"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:39
Reakce na Berta:

Mam kremy z teto rady (je jedno, jestli vezmete serum, denni ci nocni krem) a pro mne to tedy maly zazrak je. Pigmentove skvrny zmizely, jsou tam jenom skoro neznatelne obrysy. Nocni krem ma problemy s pumpou, musela jsem reklamovat, konzistenci je nejlepsi denni (klidne davat na noc). Krem moc hezky nevoni, ale to mi je jedno.

https://www.estetica-muenchen.de/shop/Hersteller/Verso-skincare/

Ale klidne muzete koupit levnejsi variantu retinolu, retinoidu. U retinolu by to mela byt alespon 1% retinolu. Treba tento s retinoidem od The Ordinary asi taky bude v pohode (sama jsem nezkousela): http://theordinary.com/product/rdn-advanced-retinoid-2pct-30ml, maji i retinol http://theordinary.com/product/rdn-retinol-1pct-30ml, na ten bude pokozka reagovat vic, ten retinoid je ucinny a min agresivni.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:42
Reakce na Berta:

Já mám velmifobrou zkušenost s Eisenberg serem.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:43
Reakce na :

já všeobecně moc necítím biologické pachy. 

chemické věci mi naopak smrdí asi mnohem víc, než jiným.

když okolí omdlévalo z toho, jak prý smrdí známých prdící pes  necítila jsem vůbec nic. ani pach pitevny, který mi strkaly kamarádky medičky až pod nos, prý není možný, abych nic necítila, ale fakt nic, cítila jsem slabou vůni zatuchlých květin  (viz achille gregor, pokud někdo znáte, a povídka o sýru ) natož nějaké žížaly!

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:45

Mno, chvíli jsme měli žížalárium, malé dítě bylo jeden čas amatérským přírodovědcem (v té době jsem musela po každé procházce pečlivě kontrolovat kapsičky), že by smrděly jsem si ani nevšimla. Leda až když celé pochcípalo Poslední dobou prší tak málo, že jsem poctivou dešťovku neviděla, ani nepamatuju. 

Berušky ve větším počtu smrděj, to je známá věc. 

Super téma, tohleto

A chcete vědět, jak jsem teď po zimě vynesla ze sklepa formičky na nanuky? Nene, nechcete. Já už si asi nikdy nedám.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:46
Reakce na Jiná Realita:

ona ta beruska v ohrozeni vylucuje sekret ktery je jedovaty a pachne. sama o sobe ale nesmrdi. slimaky jsem necuchala ale sneci taky nesmrdi:-) mam pocit ze tady je prani resp teda strach otcem myslenky, asi jako kdyz lidi tvrdi ze had je slizky

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:47
Reakce na Sweet Potato:

někdo v nich bydlel?

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:48
Reakce na Unnamed:

Děkuji za skvělé informace,   ale potřebovala bych něco, co se dá koupit u nás  v ČR

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:48
Reakce na Sweet Potato:

myši?

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:49

hele ale ty žížaly na chodníku smrděj fakt strašně, ale chce to to jaro a chodník, kde se koncentujou. Slimák nebo šnek/had/želva si teda taky myslim, že žádnej čmuch nemá.

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:49
Reakce na Jiná Realita:

formaldehyd mi teda smrděl strašně, nešlo to ani ničím umýt

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:51
Reakce na :

dodnes fakt nevím, jak ta pitevna prý děsně páchne, nikdy jsem tam nebyla  a to jsem se něco načichala odtamtud přinesených plášťů, protože spolubydlící byla rozhodnuta mi ten pach zprostředkovat 

spší ale myslím, že plášť ve skutečnosti houby smrděl, jen ona to pořád měla v nose a byla přesvědčená, že to z něj vane.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:53
Reakce na Berta:

Aha, tak to nevim. Ja to kupuju pres internet.

49376 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:53
Reakce na Potrefenáhusa:

hmm zizaly na chodniku pro me budou vune prazdnin:-))

formalin zrovna nevoni, ale... mrtvy cokoliv je stokrat horsi

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:55
Reakce na Jiná Realita:

Uznávám, že to by bylo objektivně horší, to bych komplet vyhodila. Tohle byl pavoučí hřbitov a já je fakt nemůžu ani sušeně, takže jsem měla dva dny dřez plnej osminohých mrtvol, dokud se nevrátil muž a nezlikvidoval to, chodila jsem pro vodu do koupelny.

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:55

pro mě spíš přicházejícího jara

ty mršiny jsou hrozný, to je pravda, ale to je asi schválně tak nastavený jako životu nebezpečný

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:56
Reakce na :

tak napadá mě nějak se tomu cíleně a řízeně exponovat

49376 příspěvků moje polička 27. června 2017 14:59
Reakce na :

fobie se vetsinou leci pomalym zvykanim, na me to celkem funguje. hlavne ne nic naraz, a predevsim!!! si to nesmis predem osklivit. proste zitala je zizala, nic hroznyho, ani nesmrdi;-) nekouse... neskodi. cist si o ni, koukat z dalky atp. necekat ze dospejes k tomu ze ji s radosti vemes do ruky, to neni potreba:-) staci nedostat hystericky zachvat pri spatreni :-))

ja to mam takhle s pavoukama a vyzkouseno ze nejvic se to zhorsi kdyz se od nich uplne izoluju (nechodit ven