"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 20. října 2022 02:38

A s advenťákom sa borím aj ja....ale pre seba.....mám to tento rok za úlohu, vždy totiž vzbavím všetkých ostatných, len seba napokon nie, takže tento rok si bey debaty idem kúpiť aj sebe....

...len ktorý, ktorý?

Neviem sa ani rozhodnúť, ši parfémový, alebo kozmetický...a či jednu značku, alebo pomiešaný....páči sa mi tilbury, ale má len 12 okienok , chjo....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. října 2022 06:17

slniecko Jé advenťák. Myslela jsem si, že by se mi hodil od Dioru, ale když jsem viděla pátou svíčku a vrchol hvězdička na pověšení v barvě zlata, tak za ty prachy, děkuji ne. Ale jako obal v modrozaté připomínající brokátovou tapetu v ložnici Frc. Josefa a miniatury parfémů, super. :D  A na Štědrý den, svíčka, jaké překvapení.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 20. října 2022 06:30

JankaM Dokud přítelova dcera (10) chodila pouze v leginach, odmítala jsem s nima chodit jinam než na hřiště. Legíny nepovažuji za obleceni nikam, natož do Obecního domu. Pořídili šaty a ani to tolik nebolelo. Černé legíny si bere pod ně. A teda tvrzení že na Louskáčkovi byly děti v dzinach, tak je to fuk, mě dost rozesmutnilo. 

Babička s náma chodila na balet od mala a neexistovalo, že bychom nebyli ultraslušně oblečeni. V tý době nám hezké šaty šila máma. Teď jsou krásnýho detskyho oblečení plný krámy, ale chodí se v leginach i do Národního. Nepochopím .

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. října 2022 06:59

andulka01 souhlasím. Kdy jindy se ty děcka ubohý mají naučit, že do divadla se chodí v něčem jiném, než do školy nebo do obchoďáku.

A přiznávám, u nás platilo - chceš do divadla? Ok vezmi si šaty, silonky, kabelku, slušný boty. Nebo nejdeš. (Mám tři dcery, všechny tenhle "teror" přežily.)

Offline Kora
příspěvků moje polička 20. října 2022 07:09

JankaM kluci chodili tomhle věku v černých kalhotách a košili. Já bych v tomhle případě dítě v legendách a mikine nedala.  Prostě se chodí v šatech a hotovo.  

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:17
Reakce na Archivářka:

A přiznávám, u nás platilo - chceš do divadla? Ok vezmi si šaty, silonky, kabelku, slušný boty. Nebo nejdeš. (Mám tři dcery, všechny tenhle "teror" přežily.)

​No jo, ale co když moc nechce?

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:18

JankaM v leginach a mikine bych dite jít nenechala, musí se naučit, ze divadlo a podobne příležitosti vyžadují něco lepšího. Místo legin punčocháče a mikinu nahradit jednoduchými saty, vždyť to není takový rozdíl :) Ale ve výsledném dojmu ano 

Online Potrefenáhusa
38893 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:18

Kora no mne přijde, ze ty děti, co chodej do divadla maximálně jednou za rok nebo ani to ne, to oblečení ani doma nemaj, včetně bot a rodičům se asi nechce jednorazove něco pořizovat...a pak jsou ty děti tak divne postrojeny

ty kluci mi kupodivu přijdou na to slusny oblečení trochu snazší 

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:21

Potrefenáhusa ale holky jsou zas snazší, co se bot týká, podle mě. Protože ty baleríny normálně nosí, ale klukovi koupit polobotky do divadla - kolikrát je asi obuje?

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:34

Pinot Noir Tak v snad v deseti už má za sebou "ne" období a stále ještě poslouchá rodiče? U nás v tomto případě "nechce" znamená "nejde se". Edit, nepochopila jsem zadání. Noooo... hele já jsem Herodes, takže když se jde, tak pořádně. A když jako vůbec nechce jít, tak ok, ale nikdo jí nebude vymyslet náhradni program.

Ne, legíny nejsou oblečení, ale dlouhý spodky nebo sportovní kalhoty.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. října 2022 07:34

Pinot Noir jasně, není to vždycky na pohodu, byly i scény - ke stromečku si šatičky nevezmu, tak šla v kalhotech (školkový věk). Ale to divadlo asi vždycky věděly dopředu a příklady starších sester a matky v tomhle případě táhnou.

A jak tu někdo psal, sukně a balerýny se prostě doma vždycky nějaké najdou. S klukama zkušenost nemám.

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:36

andulka01 já se legín v divadle nezastávám. Jen že ta metoda "neoblékneš šaty, nejdeš" tu všech nefunguje. A co s desetiletým děckem, které nejde? To je problém hlavně pro ostatní členy rodiny.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. října 2022 07:46

Pinot Noir asi bych u případného šprajcáka zvolila dlouhou přípravu - hrají tohle divadlo, kdo chce jít, podmínka je slušné oblečení. Kdo to vidět nechce, zůstává doma s tím rodičem, který divadlo oželí. Ten šprajc těsně před odchodem si samozřejmě nechci představit při cenách lístků...

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:46

Děkuji všem, jsem tedy matka naprd, a příklad (můj) očividně netáhne. Ani ty baleríny nemáme, nosí prostě jen tenisky. Je to takový poloviční kluk. Takže řešení je na takové akce nechodit, když není ochotná se slušně obléknout? 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:46

Pinot Noir tak hlavně v deseti, tedy pátá třída, by k takové situaci vůbec docházet nemělo. Do divadel se chodí od první třídy a v deseti už snad děti vědí, že jsou určitá pravidla. A divadla se plánují dopředu, jestli se v deseti sekne dítě těsně před odchodem celé rodiny, tak je něco fakt špatně.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 20. října 2022 07:54

JankaM Promiň, nejsi matka naprd. Jen se zastávám toho, že v našem civilizačním okruhu je standardem chodit na kulturní akce přiměřeně oblecený. A rezignovat na to je škoda. A protože jsem Herodes, tak ano, "nechceš se trochu oblict, nikam se nejde". 

Proti legínám suplujících kalhoty na lidech starších šesti, sedmi let brojím už dlouho. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 07:58

andulka01 já bych teda řekla, že právě v tomhle věku je to naprosto normální. Popravdě mi nejít přijde jako trest pro rodiče, navíc jak jinak dítě zjistí, co tam mají na sobě ostatní? Já si nemyslím, že když dítěti v deseti dovolím jít v legínách, vyroste z něj dospělý, co se neumí vhodně obléct do divadla. V souvislosti s touhle debatou jsem si vzpomněla, jak jsem asi ve 13. šla ke stromečku v roztrhaných džínách (a košili)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 20. října 2022 08:13

andulka01 pro me by byl vetsi prinos vzit dite "za kulturou", nez ho skolit ohledne vhodnyho obleceni, pokud by to neslo oboji soucasne.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. října 2022 08:15
Online Sweet Potato
40455 příspěvků moje polička 20. října 2022 08:44

andulka01 Asi jsou i výjimky, kdy dítě strašně moc chce jít do Opery, ale odmítá se obléct. Většinou je to akce organizovaná rodiči.

V reálu by "nejde se nikam" znamenalo vyhozené peníze za dlouho dopředu koupené lístky pro všechny. Věřím, že vysvětlit a motivovat se to třeba dá (taky nás někdy v 1.třídě zaskočila dcera myšlenkou, že džíny jsou slušné oblečení, ale vlastně to mělo logiku - do školy děti chodí slušně oblečeny a chodí i v džínách:-)), příkazem a zákazem sotva.

Jinak obvykle jsme potkávali a potkáváme hezky oblečené děti (většinou až na boty, ale tam to asi chápu) A na představeních pro děti jsou obvykle i dospělí oblečeni spíš nadprůměrně - jiný vzorek populace.