 2021 23:44

Pinot Noir Díky ti, podívám se na to.

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 15. května 2021 08:07

tv a to chceš sekat "nakrátko"? Já bych při takové ploše a bez denního využití sekala jen 2x ročně jako louku. Vím, že jsi se na to neptala, ale pokud bys na to šla s tímto přístupem, tak je to důležité pro volbu stroje. Pak nevyužiješ koš, ale musíš to shrabat.  A předtím na místě usušit, aby se vysemenily kytky.

PS. je to můj problém, ale jí hrozně "trpím", když se vyrábí zelená poušť na víc jak 100m2 kolem domu.

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 15. května 2021 08:26

tv Zahradu máme taky hodně členitou. Dost toho zvládneme se sekačkou s pojezdem, ale ten členitější terén nezvládá, někam se vůbec nevejde.Na to máme křovinořez. 

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 15. května 2021 08:56
Reakce na Makara:

tv a to chceš sekat "nakrátko"? Já bych při takové ploše a bez denního využití sekala jen 2x ročně jako louku. Vím, že jsi se na to neptala, ale pokud bys na to šla s tímto přístupem, tak je to důležité pro volbu stroje. Pak nevyužiješ koš, ale musíš to shrabat.  A předtím na místě usušit, aby se vysemenily kytky.

PS. je to můj problém, ale jí hrozně "trpím", když se vyrábí zelená poušť na víc jak 100m2 kolem domu.

​Taky bych to takhle dělala.

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 15. května 2021 09:28

Makara zelenou poušť určitě nechci, taky to nemám ráda. Díky za radu, popremyslim. Vídela bych to tak maximálně 4x za sezonu. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 15. května 2021 10:55

Prosím majitelky Madrid Big Buckle Pearl White, máte je všechny se zlatou sponou? Přemýšlím, že by to mohly být moje první birkeny :-). Myslím, že je má marieu , Pavlena , nellielovett ...) díky

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. května 2021 11:07

999 já ne, mám černé se stříbrnou. Ale díky, zařadilas mě do báječné společnosti