To už si moc nepamatuju, určitě to bylo tak kolem 2. třídy nejpozdějc, přestupovala jsem do třetí třídy jinam a tam už jsem problém neměla.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tabea v pořádku, já si to nijak nebrala
999 uzdicku mam usmiknutou od peti let, nepomohlo. Ale me to nevadi, myslim to neni az tak moc slysitelny, naopak kdyz se snazim vyslovovat r spravne, tak me to strrrrasne irrrrituje..![]()
já jsem se tu onehdá ptala na dobrou anglickou učebnici, doporučily ste mi Murhyho English grammar in use, zjistila jsem, že jsou asi tři díly a koupila po určitém váhání ten prostřední. Byla jsem pro to v luxoru, kde to maji za přepážkou, nemůžete si jen tak volně vzít a listovat. Chtěla bych se zeptat, je v tom prvním díle nějaký "must have" téma? Máte to někdo v paměti? jestli ho mám ještě dokoupit.. pro doplnění: osvěžuju si angličtinu po delší době, rozumím čtenému a i mluvenému (když to není moc složitý), ale to mluvení, to je bída a myslím, že dlouhodobým skoronepoužíváním se mi ta gramatika dost vypařila, nicméně od nuly nezačínám.
Ounz tak to se mi zdá, že jsi zvolila správný díl! V prvním dílu jsou ta samá témata jako ve druhém, akorát že je to psané pro úplné začátečníky. Tj. ve druhém už je větší slovní zásoba, výjimky, atd., ale gramatická témata stejná, nicméně hlouběji probraná. Myslím, že první díl si určitě kupovat nemusíš.
Myslím, že tou "dvojkou" vůbec nic nezkazíš, pokud nejsi úplný začátečník. Podobných gramatik je několik na celkem slušné úrovni, ale žádná z nich neobsahuje úplně úplně všechno, z každé by se dalo vybrat něco (napříč autory i levely), co jinde není, ale je to třeba 10 - 20 stran. Jestli je v té červené (?) jedničce něco, co neznáš, tak to určitě snadno nabereš jinde. Jsem právě zjistila, že nevím, kde moje jednička je...
Pavlena Kamaráda odnaučila ráčkovat jeho přítelkyně, když mu bylo nějakých pětadvacet :o)
barbucha mame v prijmeni pomerne vrazednou kombinaci nekolika L a R. Kdyz se nam narodilo druhy dite a pojmenovali jsme ho Barbora, posilal kamarad gratulaci, ze doufa, ze treti dite se bude jmenovat Klara :)
DruI to nerikam, ze by to neslo, ale sama na to ut rozhodne kaslu.
To mam u sebe jiny temata, ktery bych stala o to vyresit, rackovani fakt ne. ![]()
Pavlena Mně tenkrát dost pobavilo, jak to ta přítelkyně následně okomentovala, když se rozešli: "Mně ze vztahu zbylo auto a jemu dobrá výslovnost." ;o)
Poradí někdo hezké ubytování v Českých Budějovicích? Ideálně centrum a blízké okolí. A klidně i dobrou restauraci kde se po závodě skvěle najíme? Muž by rád Budvar, když už tam budem...
Díky
Nevíte, která šperkařka dělá prstýnky takové ty tenoučké kroužky? Co se dají dát i na část prstu před kloubem?
Catherinne - na náměstí je hotel zvon, dvořák, u solné brány, bohemia, poblíž u řeky hotel budweis, penzión Klika, mraky penziónů, taky nově rezidence na Malši. Teď si nevzpomenu na další. Ceny neznám. Nejznámější restaurace Masný krámy, tam je Budvar , v té samé ulici restaurace Krajinská 27, minipivovar a dobře vaří. Dobře vaří u Kliky. Pozor na restaurace Solnice, pivovar, ale kuchyň se zhoršila.
jitřenka díky, proberu se tím, booking mi toho moc nenabídl
Ounz za me je dvojka nej. Ale chci si koupit i jednicku, protoze obcese mit celou sadu a pro dceru
Ja mam i nejaka slovicka a dalsi ucebnice od nich. Ale priznani: mne AJ proste nejde, ja se v ni trapim i kdyz ji denne pouzivam a pry mluvim obstojne. S NJ to bylo jine kafe.
Candance asi mám stejný problém, aj mě nebaví, je to spíš nutnost a teda mám pocit, že mám strašnou výslovnost. Nj je prostě Vergnügen ![]()
Catherinne - když tak se ptej
pozor jsou tam i hotely daleko od centra, mrkni na ty co jsem vypsala, poměr je jak je daleko k náměstí
https://www.hotel.cz/ceske-budejovice/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=NOsync+%7c+Hotely+-+mesta+-+Exact|203986&utm_content=Ceske+Budejovice+%7c+7&utm_term=hotely+ceske+budejovice|hotely+ceske+budejovice
jitřenka myslím, že vyhraje zvon nebo dvořák ať to máme blízko na start ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí