Ach, to úplne chápem. Ja mám z pavúkov strašnú hrôzu. Keď som bývala s kamarátkou kedysi, tak sa nám na záchod nasťahoval veľký (no, asi 3cm :D ) čierny pavúk... Bol presne vo výške hlavy, takže kým kamoška neprišla domov a neodstránila ho, chodila som na záchod do miestneho pubu. Hlúpe asi, ale ja to nedokážem ani zabiť. Keď vidím pavúka, tak ma obleje pot, začne mi búšiť srdce a nedokážem sa ani pohnúť.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
klicove je prave ten strach prekonat. jen pozvolna. ten strach je prirozeny, ale ty prehnane reakce ne. probrala bych to fakt s psychologem jestli te to v zivote omezuje
Ja som divná. Doma mám dve tarantuly a v pohode, zvládnem ich aj kŕmiť. Ale akonáhle vidím malého pavúka tak utekám kade ľahšie. Rovnako to mám s mravcami, octomilkami, červíkmi, no proste rôzne divné individuá. Som si vždy hovorila, že nebudem bývať v dome, že tam musí byť strašne veľa mravcov a pavúkov :D To už bolo ale dávno. Mám strach z toho, že mám doma zver(okrem psa samozrejme) Neviem si predstaviť mravce v špajzi, mám panický strach z toho že by pes mohol chytiť blchy...no to by som to tam musela asi spáliť. a UCHOLAK je moja nočná mora. Mávam sny že sa mi zaborí do ucha a už tam navždy zostane.(viem že to je blud, ale strašila ma s tým matka)![]()
tak chodit dva dny kolem drezu plnyho pavouku bych nedala zas ja. co kdyby to muz neuklidil? uz bys ho nikdy nepouzila?
ty jo, o takové fobii slyším porpvé
ale lidi se bojí různých zvlátních věci, takže to naprosto chápu.
někde mezi prvními kroky při léčbě edit: arachnofobie bývá ukazování obrázků pavouků a dívat se na ně zdálky v teráriu (samozřejmě po pokecu o tom, proč se jich vlastně bojíte, jestli vám něco udělali a tak), takže se tomu v rámci případné terapie stejně nevyhnete. k tomu vám třeba nasadí nějaké uklidňující léky, aby se potlačila úzkost. do fáze, že se na ni budete muset aspoň podívat, prostě jednou dojdete, pokud tomu budete chtít čelit. asi třeba možná nejdřív namalovanou, ne vyfocenou, protože to je snesitelnější.
já bych být vámi do toho šla, protože tohle musí fest omezovat život. žížaly jsou všude.
Já jsem si před časem zjišťovala, jak by probíhala léčba arachnofobie. Taky mi přišlo, že bych to nedala, ale snad vědí, co dělají. Zkoušela jsem nějaké obskurnosti, kineziologii, ale těžko to mohlo zafungovat, když tomu nevěřím, že.
Dnes už je to mnohem lepší, asi to nikdy nebylo tak silné jako u tebe. Naučila jsem se hodně přemáhat kvůli dětem.
Zase setkání s pavoukem je mnohem pravděpodobnější než s žížalou. Ta se ti například nespustí v autě na volant... To hrozil velký průšvih.
A perlička: DSD se vrátila z vody děsně naštvaná na svého háčka, jinak nejlepší kamarádku, že hysterčila kvůli pavoukům, takže ona je musela vyhazovat z lodi, přičemž logicky nemohla kormidlovat, tudíž se místo vděku ještě dočkala kritiky, že jedou do vrbiček. (Ale já mám pro tu kamarádku pochopení, umím si představit, že ve vrbičkách čekali další osminozí stopaři)
mozna ti ji nekdo hodil za triko nebo tak neco?
promin
no ale koukani pres dvere je super napad! jen chvili co vydrzis a za pul dne zas, a takhle proste treba mesic, az zjistis ze ten pohled zdalky neni tak strasny. pak se da prijit o malounko bliz. no a nekde je ta hranice ze uz ne (dotknout treba) ale to uz te nijak omezovat nemusi. mne nevadi a taky na ne nesaham
no jednou jsme v těch vrbičkách vymetli ale něco hodně strašnýho a jak se pavouků nebojim, tak jsem myslela, že snad vystoupím z lodi...
Nedávno byl u v talkshow u Šípa nějaký starší pán, ochránce hadů. A ulpěl mi jeden dotaz, kdy se Šíp ptal, co má člověk dělat, když potká hada ne-li přímo zmiji. A ten chlápek mu odpověděl ve stylu, že má bejt šťastnej, že se mu ho vůbec poštěstilo potkat, protože v přírodě je jich málo. Taky super odpověď pro všechny s fobií.
Já se bojim pavoukou, ale nehysterčím, nevynesla bych ho v ruce a velkého ani v krabici, ale zabila bych ho. Štítim se i žížal a i hmyzu různého druhu, ale nijak mi nevadilo ho jíst...:-D
Prosim, nevite, jak dlouho dorucuje eshop H&M? Objednala jsem 16. 6. bundu pro dite a stale nic. Prislo mi potvrzeni objednavky, ale uz zadny email o odeslani.
No nevím, věděla jsem, že situace má brzké řešení. Kdyby ne, musela bych požádat někoho jiného. Kdyby fakt nebylo koho, asi bych to po čase nějak musela zvládnou, možná vysavačem? Nebo spláchnout proudem vody? Každopádně obě ty představy jsou pro mne hodně nepříjemné.
Ucholak, to je niečo, čo som vytesnila z pamäte! Babka ich mávala hrozne moc v dome, to sa mi hnusilo odjakživa, pretože okrem toho, že je to hnusné, tak nás tým každý strašil. V UK som to ešte nevidela. My máme v byte hrozne veľa rybeniek. Tie tiež neznášam. Viem, že mi to nič neurobí, ale tým ako tu je vlhko, tak narastaju do väčších rozmerov a mne sa z nich obracia žalúdok. Mravce mi nevadia, ale v byte ich teda tiež nemusím. Keď som ešte bývala v Bratislave, tak sme ich mali v byte a nedalo sa ich zbaviť, pretože moji spolubývajúci to proste neriešili. Tak som si každý deň nastriekala zárubňu okolo dverí do mojej izby biolitom a v izbe som ich nemala. Horšia bola kuchyňa...
Tarantulu by som asi doma nezvládla mať, stále by som ju kontrolovala, či náhodou neušla z terária ![]()
Ble. Ale aby to tu nebylo jen eklhaft, jednu loď si stopla mladá vydra!![]()
pro me velmi, presto teda se snazim byt sobestacna. jasny kdyz je muz/kdokoliv nebojacny po ruce tak ho poprosim:-)
Ja som divná. Doma mám dve tarantuly a v pohode, zvládnem ich aj kŕmiť. Ale akonáhle vidím malého pavúka tak utekám kade ľahšie. Rovnako to mám s mravcami, octomilkami, červíkmi, no proste rôzne divné individuá. Som si vždy hovorila, že nebudem bývať v dome, že tam musí byť strašne veľa mravcov a pavúkov :D To už bolo ale dávno. Mám strach z toho, že mám doma zver(okrem psa samozrejme) Neviem si predstaviť mravce v špajzi, mám panický strach z toho že by pes mohol chytiť blchy...no to by som to tam musela asi spáliť. a UCHOLAK je moja nočná mora. Mávam sny že sa mi zaborí do ucha a už tam navždy zostane.(viem že to je blud, ale strašila ma s tým matka)![]()
Kdybyste ucholakovi říkali normálně jako my škvor, tak jste víc v klidu podle mě![]()
tezko. u nas to je ušák;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí