"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 19:51

Kora to auto je zamčené. Když ti to auto dovolilo, už je neotevřes. Bohužel. Doporučuji dojet pro náhradní, pokud je to alespoň trochu schůdné. asistenci si k zamcenemu autu volala kámoška ( octavia2) a neotevřeli ji to. Skončilo to rozbitým okýnkem. V tom případě, ty malé trojúhelníkové jsou pry ty nejdražší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 19:56

Karja Přesně. Kluci si teda nechají nastříkat do nosu ochotně, sirupy jsou sladké, takže tam taky problém není, mladší se dokonce naučil smrkat, ale tohle zní fajn, můžu to nastříkat třeba až půjdeme spát a tak.

Offline Kora
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:03

Zarinya já to nepoužívám,  poslala jsem dítě naložit  nákup do auta....

continuity tohle je nový auto, nevím no, dojela jsem pro náhradní,  naštěstí jsme nebyli tak daleko.  Ponaučení pro příště 

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:06

Kora dost nových aut si to dnes už hlídá. Doporučuji udělat nějaké pokusy s tím, jak se to chová, něco jde možná nastavit servisu. Nam se už ani jedno auto s klíčem v kufru nezavře, pokud nejsou jiné v dosahu. Někdy si ho otevřeme na dálku a pak se divíme, že nejde zavřít kufr. Stejně si to docela hlídám. Táta mě učil, že je lepší klíče hodit pod auto, když člověk nemá kapsy než je položit někam do kufru. Nedělám to úplně tak, ale radši je držím i v zubech. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:07

Kora ja to taky moc nepouzivam,vetsinou odemknu cely auto.....ale je mi to jasny.

tak to dobre dopadlo.

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:13

Zarinya já to používám pořád, ale kufr jde otevřít bez klíče v ruce, stačí, když je u auta, takže ty klíče mám v ruce fakt výjimečně. Obě naše auta se dají otevřít kopancem pod naraznik, muž to nepoužívá vůbec, ja tu funkci miluji. 

A dnes mi kolega ukázal, kde najdu klíček pro případ, že dojde v dálkovým baterka. Ale nastartovat tím stejně asi nepůjde. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:17

continuity optam se v servisu na nastavení.  Stát se to někde dál tak by to byla prekerka. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:22

Kora Tata si jednou hodil klice na zadni sedadl, zabouchl a slus. Jeste jsme v te chvili meli pokutu za parkovani (stehovali jsme z obchodu nabytek ) a mezitim dostali listek za sterac. Tata se tak rozcilil, ze odemkl, hodil doklady a klice do auta a bylo.  No tak se sel zeptat na mestaky a ti nam doporucili "nekoho, kdo otevre cokoli". Tak prijel typek v cernem jeepu se zvykackou v puse a za dvacet sekund necim jako sperhak odemkl kufr. A se slovy, ze tomu celkem rozumi a uctenku urcite nechceme, to zakoncil. Ale uznavam, ze to byla stara oktavka (byt za zabespeceni dal tata par desitek tisic). 

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:29

Jos to jsou ty zkazky  jak zachránil chlap z auta na slunci vařící se dítě a zmizel v davu.

Stará auta šla otevřít úplně bez problémů, na kolejích bylo taky pár typů, který nám běžné otevírali zamčené dveře - to stačilo se špatně domluvit se spolubydlící, jít do kuchyňky zkontrolovat brambory a zakecat se tam. Než shánět napruzenou vratnou a vysvětlovat ji, proč jsou na dívčím pokoji pánské boty a nepovolená lednice, bylo lepší poprosit souseda. 

Já teda myslím, ze pokud má zámek klíč, jde otevřít skoro vždy, pokud to dotyčný umí. Jenže v těch servisech je to neučí.

Offline Kora
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:30

Jos jj, u těch starých aut se drátem dalo otevřít cokoliv

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:36

No mne kdysi otevreli fabii nariznutym tenisakem. Prilozil se k zamku a bouchlo se do nej. Nebyla jsem u toho, ale o zpusobu otevreni me poucili policajti. Pry bezna zalezitost. Jo, a to auto uz jsem nikdy nevidela.

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:40

Kokoska jo takto se staré fabie dali otevřít, udělal se v zámku podtlak. Ale to už dávno nefunguje.

Mě vlastně jako vůbec nejlepší hack na zloděje přijde nechat si vypiskovat VIN na skla. Stojí to bratru asi litr a tomu zloději to zkomplikuje život a další prodej zcela zásadně. 

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 20:47

continuity jojo, skla oznacena mam. Ta fabie, to bylo asi pred 20 lety, ale vztek mam jeste ted, kdyz si  vzpomenu na ty bohorovne policajtske ksichty. Do dalsich aut jsme uz nechavali dat aspon zamek na radici paku. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:05

continuity Jojo. Mas pravdu. Me ale nejvic pobavil vyraz taty, auto sice relativne stare, ale tunene a proste jeho milacek. Myslel si, kdovijake zabezpeceni tam nema

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:07

Moje máma si jednou odemkla cizí auto vlastním klíčkem. Všimla si toho, až když sedela za volantem a neseděly ji seřízena zrcatka.  Byly to tehdy obojí dva favority;-)

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:25

Jos jedna věc je auto otevřít a jiná na něm odjet. Já to teda neprožívam, byla jsem ted dva dny v takové díre, kde neni ani signál, uprostřed lesa. Byli jsme tam my, obsluha a trida školních dětí. a všichni tam hrozně urputně ta auta zamykali a hrozně řešili předávání klíčů. 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 21:38

continuity Možná aby neodjel někdo z té třídy školních dětí?:-D

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. zaří 2021 23:10

Me se takhle zamkl pes v aute centralem, akorat v aute byla i kabelka s klicema. V zime. Sla jsem pro starsi do skolky, malou nastesti tentokrat vzala s sebou. Muz toho casu v praci v jiném městě. No tak jsem volala kamaradu servisakovi, ten pro me poslal svou zenu, ta me odvezla k nam domu pro nahradni a pak me zase odvezla ke skolce:) 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 07:43

Jos Mě kdysi naučil jeden známý otevírrat auto ramínkem. A za pár let jsem potkala v naší ulici paní s dětmi, která plakala, že si zabouchla klíče v autě. Když jsem viděla, že je to starší typ auta, došla jsem si domů pro ramínko a otevřela jí ho. Byla v šoku, že se jí někdo dostane do auta za pár vteřin, že mi snad ani nepoděkovala...:-).

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 04. zaří 2021 08:22

999 To bych taky byla, zvlášť od takovéhle ženské jako jsi ty;-). Víš co stereotypy,  to už bych si řekla, že se tam dostane každej, když i ženska v lodičkách a sukních!