Gatita jezisi to je dobry teda![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Lamicka k té čističce vzduchu, u nás byl poznat rozdíl, když jsme ji pustili večer v pokoji, než šel alergik spát. Nebudil se ráno opuchly. Ale když to přijde, tak měním ložní povlečení co 3 dny. To asi taky pomůže.
A alergie může být na cokoliv, klidně i na kokos.
MaeGandal diky moc!
Berou e-shopy zpět plavky?
continuity áno. Aspoň lindex a cos hej :)
continuity hm a Reserved taky
Gatita ohl.cla, ja nakoupila trochu omylem po brexitu z UK shopu, clo + poplatek ve vysi skoro 50% objednavky. Kontaktovala jsem shop, strasne se omlouvali a okamzite celou castku cla+popl vratili. Obavam se, ze jak celni urad vymeril, tak je nutno zaplatit, no matter kde se zasilka ztratila... ![]()
continuity Jasně.
Čistička vzduchu - opravdu to funguje? Máme doma alergika, už nevím co víc udělat a napadla mě ta čistička.
To bylo první, co nám na alergologii řekli, ať zbytečně nekupujeme. Nevím, na co má alergii syn. Náši kluci mají roztoče, prach, všechna zvířata, pyly. Řekla nám důsledně se zbavit záclon, koberců, na všechny peřiny i matrace v bytě protiroztočové povlaky, na sedačku jakýsi roztok tenkrát. Bylo to po tomhle mnohem lepší naprost očividně. Jeden se už v pubertě zbavil astmatu i téměř všech alergií a zbyly mu jen pyly. Druhému jen trávy. Ty domácí alergie už vůbec nepozorují. Dlouho neberou žádné léky.
A kokos je tuším alergen celkem dost, ale v tom sprcháči bych ho taky nehledala.
Renusatko Pyly, prach a roztoce. Uplne stejne jako ja, mne to po puberte taky zmizelo. Koberec jsem ted vyhodila, plysaky apod. uz davno. Zavesy jsou bohuzel nutnost, zaluzie nestaci, potrebuje svetlo nepropustne, jinak se budi v 5 :( na ty protiroztococe potahy se podivam, to ani nevim, ze existuje, dekuji. Kokos budu pozorovat a zeptam se alergolozky.
Vyzná se tu někdo prosím v platbách na internetu, pokud jde o hotelové rezervace v zahraničí, kdy hotel vyžaduje pouze číslo karty a údaje, ale nic nestrhne.
Stalo se mi včera, že jsem chtěla provést rezervaci, ale z hotelu mi napsali, že prý jim to moji kartu ukázalo jako neplatnou.
Tak jsem si přes internetbanking včera večer navýšila týdenní limit pro platby na internetu, což jsem si i ověřila na infolince banky, že proběhlo. Takže jsem původní rezervaci zrušila, udělala novou, zadala údaje z karty znovu a z hotelu opět omluvný mail, že prý karta neplatná
.
Tak teda ještě zkusím v pondělí poslední pokus, ale fakt tomu nerozumím, kde by mohl být problém. Je to stejná karta, se kterou jsem pobyt v tom samém hotelu platila před 2 roky. Jenom tehdy to byla platba rovnou Ale už i s těmi předcházejícími kartami jsem takto dala k dispozici jen číslo karty a nikdy problém nebyl.![]()
Napadá někoho, v čem by mohl být zakopaný pes?
Lamicka Zase ty závěsy tolik nevadí, neležíš v tom přímo. My jsme v té době koupili venkovní žaluzie a to je tma totální, takže závěsy nemám, ale záclony ano, protože jsme zase přízemí do ulice. Ty protiroztočové potahy jsou dost drahé, když máš povléknou komplet čtyři postele, ale u nás to pomohlo neskutečně. Nedrží se roztoči v matraci ani peřinách a poveleční jsem prala po 14 dnech. Teď jsem je koupila i mamce, protože dostala v 70 astma a taky si to chválí.
Lamicka to protiroztočové povlečení můžu taky doporučit. Nám teda taky doporučili vysavač s hepa filtr 13 (?). My tenkrát nový potřebovali, tak jsme koupili ten. Na trhu jich tedy moc není a jsou to ty drahé.
Lamicka Ty coco-složky pocházejí skutečně z kokosového oleje. Předpokládám, že má jít o variantu šetrnější k pokožce (nebo k planetě?) než syntetické alternativy. Poradí prďola?
My se s coco-označením setkali v práci, v jiný oblasti chemického průmyslu (plasty), kde se tím zdůrazňovalo, že mastné kyseliny (komponenty pro výrobu jednoho aditiva do polypropylenu) jsou původu rostlinného a nikoli živočišného. Překřitili jsme to na "košer polymer".
eM košer polymer ![]()
má to být přírodní kosmetika, vegan, šetrná k planetě - o tom si moc iluze nedělám - kupuju ho, protože dětem voní a nevysušuje je, teď jsem vzala novou "příchuť" a ta to asi způsobila. Já mám nejradši mýdlo z Aleppa nebo marseillské, ale 3 ze 4 členů domácnosti si stěžují na smrduté kostky ve sprcháči. ![]()
wendulka a nezmenily se pravidla a nevyzaduji nove kreditni kartu? To se mi uz parkrat stalo, ze rezervace muze byt jen na kreditku a ne na debetni.
Pavlena tak mne na tom prislo pikantni, ze faktura mi neprisla od celniku, ale od prepravce, ktery tu zasilku ztratil
. Uvidime, co mi odpovi, kazdopadne je to fakt pitome, platit se mi to teda nechce. Nemam s tim zadne zkusenosti, mimo eu jsem nikdy neobjednavala. U UK mi to nedoslo, mel to byt darek, tak jsem nad tim moc nehloubala.
Já už mezitím volala do banky a podle nich chyba na straně hotelu. Prý místo částky za dvě noci v hotelu se pokusili zadat požadavek jen na platbu za jednu noc, ale neposkytl úplné údaje, tudíž autorizační centrum to zamítlo.
Podívají se na to a zavolají mi zpět aa řeknou přesný důvod, ale až během týdne, protože to vypadalo nestandardně.
Navrhli mi, ať se mezitím zkusím s hotelem dohodnout na jiné formě úhrady, což už mi z hotelu taky napsali mailem, že zkusí něco vymyslet. Tak snad![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.