"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 19. července 2017 23:32
Reakce na Ronna:

Já i celá rodina používáme toto a je to naprosto SUPER! Na videu vidíte, jak tenké plátky dělá.

Doporučuji zakoupit i držáček! Bez něj hrozí při dostrouhávání že přijdete o prsty.

Fakt za tohle struhadlo ručím!

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 20. července 2017 07:54
Reakce na Dadoo:

To by mohli mit v orionu, ze? Videla jsem super recept na pecene cipsy z jablek a skorice, ale nic z toho co mame doma takhle tenke platky neda.

Offline Sweet Potato
40498 příspěvků moje polička 20. července 2017 08:47
Reakce na Friga:

Moc děkuju za nabídku, ale tolik tě obtěžovat nebudu, takhle narychlo. Prozkoumám ještě ten český eshop, třeba tam hatifnaty ještě objevím. Když ne, tak třeba někdy příště.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 20. července 2017 10:09

Každopádně, kdybyste Hatifnaty objevily lokálně, dejte, prosím, link.. Byli z Můminků moji nejoblíbenější. 

Jo a mimochodem: taky vás tak štvou překlady jejich jmen v nově vyšlých knížkách a animovaných pohádkách? Jakýpak Ňuf, když to byl Šňupálek, jakápak Groka, když to byla Morana, dokonce i Kníklu a Písklu jaksi přejmenovali..!!   Pak vznikají nekonečné debaty s dítkem, koho jako myslím, když ono žádnou Kníklu nezná.. (zatím!)

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 20. července 2017 11:55
Reakce na Pavlena:

Ono jsou nejake preklady, kde Snupalek neni Snupalek?!  To je velka skoda, ty preklady, co si pamatuju z detstvi, byly dost povedene. 

V tech novych prekladech asi jen prevzali jmena ze svedskeho originalu a nedali si praci je nejak pocestit . Ja teda ta svedska jmena neznam, znam jen finska, ta jsou moc povedena. Snupalek je Nuuskamuikkunen a Morana je Mörkö (tak obcas rikame nasemu psovi ).

Offline perchta
9 příspěvků moje polička 20. července 2017 11:57
Reakce na Ronna:

Já mám toto obyčejné a nedám na něj dopustit

struhadlo

Online Karja
44765 příspěvků moje polička 20. července 2017 12:17
Reakce na Pavlena:

Já upřímně neznám nikoho mladšího než sebe, kdo by to znal a měl ty muminky rád. Dokonce ani nikdo z mých kamarádů to nezná, max. jako pohádku, které se báli:-).

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 20. července 2017 12:28

Kdybyste nakonec ty hatifnaty nikde v CR nenasly, muzu je poslat az se vratim z dovolene, ted by to pravda bylo dost narychlo. Jak bych to posilala, pokud vas bude vic, by se kdyztak vyresilo az potom.

A P.S. finlayson ma uzasne povleceni a rucniky s motivy muminku 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 20. července 2017 12:31
Reakce na rasaNori:

Orion neznám.  Ale to struhadlo jde bez problémů objednat na tom eshopu Reproplastu

Já pro něj jezdím přímo do jejich prodejny na Kladně. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:15
Reakce na Pavlena:

Každopádně, kdybyste Hatifnaty objevily lokálně, dejte, prosím, link.. Byli z Můminků moji nejoblíbenější. 

Jo a mimochodem: taky vás tak štvou překlady jejich jmen v nově vyšlých knížkách a animovaných pohádkách? Jakýpak Ňuf, když to byl Šňupálek, jakápak Groka, když to byla Morana, dokonce i Kníklu a Písklu jaksi přejmenovali..!!   Pak vznikají nekonečné debaty s dítkem, koho jako myslím, když ono žádnou Kníklu nezná.. (zatím!)

Áno, tak toto neznášam aj ja!

Uložiť

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:15
Reakce na Karja:

Moje deti.

Ale na prvý krát sa im tiež nepáčili, tak som ich odložila a ani neviem, ako prišlo k tomu, že ich potom sami vytiahli.

Inak oblečenie s Muminmi máva Lindex. Aspoň teda detské, dospelácke som fakt nepozerala .

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:16
Reakce na Friga:

No já jsem na Muminky ujetá, četla jsem to jako děcko s velkým nadšením. Ale je pravda, že už jsem byla starší, tak cca 9-10 let. Takže jsem je dceři nutila už jako malinké, takže jsem narazila na jakési leporela a animáky, kde byly ty divné jména.

Což mi připomíná, že dceři musím nenápadně podsunout, už je větší a už by mohla kousnout i ty originální knížky.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:51

Jak se dá vyhnat či chytit bez újmy na životě ještěrka, která se momentálně schovala za skříň v kanceláři?

Offline Sweet Potato
40498 příspěvků moje polička 20. července 2017 15:15
Reakce na Pavlena:

To mi ani neříkej! Šňupálek je jeden z mých nej knižních hrdinů.

Já muminky potkala až jako starší dítě (kamarádka měla Čarovnou zimu), všechny vydané příběhy si koupili a hltali až jako dospělí. Děti mají rády ty postavičky (ve školce měly finské spolužačky), ale znají spíš filmy než knížky.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 20. července 2017 15:24
Reakce na Karja:

Já upřímně neznám nikoho mladšího než sebe, kdo by to znal a měl ty muminky rád. Dokonce ani nikdo z mých kamarádů to nezná, max. jako pohádku, které se báli:-).

Ja jsem starsi nez vy a o existenci muminku jsem se dozvedela as tady 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 20. července 2017 15:27
Reakce na Bledule:

Nechajte ju tam, požerie komáre.

Online Karja
44765 příspěvků moje polička 20. července 2017 15:35
Reakce na MP Marge:

No, docela by mě zajímalo, kdy byly první knížky přeložené do češtiny (nechce se mi to hledat). Já jsem si naivně v té třetí třídě, když jsem si knihy kupovala myslela, že je to úplná novinka:-D. Ale jinak ty příběhy od Tove Jansson staré jsou snad už od roku 1950 to psala. (Kdyžtak mě někdo opravte).Ani nevim, jestli je muminek její výmysl nebo je to nějaký tradiční skřítek severu:-).

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:06
Reakce na Karja:

Opravdu chceš, aby se do toho vložila knihovnice?

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:08
Reakce na Karja:

No a ted me to zaujalo: Ja jsem rocnik 77, ctu od ctyr let a vsechno, co mi prijde pod ruku. Knizky pro mladez a pro deti ctu i jako dospela (omlouvajic to tim, ze musim byt v obraze kvuli praci ). Do USA jsem odjela v roce 2004 a od te doby uz nemam tuseni, co je u nas na trhu. Tak kdy se ti muminci objevili, ze zcela unikli me pozornosti!?