To je u nás křeslo, přinejhoršim králík, to sou nyjance toto co?)))
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
hlavně neguglit, jak se to řekne rusky!!! ![]()
zas teda skvor je mimoradne hnusny slovo, skoro jako stir.. coz je takovej vetsi usak. takze...:-))
Takle jak mi někdo řekne něco nedělat))), ale koukám, že všude je to přes ucho, earwig a bum ho, v Čechii poctivej škvor![]()
Rozhodně bych se být tebou nepouštěla do žádných samodomo experimentů, ale s odborníkem to za pokus stojí. Určitě najdeš někoho, kdo se fóbiím věnuje. Držím palce.
Tak tak, škvora máme jen v češtině, heč. Původ toho slova je nejspíš onomatopoický, což ovšem opět nic pěkného nesugeruje, aspoň mně ne, zato vyvolává spoustu otázek...
Ty fobie jsou fakt svinstvo, moje matka, nejdrsnější žena, co znám, ji má na hady. Vezme do ruky pavouka, slepici položí na špalek a usekne jí hlavu, ale když potká hada, naprosto ztuhne, začnou jí mravenčit rty a ruce a není schopna pohybu...
Já mám pro změnu fóbii na peří, ale podloženou zážitkem z dětství... Vlétl nám do bytu holub, nemohli jsme ho dostat ven, strašný zážitek... Všude krev, trus a peří. Jednou jsem se málem zbláznila na dálnici, zůstali jsme stát několik hodin na jednom místě a kolem pole plná havranů...
No ale my mu hovoríme aj škvor, teda aspoň u nás sa používa aj to.
Myslím tak týden, deset dní (už jsem nějakou dobu neobjednávala), ale pamatuju si, že mi přišel dřív balík než mail o odeslání :)
já všeobecně moc necítím biologické pachy.
chemické věci mi naopak smrdí asi mnohem víc, než jiným.
když okolí omdlévalo z toho, jak prý smrdí známých prdící pes
necítila jsem vůbec nic. ani pach pitevny, který mi strkaly kamarádky medičky až pod nos, prý není možný, abych nic necítila, ale fakt nic, cítila jsem slabou vůni zatuchlých květin
(viz achille gregor, pokud někdo znáte, a povídka o sýru
) natož nějaké žížaly!
Já to znám od J. K. Jerome, hospodyně, když si přičichla k řádně uleželým sýrům, tak cítila slabou vůni melounů. Nakonec ty sýry zakopali na pobřeží, ke kterému se pak sjížděli lidé z celého světa, kvůli silnému vzduchu ![]()
Ta hospodyně, to jsem já, čich nemám skoro žádný.
aha, tak to jsem se sekla, myslela jsem přesně tohle
slabou vůni melounů.
Objednávala jsem 2x, jednou to trvalo asi 8 dní, tracking číslo v pohodě poslali a DPD doručilo, podruhé to bylo o něco delší, tracking číslo poslali jenom nějaké interní (na stránkách HM, ne DPD), o doručení jsem se dověděla až když mi dopravce volal, že je u mě (a já samozřejmě nejsem doma) - objednáno 16. 6., doručeno včera (1. pokus v pátek).
S tím škvorem ušákem to není zas tak nemožné, neb moje sestra měla jako batole v uchu berušku, pěkně hluboko, jelo se s tím na pohotovost, protože naši se báli ji vyšťourat sami, jelikož ta mrcha pěkně kouše a vypouští jed. A smrdí. Takže já ty mrchy červený tečkovaný fakt nemám ráda. Na milost je beru jen kvůli mšicím.
Takle jak mi někdo řekne něco nedělat))), ale koukám, že všude je to přes ucho, earwig a bum ho, v Čechii poctivej škvor![]()
U nás (JZ Čechy) se teda tý potvoře říká uchavec ![]()
My jsme říkali štipka. ![]()
Ano, ano, berušky jsou hnus největší, smradlavý. A to, prosím, pavouky beru do ruky a žížaly mi nesmrdí, ani nevadí. Škvora taky zvládnu, mimochodem u nás je to štipka.
Přesně
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí