Ounz davam v hotovosti primo tomu, kdo to doveze
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
No tak já si nakonec snad založim kasičku na dýško, jak to tu čtu ![]()
Ounz ja taky davam cash tomu, kdo to priveze.
Tak spropitne se spravne ma danit. Hotovosti do ruky se tomu vyhybam a delam to tak i v restauracich pri platbe kartou, kdyz chteji zadat do platebniho terminalu spropitne, reknu, ze to dam hotove.
Hm, taky mám nastaveno spropitné přímo v programu, tak se asi příště zkusím zeptat. Zatím totiž neříkal nikdo nic. Vůbec by mě nenapadlo se na to ptát, díky za popostrčení.
Hm, nějaký modní guru, kritizoval E. Hawka, že na zakončení festivalu v KV neměl v mokasínách ponožky. Myslela jsem, že mokasíny se nosí na boso. Nebo ne?
brrr taky jsem myslela. ale tezko rict, ted pozoruju na mladezi navrat te silene mody bilych ponozek vytazenych do pul lytek, uff
viktorka_od splavu Jo, ty ponožky se nosej už fakt dlouho. Bohužel to vídám na svých vrstevních i starších, co drží krok s mladejma, a to vypadá teda blbě!!! Jedna moje kámoška měla o deset let mladšího partnera, no fakt mladík, některé modely z našeho pohledu teda vostrý, třeba nosil tílko a k tomu ještě ty ponožky, ale ona říkávala ,,je to děsný, ale kecat mu do toho nemůžu, vždyť je mladej,,:-D.
Mala by som s tým ísť do priznania, bosé nohy v mokasínach či iných celých topánkach u mužov neznášam, príde mi to nepekné, až odpudivé.
dorota Mně se to taky ekluje.
dorota tak ale kožené mokasíny jsou jachtařská obuv, do nich se fusky fakt nenosí.
andulka01 nojo, ale ve Varech asi jachtu neměl.
Navíc nejsou mokasíny prvotně indiánská obuv? Ti jachtaři si je přisvojili, ne?![]()
A i když pomineme indiány - smí se jachtařská obuv nosit mimo jachtu? Z principu je to to samé, jako jít do města v trekových botách. A pokud mokasíny jsou již adaptované a povolené mimo jachtu, pak mi ponožky v mokasínách ve Varech nevadí - jejich absence nemá funkční opodstatnění.
brrr Mokasíny se nosí naboso. Nikdy se ale nenosí k obleku, jen když má muž separátní sako. Tam byl navíc předepsaný black tie, takže smoking a oxfordky.
Mne nejvic strasny a zaroven legracni prislo v nejakym filmu, kdyz chlap mel k obleku polobotky jakoze naboso, pak prisel domu a zul se a mel takovy ty ponozky -ťapky. To bylo tak vizualne pitomy!
999 Dík za info!
SunEclipse a indiáni do nich nosili fusekle?
I když jsou už dávno adaptovaný mimo jachting, tak prosím stále bez ponožek. K ležérnímu ale elegantnímu outfitu - plátěné kalhoty, světla košile bez kravaty, polo, světlé sako nebo lehký svetr. Samozřejmě že nikdy ke kompletnímu obleku.
Edit: projela jsem nějaký fotky a za bezponožkové mokasíny pokládám jen ty klasického střihu z měkké kůže.
andulka01 oblek nijak nerozporuji, mě zaujaly ty ponožky - přiznávám se, jsem etiketový nedouk, doteď jsem netušila ani to, že jachtaři nosí mokasíny, ani to, že se nosí naboso. Inu na té lodi to smysl dává.
A jak mě to zaujalo, teď jsem se dočetla, že mokasíny se dělí na boat/driving shoes a loafers - co se tu člověk nedozví ![]()
A není mokasín jako mokasín - do těchto bych ponožku si teda vzala ![]()
SunEclipse Tak podle "těchto" už by mokasínama mohlo být i toto ![]()
![]()
A po pravdě - jachtaři na lodi přísahají na Crocsky!!! Žádná elegance, bohapusté pohodlí je zajímá! Nicméně na břeh "aby bylo vidět, že nejsem tuctový suchozemec" nosí mokasíny (bez ponožek), tmavěmodré kraťasy a světlý svetřík ležérně přehozený přes polo triko s logem nějaké drahé jachtařské značky ![]()
andulka01 no ale zrovna do těch bych si ponožky nebrala ![]()
Hele a crocsy teda asi nosej se zvednutym paskem? Teda znám jachtaření jen z televize, takže mám možná zkreslenou představu, ale občas tam musí pobíhat, chytat ráhna a podobně, takže mít je na noze na pantofli asi by nebylo ono? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí