Potřebuju zlikvidovat trávu, tak metr a půl vysokou..zvládnu to srpem?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
tv přijde na to, jakou plochu... já bych vzala strunovku - i kdybych si jí měla pro ten účel koupit
RoSa ta strunovka už to údajně nedá. Velká plocha to není. Asi to bude pakárna, ale křovinořez (ten bych koupila já) se mi kvůli pár metrům kupovat nechce. Co nějaké nůžky, co se s nimi stříhají živé ploty?
tv existují i půjčovny těhlech nástrojů. Zkus se kouknout, jestli nemáte něco v okolí.
tv ale dá... křovinořez bych asi taky na takovou jednorázovou akci nekupovala, my máme oboje a ten křovinořez i nerada vyndavám, je už takovej moc profi a fakt spíš na křoví, na trávu zbytečnej
RoSapaní to odmítla posekat, že už je to moc vysoké.
tak já nevím.
tv tý struně je uplně fuk, jestli má tráva do vejšky 50 nebo 150cm... sekačka by to vyžehlila naplacato, to jo... vykousala bych to strunovkou a pak srovnala sekačkou
sekám půlhektarovej sad, pozemek u chaty + zahradu v Praze, takže nějakou zkušenost bych řekla že mám... taky mi to párkrát přerostlo... ale tak když pani řiká...
tv taky bych vzala strunovku, rošmelcuje to sice, ale pak už to nějak zarovnáš, je-li to vůbec potřeba. Ale srpem by to teda asi taky šlo, i velkými nůžkami, ale je to crcání teda.
RoSa Pinot Noirděkuju za reakce. Já zkušenosti nemám žádné, jen jsem dostala za úkol "to nějak vyřešit".
RoSa Pinot Noir tv Podle mě záleží, jestli v té trávě je i nejaky plevel s pevnějším stonkem. Například vysoký bodlák už je pěkně pevný. To pak může být pro strunovou problém a tu strunu to lámat každou chvíli.
tv Teď jsme sekali na chalupě takhle přerostlou louku, táta plochu kosou a já břeh potoka , kvůli sklonu a nerovnostem a nechaným keřům, srpem, a šlo to. Pomalu. A je to okousaný, kam se pak dostaneme se sekačkou, se ještě dorovná sekačkou. Ale strunka by byla efektivnější.
tvpokial nemáš toho fakt veľa, kľudne aj tými nožnicami na plot, ale bude to makacka. Strunovka to vezme len pozor, vysoká tráva sa vie namotat. Tento rok sme riešili podobný problém, a teraz susime seno a asi ho spalime. Nikto to nechce.
Jak je to prosím s tím mrtvým druhým pádem v nj? Gatita
(doufám, že zminuji správně)
Normálně kde bych si řekla, že je druhý mám dávat automaticky třetí? Děkuji! Já jsem právě o tom, než jste to zmínily neslyšela. Mám ted nějaké německé klienty, aby v práci nepoznali, že moc práci nerozumim, komunikuji s nimi v němčině:-D. Nevim, jestli je to dobrej plán, ale gramaticky bych to tedy mohla mít aspon v pořádku:-D.
Karja myslím, že ti nikdo nebude 3. místo 2. pádu vyčítat, nebo si o tobě něco špatného myslet. Normální mluvčí používá 3. pád úplně v klidu. V psaném textu vypadá 2.pád líp, ale když občas čtu, co místní napíšou, tak myslím, že můžeš být v klidu. Odkud jsou tvoji němečtí partneři? Oni určitě budou taky požívat nějaké místní libůstkami. ![]()
Tabea je to vlastně Rakušák:-D Ty jo, já mám fakt den dneska:-D.
Právě segra má vystudovanou němčinu, ona jak zná jen ta stará pravidla a prostě tu spisovnou řeč, tak mi tohle pravidlo ani vůbec neříkala. Jinak jsme si spolu zrovna nedávno něco procházely, at nejsem uplně mimo!
Karja tak to si nastuduj tohle video
https://m.youtube.com/watch?v=UINzBc6OyRA
Já jsem právě chtěla napsat dotaz, jak to mají Rakusaci. Budu s nima v bližším kontaktu teď, tak bych se mohla hecnout a tu Nemčinu oprášit.
Před nima se nenadává, to akorát vím já. Oni jsou hrozně slušní.
Máte, prosím, někdo zkušenost nebo tip na terapeuta, který se zabývá vztahy s narcisty/empaty? Ideálně v Brně, nebo severně od Brna.
continuity Jo no, ale je to švýcarská nadnárodní firma, takže prostě když to mluví německy budu tomu říkat němec, at sedí, kde sedí:-D
Karja Švýcar jako Nemec, všechno jedno ![]()
Já jsem v těchto věcech dost opatrná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje