"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. června 2022 16:29
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. června 2022 17:00
Reakce na Potrefenáhusa:

slniecko z Bruntálu

​Vďaka!!!

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 19. června 2022 17:01

Zarinya Je to vážně moc hezké, jak ta vaše varianta, tak i obráceně. No tak řekla bych, kdybych byla mladší, musim se vdát do Řecka, ale pošlu vdát někam holky pro tak hezký jméno:-)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. června 2022 17:04
Reakce na tamara:

Dávají prarodiče vnoučeti dárek po narození (myslím tím něco na památku), příp. jaký? A jeho mamince? Vím, že tady nějaká diskuse před lety proběhla, ale nemůžu ji najít. Děkuji 

edit. máme chlapečka

​U nás v rodine je zvyklosť drobnosť zo zlata, od všetkých príbuzných...pred WWII to boli strieborné predmetz, ale tie sa potom nedali dostať, poseldný mal otec strieborný pohárik, ktorý mu babičkina kamarátka išla na otočku kúpiť do Budapešti, ale potom sa prešlo na ylaté drobnosti. U chlapčeka by som asi prívesok, alebo, teraz sa už dá, striebornú lyžičku, alebo hrkálku.

Edit: Do USA, ale to je super, objednaj niečo rovno z nejakého lepšieho eshopu tam, majú neuveriteľné veci na takéto príležitosti. Od úplných ňuňu blbiniek až trebárs po strieborné rámikz na fotku v rôznych veľkostiach, tam bz som sa vedela vyblbnúť.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 19. června 2022 17:09

Já se teda přiznám, že ty řetízky pro chlapečky naprosto nechápu.

Od tchyně jsem dostala za děti asi kytku, což bylo moc hezké, protože obě máme kytky rády,  tak si v tom dost notujeme. 

Offline tamara
příspěvků moje polička 19. června 2022 17:23

Děkuji všem za názory. Kočárek jsme jim koupili, resp. poslali jsme jim peníze na ten, který si vybrali. Když jsem měla děti já, tak jsem taky nic nechtěla, případně jen nějaké praktické věci. Jenže to se tak nějak rozplyne...  Když byli kluci větší, tak jim tchyně koupila zlaté řetízky s křížky, nikdy je nenosili, mám je doma já a já až teď celkem chápu, že to vybírala pro ně s láskou. Tehdy jsem to neocenila a dnes na ni tak vzpomínám. Moji rodiče jim koupili řetízky z bílého zlata, ale to už jim mohlo být kolem 15, nějaký rok je nosili, ale pak pak ne. A naši se nikdy neptali, proč. Ale taky - je to prostě památka a je fakt, že než je tehdy koupili, tak zjišťovali, co by se jim tak mohlo líbit. Po prázdninách bychom chtěli za vnoučkem letět, tak jsem pro něho chtěla něco mít. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. června 2022 17:44

Karja

Mne se uprimne jmena samostatne nelibi ani Maria a ani Elena,ale dohromady jo.:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2022 18:27

tamara můj první přítel křížek nosil, nikdy jsem se teda nezeptala, odkud ho má (moc dlouho jsme spolu nebyli:)), ale tipla bych, že byl buď od rodičů nebo prarodičů. Já to vidím jako ty, pomoct rodičům s výbavou je skvělé, ale žádná památka z toho není.

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 19. června 2022 18:54
Reakce na rasaNori:

Tabea to se ti zda, protoze jedeš dlouho po jedné cestě. Jinak je jich tam stejně jako všude jinde:D

​to nesedí. To bych je musela potkávat na zpáteční cestě na konci taky. Tady jsem snad nikdy neviděla, že by někdo podjizdel zprava. V pátek D1: střední pruh jede 130, levej 140/145, machr najede zleva do toho pro pomalý auta a procpe se mezi auta zas vlevo. Najížděčů a tlačičů mrtě. Co se honí hlavou člověku, který najíždí na auta před sebou, když jedou klidně 150 a pravej pruh je natřískanej? Fakt to odsud neznám. Jeden sem tam a ne každý 20. auto. Na D5 to taky v takové míře nepozoruju. Tam je teda menší provoz. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 19. června 2022 20:10
Reakce na tamara:

Děkuji. Příspěvek jsem editovala - máme chlapečka. Původně jsem myslela třeba řetízek z bílého zlata s přívěskem - např. placička s datem narození apod., ale nejsem si jistá. A právě dohadovat se kvůli tomu s rodiči nechci, spíše jen sonduji, jak je to zvykem. Navíc to mám komplikované, vnouček žije v USA.

​K te placicce s datem narozeni, nas syn dostal privesek na retizek (mozna i ten retizek, ted nevim ) jako cifernik hodin, zlatnik na nej vyryl raficky s hodinou synova narozeni a na zadni stranu datum. Je to moc hezke, opravdu pekna pamatka. 

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 19. června 2022 20:32

Tak já nesmím vnoučkům (3,5 let a 16 měsíců) kupovat nic. Jen na vánoce a narozeniny dostávám tipy. Co jsem tak v počátcích  koupila, zůstalo u nás bez nošení s vyjimkou jedněch hracich kalhot, které teď nosí mladší. Ještě jsem si nezvykla, ještě mi to přichází líto.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. června 2022 20:37

černá káva to verim.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. června 2022 20:40

černá káva to je vážně smutné, je mi to líto i za tebe  (říká ta, která by babičce dost často taky ráda "zakázala" nakupovat, protože nezná míru a náš dům není nafukovací). Ale ona kupuje tuny a tuny hraček, naopak, když třeba chce koupit hezké bundy/čepice/trička/tepláky, tak jsem moc ráda.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2022 20:44

černá káva To je hrozný, takový ultimátni. Třeba za dva roky už si uděláte shopovací den a splníš jim přání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2022 20:45

černá káva chápu! Alena druhou stranu, ber to tak, že dětem jsou "hadry" jedno a ty se můžeš realizovat přes bublifuky, autíčka a gumové medvídky, což ocení mnohem víc

Online Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 19. června 2022 20:55

černá káva já to chápu, ze je ti to lito, já s tím sama bojuju, protože obe babičky nám kupujou věci, který nechceme a nemáme pro ne užití. Nejdriv jsem si rikala, ze to proste necham bejt (troufnu si to teda rict jen vlastní mame, druhy babičce ne), ze je to mezi babičkou a ditetem a mne do toho nic není...jenže dostali jsme třeba velký auto jakoze odrazedlo, ze kteryho dite taktak dosáhne na zem, u nás na vsi s tím ani není kde po polnacce jezdit, tak jsme ho nechali v pražským bytě a dite se tam na něm vozí moc rádo, další byla bez ptaní taková laciná plastová klouzacka, kterou nechci, protože když ji dam na zahradu, budu muset dite neustále hlídat, aby se na tom nezrakvilo, dále laciná plastová motorka, zatímco jsme měli nachystany k narozeninám funny wheels, druhá babička je zase posedlá hodně hlasityma blikacima plastovýma hrackama, nebo plastovyma hrackama z pepca...mne je to skoda materiálu, penez, fakt to nechcem a nemáme to ani kam dat, když to vyhodime, tak se po tom ptaj....teď uz se mě mama aspoň zeptala, jestli nechcem odrazeci formuli z Lidlu....no nechcem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2022 21:00

Potrefenáhusa no vidíš, tu klouzačku jsme ještě letos nevyndali, díky za připomenutí

Já tě chápu, že ti to vadí. Člověk klidně přejde jedno tričko nebo blikací hračku za půl roku, ale když je toho moc... Já bych teda s babičkami klidně promluvila, ale já se ani neumím tvářit nadšeně, když nejsem, takže by to asi brzy pochopili sami

Online Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 19. června 2022 21:09

Evaeva to já taky neumím, ale nikomu to nevadí 

dite má za tejden narozeniny, tak si povime 

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 19. června 2022 21:16

Evaeva Jasně, dětem jsou hadry fuk, ale vždyť je to i pomoc dceři. Ona je tedy tak samostatná a schopná, že pomoc nepotřebuje. Ja uz jsem hodně stará, takze za chvili jí ani nepomůžu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2022 21:21

Potrefenáhusa na narozeniny a vánoce vždycky dávám tipy nebo seznam.