"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. července 2017 13:17
Reakce na Berta:

https://www.bellatavola.sk/product/porcelan/flow/villeroy-_amp_-boch---espresso-salka-0_1/249

Ale 100ml je jedno deci. To je len trochu väčšie ako štamprlík. Fakt si choď kuknúť naživo presso šáločky. A keď robíš úplne mini presso, tak, či tak ho robíš tak do pol šálky, niekedy menej. Ako také tie úplné náprstky na kávu kedysi vyrábali maďarské porcelánky, neviem, či to ešte vedú.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. července 2017 13:26
Reakce na slniecko:

Tak já espresso piji poměrně často...a mám doma na něj opravdu malý silnostěnný šálek.  Takovou velikost bych si představovala. Změřím doma objem.  Ale tipla bych tak 70 ml.  Ten, pro koho to je si do kávy ani mléko nepřidává.  Ale v nouzi asi i 100 ml bude dobrych. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. července 2017 13:46
Reakce na Berta:

Tak by som fakt kukla tých maďarov, to si z detstva pamätám ako fakt náprstky. Babi takú kávu pila, to bolo problém umyť, ako to bolo mini. Myslím, že tradičné značky sú Zsolnay, Holloháza, Herendi, možno neskôr večer pozriem, ale bude to ako lúštiť tú fínštinu...v tom jazyku sa neviem ničoho zachytiť.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. července 2017 13:48

Jo a manžel kedysi presso šálky zbieral, to sme ešte nemali deti ....takže mu zostala zbierka podšálok ....popozerám značky.

Offline Sweet Potato
40498 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:04
Reakce na slniecko:

Deci je obří, správné espresso maximálně něco takového, ideálně plný tak do poloviny.:-)

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:09
Reakce na Sweet Potato:

já potřebuju na kafe půllitr

ale čas od času jeden malej držkokrut taky může bejt :-D

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:21
Reakce na Sweet Potato:

Presne toto sme mali v modrej :-)

Vieš čo, ale keď mám v ruke tie villeroyky, tak mi prídu pomerne drobné....teda doma ich nemám....ešte...

Online Karja
44765 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:26

Friga Potrefenáhusa Co mi to děláte?! Já miluju muminky, ale já si to koupim. Jo PS.: Kdyby se dělala nějaká hromadná finská objednávka do Prahy, nezapomeňte na mě! Jako samozřejmě nutně nic nepotřebuji, ale s davem bych se svezla!

Offline Sweet Potato
40498 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:41
Reakce na Karja:

Já prosím taky. Na tom českém webu jsem hatifnaty nenašla.

Online Karja
44765 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:43
Reakce na Sweet Potato:

Tak to pláčeš na špatnym hrobě, já jsem tady Praze v kanclu ne ve Finsku s mumínkama!!!:-D Ale nějak si ty hatifnaty neumim představit u nás v práci na lince v kuchyňce, to by bylo dotazů.....

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 19. července 2017 14:46
Reakce na Berta:

my mame tyto od Dity P. , jsou na opravdu tu malou kavu a pisou tam, ze je to 75 ml

(pisu jen kvuli te velikosti jako darek by to bylo zajimave jen pro milovnici Dity P.)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2017 15:16
Reakce na Berta:

Hezké šálky na presso mívá v limitovaných edicích illi, ale nevím, kde je sehnat. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:02
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:48

Já mám doma na espresso tento.  Má maximálně 75 ml  a takovou velikost bych si představovala. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:50
Reakce na slniecko:

díky, kouknu na ně...

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:16
Reakce na Sweet Potato:

našla, zmerala...a našla som ešte jeden starší preživší villeroy (country collection)...a tiež zmerala...

Takže ten Thun má 80 ml po ten zlatý pásik, Villeroy skutočne 100, ale až úplne po vrch, takmer pretiekol.

Ešte som našla podšálku od jedného Klimta od Goebel, tú si matne pamätám ako takú drobnejšiu, ale pozerám, že tiež uvádzajú 0,1.

http://shop.goebel.de/serie/EN/860

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:23

Nemáte někdo struhadlo, na kterém lze zeleninu nakrájet na krásné tentké plátky? Třeba okurku. Koupila jsem teď stojaté od Tescomy a výsledek strouhání okurky byl tristní.

Online Friga
2171 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:49
Reakce na Karja:

A @Sweet Potato

Pokud chcete hrnky s muminkama, muzu je koupit, ale ted letim jen s prirucnim zavazadlem, takze se mi toho moc nevejde, i kdyz dva hrnky bych asi nekam nacpala. Uvidim, jak to stihnu, letim uz za tyden, tak nevim, jak se to stihne. Taky je moznost poslat to po rodicich, kteri sem prijedou na navstevu, nebo postou jako balik. Rozmyslete se a napiste mi.

Pripadne, ze by chtel hrnek i nekdo dalsi, necht se mi ozve!

(Drivejsi nabidka pro @Berta samozrejme stale plati)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:57
Reakce na Friga:

Ještě jednou díky, vzhledem k tomu, že  to chci na konec září, je čas a nechci se unáhlit, takže tento týden určitě ne.  Nechám místo v kufru pro někoho jiného..

Online Karja
44765 příspěvků moje polička 19. července 2017 23:08
Reakce na Friga:

Ja taky necham misto v kufru pro darecky pro nekoho z blizkych :-). Koupim si to v tom brnenskym shopu. Uzij si dovolenou, mame tu ted krasne :-).