continuity Ked tá tu vidím, nemáš prosím (alebo ktokoľvek iný) tip na dobrý zatvárací lovecký nožík čo má nezruinuje? Poznám len Victorinox , ale rada by som možno niečo lacnejšie.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tak já to měla lehčí, praprababi byla Vratislavska, bydlela v Čechách a část rodiny, co se jmenovala Wroclawska bydlela... Překvapení.... ve Wroclavi![]()
Někdy jsou ta příjmení trochu oříšek, zvlášť když je dřív neuměli dobře napsat, tak se to třeba během 100 let úplně zkomolilo a nedoslychavy kněz při křtu to úplně dorazil.
Muj muž je už jen jediný, s maminkou jsou dva a konec. syna nemá, jen synovce, ale ten ma jiné příjmení.
Meho prijmeni za svobodna je v Cechach 33 vyskytu, ale vubec neznam nikoho krome sve rodiny. Nejvic je v severozapadnich Cechach, coz vysvetluje moji teorii, ze predci prisli ze zapadu. Podporeno nalezenim toho prijmeni v Holandsku na reklamnim voziku se zeleninou ![]()
S příjmením mého muže, kterých je v republice 1200 jsem si značně polepšila, otcovoského příjmení je v republice 80, ale ty zkomoleniny který z toho plynuly.
Tady je to samý unikát! Já za svobodna patřila do skupiny dalších 11500 žen
(taky jsem měla 3 zcela nepříbuzné kamarádky stejného příjmení). Teď je to teda slabší, je nás jen 1250.
Nás je myslím 80, díky jedné agilní paní vím, že jsme všichni příbuzní z jedné vesnice na Opavsku i těch pár odrodilců v Čechách. Vtipné je, že jsem takhle jednu paní, která se za svobodna jmenovala stejně jako já, potkala v Jemenu. Jasně, že byla od Opavy.
Malenge já si "polepšila" dost, za svobodna cca 1200, teď 94. Ale jinak to jméno pořád úplně nemusím;) špatně se mi vyslovuje.
Evaeva to je nepříjemné, když nové jméno jde špatně do pusy. Se svým jsem se sžívala asi 2 roky a pak už dobrý. Už pomalu má své svobodné pozapomínám, už nemám ty tendence se jím představovat.
Malenge já se tak představuju automaticky, už je to moje jméno. Ale já mírně ráčkuju, a uprostřed je ř a ještě následuje souhláska. No a jak je to jméno netradiční, tak mi nikdo napoprvé nerozumí, to mě dost rozčiluje:) Za svobodna jsem měla taky ř, ale jméno bylo běžnější a jednodušší na vyslovení, takže jsem nemel žádný problém.
Malenge jste mě donutily se taky vyhledat ![]()
Prý 84 žen mého příjmení, to jsem teda myslela, že je nás víc, docela obyč jméno. Příjmení za svobodna bylo četnější, ale stejně jsem ho měla radši. ![]()
Evaeva no, to je jeden z dôvodov prečo sa mi nechce vydávať :)) Moje priezvisko sa mi páči. Sambove má tiež v strede R a ja trocha rackujem :) Ale hlavne to priezvisko je zároveň aj normálne krstné meno v kalendári a psst! vôbec sa mi nepáči ![]()
Evaeva to se nedivím, taky by mě to rozčilovalo, se znám ![]()
Pinot Noir někdy je to zvláštní, normální české jméno a je jich málo, nebo zase naopak, už jsem se tím kdysi proklikavala a byla překvapená. My v rodině jsme strašně rozšíření
máma mela za svobodna asi šesté nejčastější příjmení, po svatbě spadla těsně za desítku. No a teď jsem se propadla ještě hlouběji. Ale zase se mi snad už nestane, abych seděla v kanceláři s někým stejného příjmení, to fakt nebylo šťastné.
Mrakoplas
já se vdávat chtěla, ale jméno se mi taky nelíbí. Možná jsem tenkrát měla lépe promyslet ostatní možnosti, ale dvě příjmení bych asi mít nechtěla a ani bych se nechtěla jmenovat jinak než děti. Evidentně neřešitelné.
Evaeva presne
.
Mrakoplas opinel
continuity a máš nejaký konkrétny? Práve na opinel mi kamoška vravela, že s ním nie je jej muž spokojný ale netuším ktorý má a ani na čo sa zamerať.
A vemte si, že můj kolega je jediný toho jména v celé ČR. Vždycky, když na to příjde řeč, je mi ho líto, protože ke všemu žije sám.
Mrakoplas opinely mají dobru ocel 12C27, co se dá fakt nabrousit, na rozdíl od jiných levnějších nožů. V této cenové kategorii nic lepšího nevymyslís. Delaji se ještě Opinely z karbonové oceli, ale ta je náchylnější na vlhkost ( rezne).
Nevím z čeho pramení nespokojenost, oni mají takovou nestandardní poistku, ale i děti se s tím naučily zacházet strašně rychle.
Celkem je to všechno na jedno brdo, vybrala bych nějaký barevný ať ho lehce najdeš, když vypadne. Cepel tak kolem 9-10 cm.
Nebo mi napiš na co to chceš.
continuity
Někdy jsou ta příjmení trochu oříšek, zvlášť když je dřív neuměli dobře napsat, tak se to třeba během 100 let úplně zkomolilo a nedoslychavy kněz při křtu to úplně dorazil.
K tomu se hlásím - za svobodna jsem měla příjmení s pravopisnou chybou
!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí