Nas je 7 (manzelovo prijmeni) a bohuzel vymreme, protoze nemame deti. Jmeno je celkem normalni, ale musim hlaskovat prvni tri pismena kvuli zamene r a l
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Nás je celkem 34,v poměru 20 žen a 14 mužů.Opakovat a hláskovat musím vždy![]()
tak jsem si nasla vyvdane prijmeni a nevim nakolik to kdejsme brat vazne.. v okrese kde zije 5 nejblizsich clenu muzovy rodiny pisou o 2 vyskytech.
viktorka_od splavu a rozlišuješ mužskou a ženskou verzi?
viktorka_od splavu je to z roku 2016, nezměnilo se něco od te doby?
u mého příjmení to odpovídá, je nás je 13 a lokality souhlasí :)
baltik spelluju svoje jméno denne, neni obvyklé a mám v nem dvojhlásku a zdvojenou hlásku. Občas lituji, ze jsem si po svatbě nenechala svoje :)
Nás je 11, já je vyvdala, pouze příbuzní, jméno složité, rezervace dělám radši na křestní. Nejhorší je se představovat do telefonu anglicky francouzské kolegyni (a to už jedno h z jména smazali). Prý je to jméno že švédských válek, se tady nějakej vojáček zapomněl.
Návratem k jménu za svobodna si moc nepomůžu, je takový "koktací".
Mé příjmení za svobodna je v republice 30x, poměr 16:14 muži ženy. To, co mám dnes, je v republice asi tisíckrát a poměr muži-ženy nezjistím, protože je nesklonné, končí na -ů. A můj druhý muž - lidí jeho příjmení je 33, poměr 16:17. Máme každý své, děti už jsme neplánovali a já své změnit nechtěla, zajedno kvůli profesním důvodům a pak se mi teda taky vůbec nelíbí, připadá mi takové trochu hanlivé. Možná je to jen můj dojem, ale prostě ne.
tak já to vemu z druhýho konce, já jsem téměř na vrcholu obecnosti, z rodného Horáková jsem povýšila na Novotnou ![]()
continuity ďakujem
Trochu jste mě zaskočily "stížnostmi" na vyvdané příjmení. Mně nikdy nenapadlo měnit si příjmení.
andulka01
Mně původní jméno pořád komolili, podobalo se běžnému, ale byla tam zrada. To jsem si třeba šla vyzvednout pas a oops, bylo to tam. Třikrát to říkám úřednici a ona třikrát opáčí "no vždyť to je správně". ![]()
A vrchol bylo na občance "to jste nám to určitě špatně napsala"
Takže mé vyvdané jméno je tak složité, že se všichni radši ptaji třikrát a pak si to nechaj napsat. Když sedím v čekárně u lékaře nebo na úřadě a vyjdou ven, koukaj do papíru a rozpačitě odkašlávaj, je mi jasné, že jdu na řadu.
Jo a správnou výslovností si není jist ani muž.
Sweet Potato No přesně, včera u doktorky, sestřička ve dveřích a "paní O..o.o?" tak jsem šla ![]()
Sweet Potatojo to zname....frau Mi...pauza...ale v nemecku.V cesku to kupodivu problem nedela,ale napsat to neumi vubec nikdo.![]()
Zarinya U nás tomu asi napomáhá naše "piš jak slyš", nebo tady spíš obráceně.
andulka01 Paní Óóó není tak špatné. ![]()
nás je 45 a všichni jsme příbuzný... první doklad o muži toho příjmení je z roku 1606
Horší by bylo, kdyby stejný příjmení měli i rodiče (za svobodna)
To už bych trochu zbystřila ![]()
Teď jsem zrovna dokoukala Atlantic Crossing , kde mě zaujalo, že nejen hlavní hrdinka a její manžel byli (přímí) bratranec a sestřenice, ale i její rodiče na tom byli nějak podobně
Člověk se diví, že pak jejich děti nemaj tři oči nebo aspoň nekoktaj...
barbucha to riziko degenerací u dětí bratrance a sestřenice je minimální, sňatky jsou u nás normálně povoleny.
Mně se to zdá hrozný, hotový krvesmilstvo
No když si představím že bych si vzala mýho bratrance ![]()
Stejně myslím, že ten omezenej počet prarodičů atd. není pro potomstvo moc zdravej...
Pinot Noir u babičky na vsi se to zrovna stalo - dva bratři měli dva grunty vedle sebe, jeden měl dceru, druhý syna, tak se děti vzaly, aby se grunty spojily, a narodila se jim "bláznivá Nanynka".
Jinak teda to je zajímavý, měla jsem doteď za to, že se to nesmí, tak jsem se tu zas poučila.
Mohučanka no jenom jestli jedno z těch dětí nebylo navíc sousedovo! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí