"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 999
19828 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:51

Není tady někdo z Kutné Hory, nebo někdo, kdo by chtěl jet dnes večer na koncert do Kutné Hory? :-). Nabízím zadarmo dva lístky na: https://colosseumticket.cz/cs/akce/21828218-zaverecny-koncert-1-mozart-brahms

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 12:20

999 Jestli je fakt neudáš, můžu nabídnout dál kutnohorským.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 12:22

Sweet Potato Díky, píšu SZ

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 19:09

nonemy omlouvam se za pozdni odpoved ohledne pojistoven, chtela jsem se ujistit s manzelem, ktera byla ktera. Takze ceska pojistovna byla ta pretizena, co si to okamzite dala na info linku, csob nam oproti tomu sama volala, jestli neco nepotrebujeme, kdyz jsme z oblasti (tak jsme zjistili, ze mame pojisteni dvakrat...) a kooperativa byla ta, co znamym poslala rovnou penize, protoze maji barak v centru a uz nekolikrat resili nejake vandalstvi, takze je znaji a maji jasnou predstavu o hodnote domu. Nam likvidator na auto ponicene kroupami z kooperativy taky prisel asi za 2 dny, dokonce o vikendu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 20:19

baltik To není informace pro mě, ale bohužel nevím, kdo se ptal.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 20:20

baltik A jo, promiň, teď mi to teprve docvaklo :) promiň. Jsem se ptala, které konkrétně nechtějí plnit. Děkuji :)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 08:49

Zarinya co konakova? Ta je k oranzove pekna. Zalezi na odstinu satu. Nebo bezova/bila, tech je ted vsude plno. 

Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 11:17

Znáte někdo značku PHILIP MARTIN´S.?.

Mají shop v Brně. A v blízké době by tahle značka měla být i na Vavavoom...

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 13:33

Vždycky, když objednávám rohlík, dáme jídlo etc, dávám spropitný kurýrovi - maj tam na to kolonku. a teď mi jeden řekl, že ať jim to příště dám do ruky, že jim to neproplácej, je to možný? Nebo jim to třeba dají, ale zdaněný a pán je z toho nakřivo? Jak to řešíte vy?

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 13:37

Ounz mam na rohliku spropitny nastaveny a vubec me nenapadlo, ze by  ho kuryr nedostal

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 13:51

Ounz no nepřekvapilo by mě to... kamarádky syn se k Rohlíku nechal znáborovat na léto jakože "na brigádu" (tak zněl inzerát), ale vyžadujou, aby měl IČ (OSVČ)... pěkně vykutálený tohlencto...

a nebo jim to přidaj k "výplatě", ale jemu se to nechce zdaňovat... taky možný

můžu se zeptat

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2021 14:00

Ounz mě občas někdo za spropitné (to prednastavené) vysloveně děkuje, to by asi nedělal, kdyby to nedostávali

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 14:02

Ounz Taky mám spropitné nastavené v účtu. V hotovosti by se ho kurýr asi ani nedočkal. Kolikrát nemám u sebe ani korunu hotově. A ani jednou to žádný nijak nekomentoval.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 14:04

Evaeva notna mně skoro vždycky děkují za to přednastavené zpropitné, tak předpokládám, že z něj něco mají

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 14:24

viktorka_od splavu RoSa Evaeva notna Pinot Noir na rohliku to taky mám přednastavené a děkují, na dáme jídlo vždycky kliknu na částku a teď teda pán mi trochu zaskočil. Tak budu doufat, že to je ojedinělý soukromý boj proti zdanění dýška a budu klikat dál. Díky všem za vaše odpovědi

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 15:46

Ounz Pinot Noir Mně teda poděkovali za ty roky asi dva. Objednávám 2x týdně na Rohlíku, už minimálně 4 roky. Takže už mě to kolikrát napadlo, jestli to vůbec dostanou.

A syn teď občas jezdil s Boltem a tam se vůbec nedá spropitné dát, takže jedině do ruky, ale sám říkal, že jim lidi nedávají nic. Wolt si naopak bere nehorázné peníze za dopravu a ještě přiráží něco restauracím, tak už nemám náladu jim dávat ještě něco navíc a neobjednávám tam. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 16:18

Kupuju na rohlíku a vzhledem k tomu, že se k nám kurýr docela s nákupem nadře (4. patro bez výtahu), myslím si, že si spropitné opravdu zaslouží. Měla jsem to nastavené, občas jsem upravila podle aktuálního nákupu, ale pak mi začalo vrtat hlavou, jestli a jak se ta částka k nim dostane.

Takže jsem se kurýra na rovinu zeptala, a dozvěděla jsem se

- výhodnější je v hotovosti

- přidané k nákupu jim zdaní

Dávám hotovost, odkládám si mince.

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 16:47

Ounz Já se několikrát ptala a dostávaj

I mi kurýři sami od sebe děkujou.

Teď naposled sympaťák, tak jsem se ho ptala, jestli takhle dobrý a prý jo.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 17:34

Sweet Potato tak holt to byl nějakej extremista  (od rohlíku mi taky opakovaně děkovali)

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 17:35

Ounz ja davam vzdycky drobny, dve tri eura, mam nachystany v predsini.. taky si myslim, ze spropitny danej.