Mrakoplas nemyslím si, řekla bych, že většina uspěje. Syn chtěl do Rudolfina v tričku s flitry (v jeho očích je nejlepší, co má
), ale dal se přemluvit. Stejně jako tvůj na tu svatbu.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva Hele školkovou a školní docházku máme za sebou a pokud od učitelek zaznělo: "ve čtvrtek jedeme do divadla, slušně se oblečte" Je na rodiči to přetlumočit dítěti. Prostě jsou určitá pravidla a ty se respektují a co nenasaješ s mateřským, s kravským už nedoženeš.
Kan u nás učitelka řekla, že na tepláky do školy si zvyká, sice těžce, ale zvyká. Ale když šly do divadla, tak řekla, že ti v teplakach se budou učit ve vedlejší třídě. A bylo vymalováno.
Kan já neříkám, že mám jako rodič na to resignovat. Ale zrovna na školní akci se bude trapně cítit to dítě, ne já. Podle mě to nasaje právě tak, že se slušně obléknu já a upozorním ho na vhodnost toho kterého oblečení. Ty děti nejsou blbé, ony to vědí, jen se jim z různých důvodů do toho nechce.
continuity No vždyť. Rodiče a škola má vychovávat, pak se tu podivujeme tomu, jak chodí někdo vymóděný na premiéru a funus, že.
Evaeva v deseti letech se ty děti domluví, trapně se nebudou cítit žádné, akorát budou spokojené, jak jak to vyzrály.
Jsou věci, co potřebuješ zafixovat do puberty. Pokud to "nejde" s prvnackem, s osmákem je to ztracena varta. Ne všechno samozřejmě dělají, jak jsem to po nich doposud chtěla, alespoň mám sem tam šanci.
Kan Mně přijde, že jsi nepochopila vůbec, o čem je tu řeč.
Jinak k těm mladým/malým holkám. Já teda takhle starou mám jen jednu neteř, ale přijde mi, že jsou si některé holky v tomhle věku takové nejisté, že u ní by to třeba nebyla revolta vůči rodičům nebo že je jí to šumák, ale že by se v něčem v čem nechodí obvykle nemusela zrovna dvakrát cítit, určitě by se teď v té predpuberte osivala že vypadá divne a tak, takze tam to chce taky jiný přístup. Ono když chodí 90procent holek do školy v leginach, tak je to takový že to chcete taky, abyste zapadli a pak jiny oblečení v podstate nenosite.
JankaM nejsi matka naprd, ale beru to tak, že určitá místa vyžadují určité oblečení. Do bazénu taky nepůjde ve svetru a na sjezdovku v šortkách. Já bych o tom vůbec nediskutovala. Ale tak je fakt, že jsem nikdy žádný odporování v oblečení nemusela řešit a navíc jsem děsnej despota ![]()
continuity to souhlasím, že je potřeba to zafixovat brzo, jenže já si nemyslím, že se to pozná podle toho, že v deseti neprotestuje. To holt poznáš až dospějí, kde si uspěla. Jak jsem psala, nemyslím si, že to ty děti nevědí, blbý nejsou!
JankaM tak jestli je poloviční kluk a šatičky nechce, proč nezkusit "pánskou" variantu - černé cigaretové kalhoty a bílá košile/top?
andulka01 Díky za vyjádření, ačkoli v tom žádný relevantni argument, kromě zachování status quo, nenacházím.
Jenom ještě upřesňuju, že sama leginy taky nesnáším a nenosím. Nicméně bojovat proti vnímání "míry slušnosti a vhodnosti" u nastupující generace má imho smysl jen do určitý míry.
Takže ultimátně vyžadovat to, co bylo standard za mýho mladí, je podle mě zbytečně konzervativní a nikomu to neprospěje.
Pokud to mám ilustrovat na příkladu, tak pokud jsem já se školou chodila do divadla v šatičkách, punčochách a lakovkách, tak u svýho potomka klidně slevim a místo šatů povolim kalhoty a slušný vršek, klidně nějaké nenápadné plátěnky apod. Proste s trochou nadhledu a s přihlédnutím k módě generací budoucích, který už my nutne nemusíme moc rozumět.
(a s přihlédnutím k věku ofc)
Evaeva no prave, dal sa prehovorit. Ja som radsej skusala prehovorit ako nechat ist dieta v com chce. Ale ja som aj starsiemu vysvetlila, ze v leginach na svadbu nemoze a ked sa adekvatne neoblecie, tak ho necham u babky. Tiez som sa na to mohla vykaslat, ze ved neznasa gombiky tak dam tricko a teplaky a vyhovorit sa na to, ze to inak nejde. Vo vacsine pripadov sa nejaky vhodny kompromis da urcite najst. Nas bol nakoniec spokojny, ziadne nutenie sa nekonalo, vybrali sme oblecenie spolu.
MP Meri Já už jsem teda do uhozenýho volnomyšlenkáře zestárla a zcela souhlasím.
Děkuji všem, jsem tedy matka naprd, a příklad (můj) očividně netáhne. Ani ty baleríny nemáme, nosí prostě jen tenisky. Je to takový poloviční kluk. Takže řešení je na takové akce nechodit, když není ochotná se slušně obléknout?
Nejsi, je naopak fajn, že se to snazíš řešit s přihlédnutím k dceři.
Mrakoplas já si taky nemyslím, že se na to máš úplně vykašlat, ale může nastat situace, kdy to dítě prostě nepřesvědčím. Pak si řeknu, že jsem udělala, co jsem mohla, a do dospělosti mu to snad nevydrží. A radši si to užiju s dítětem v teplákách, než si tu událost kazit.
Evaeva no popravde, mne by tu svadbu absencia deti vobec nepokazila ![]()
Já byla velkou část dětství poloviční kluk, a neboj, přešlo mě to, vlastně jsem placatý boty a tenisky začala znovu zařazovat do botníku až relativně nedávno, nedám teď na ně tedy dopustit. ![]()
Tedy je naděje!
Pardon: teď nevím, jestli reaguji na tu správnou osobu. :)
Ellen Měla jsem to podobně. Vlastně šaty a sukně jsem nasála až v COS![]()
Karja Mně přijde, že jsi taky nepochopila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.