"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 12:32

Sweet Potato 6 ks prosím a předem velice děkuji!

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 12:38

continuity není důvod si myslet, že by měla najednou vyjít špatně...

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 12:51

marieu já si to ani nemyslím. On on byl i ten jeho předchůdce taky opatrný, na mamograf mě hnal úderem 40 let a tak podobně. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 13:05

Sweet Potato jak se prosim jmenovala ta jablka? My je kupujeme jako haloweenska a letos nikde nic a deti je miluji

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 13:23

Candance Red moon. Ale teď tam koukám a nevidím je. Asi byla jen kolem Vánoc? Měla jsem vzít metrák.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 13:36

Sweet Potato dekuju.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 13:41

Sweet Potato na rohliku pisou, ze v patek. U nas neni, tak googlim bednicky,me to nikdy nenapadlo mimo haloween a na jablka se nedivam, protoze mame svoje. Ukazuje mi ze i Makro a Tesco je mivaji. 

A uvazuju o sazenici stromu. Takze privolavam i Pinot Noir . Stromek jablone s cervenou duzinou nepotrebujes? 

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 13:46

Candance Nastavím si upozornění.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 06. ledna 2022 14:04

Prosím Jos a marieu ,případně další, orientované dámy, jestli by mi laicky vysvětlily histologický závěr: "atypická epiteloidní junkční melanocytarní léze, bez známek malignity". Samozřejmě už jsem něco vyguglila, ale k doktorovi, který nám to vysvětlí, se dostaneme až příští týden, tak jestli už můžu být aspoň trochu v klidu, že není tak špatně nebo si ten závěr vykládám mylně. Děkuju

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 14:05

Sweet Potato u premiové kvality píšou vyprodáno, očekáváme v pátek. Ještě včera večer je měli i levnější, říkala jsem si Až... přiznejte se, kdo je vykoupil?

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 14:06

Mermaid teda jsem laik, ale "bez známek malignity" zní dobře, nemělo by tam být nic zlého. Maligní je špatný.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 14:15

Kokoska 

Mně včera jedno z rohlíku přivezli, chtěla jsem vyzkoušet, protože jinak máme svoje jablka.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 14:25

Mermaid Považovala bych to za dobrou zprávu. Bylo to znaménko z pigmentových buněk, tudíž dobře, že je pryč, ale melanom to není. Podrobnosti už jsou mimo můj obor. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:25

Mermaid přiznám se, že o tom zhola nic nevím, dermatologie pro mě krom pár základních diagnóz byla vždycky neproniknutelná džungle. Ale přesně jak píše Kokoska , držela bych se formulace "bez známek malignity"...

Online Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:52

continuity jak je to myšleno s Mirenou? Že nové vydrží 6 let nebo ty původní nově vydrží 6 let? Protože mi vyprší v únoru 5 let, ale dr říkala, že chce počkat s výměnou po prevenci v červnu a mně v ordinaci nějak nedošlo, že to bude 4 měsíce po. Tak jsem jí teď chtěla psát.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:57

Lamicka no bylo to k té mé původní. On mi teda už pred pěti lety ten původní gynekolog říkal, že ji můžeme nechat až do doby, kdy zacnu znovu menstruovat, že do té doby prostě funguje. 

Teď jsme domluvení, že ji necháme být a když se začne cokoliv dít, tak ji vyndame/vyměníme. Já tu původní nechávala měnit hned i z toho důvodu, že pár měsíců po zavedení to byla dost prekerka a sedlo si to až pak. Tak se mi to nechtělo znova absolvovat, kdyby se mi rozjel cyklus.

Jenže mě táhne na padesátku, já si myslím, že jen tak omylem už fakt neotěhotním. ještě zvážim, jestli si vůbec dávat další. Ale říkal, že to má nějaké výhody i k přechodu. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 18:23

Lamicka já mám Mirenu už sedmý rok. Hormony budou asi vyčerpané, ale problém mi nezpůsobuje, tak ji beru jako nehormonální tělísko. Za půl roku půjde ven a další mi ten mladej bídák nechce zavést, že na co, v mým věku. Prý nemám číst bulvár, že fakt po padesátce  se spontánního těhotenství bát nemusím.

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 18:24

V kterém vlákně jsme to kupovaly ta red moon jablka?

Na Rohliku už zase jsou.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 18:48

continuity ja Mirenu dostala prave kolem te padesatky, jednak mi tehdy neprijemne zesilila menstruace, brala jsem zelezo na anemii a nebylo to celkove dobry. A pak taky pry ty hormony priznive ovlivnujou prechodove potize, coz teda nevim, jestli bych bez ni mela, ale takhle mi delali krevni testy, jestli uz je po vsem, nemela jsem nejmensi priznaky. A mela jsem ji asi 6,5 roku a cajk.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 19:35

Kokoska ja jsem s ní hrozně spokojená. Právě jsem chvilku googlila, že právě kolem přechodu ta menstruace zesiluje a všelijak zlobí a ta Mirena tomu zabrání. Navíc, pokud je potřeba hormonální substituce, stačí sprej. No uvidím, mám ještě čas se sesypat rozhodnout.