Aranel ne, já vůbec nevím, proč jsem si nechtěla vzít něco jiného, u nás se na to celkem dbalo, do divadla chodíme od mala,... i já jsem vždycky šaty nosila ráda. Asi nějaký pubertální šprajc, už fakt nevím. Košile byl kompromis![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Legíny byly všude,i když jsem byla v pubertě, vypadalo to stejně strašně jak dnes a kupodivu to normálně odeznělo. ![]()
Byla bych v klidu.
andulka01 No dobře, ale proč nepřijatelná? Ptam se vážně, protože mě opravdu relevantni pádný argument nenapadá.
Vnímání toho, co je slušné nebo ne ne se historicky strašně mění. Aby bylo jasno, nebojuje za leginy do národního, jen mi tohle lpění na šatičkách a polobotkách přijde - já nevím, asi trochu staromilské? A upřímně nevím, k čemu to je komu dobré.
Uduržuje se tím určitá kultura. Stejný argument bys mohla mít, proč jíst příborem, když to jídlo se dá jíst i rukama. Nebo proč zdravit, k čemu je to dobré. Sama jsem v prvotním příspěvku psala, ať jde holčička klidně v legínách, že se tam ztratí. Sama bych volila raději variantu naučit jí navštěvovat kulturní akce, než nechodit a sedět doma kvůli dresscodu. A tam sama třeba uvidí, že většina je oblečena jinak. U nás leginy byly od mala jen volnočasové. Na hrani, na hřiště, na sport.
Evaeva No, to myslím, že to byla puberta.
Já jsem tak stará asi... teďka obracím oči nad takovejma těma kratičkejma prošívanejma bundama sešitejma z asi 6 čtverců, že k čemu to je, ještě nejlépe přesně v tomhle stylingu:

... no, i když většina. Mám pocit, že to oblečení v divadle upadá čím dál víc. V Brně v Janáčkově na opeře a baletu, když se oteplilo, už to nějaký rok bylo dost o Birkenech. A loni v zimně nebyly ojedinělé bílé tenisky na černé punchochy a k malým večerním ![]()
notna "Udržuje se tím určitá kultura" - chápu. Já asi stárnu do nějakýho uhozenýho volnomyšlenkáře, ale mně je spíš sympatičtějši představa, že se kultura a společnost nekam vyvíjí, ne jen udržuje. A kdyby se ukázalo, že z nejakyho duvodu je strašně super jist rukama a lidi by to začali postupně praktikovat, byla bych klidně pro
(nehledě na to, jestli bych sama chtěla zůstat u příboru)
Myslim ze rezignovat tak uplne na dresscode by bolo skoda. To sa potom nabaluje. Vidim to napriklad u politikov. Tie uvolnene mravy, chovanie ako medzi opicami. Uplne sa hanbim ked to vidim. A jest budeme vsetko o chvilu lyzicou? Ved je to pohodlné. A co umyvat a cesat? Nie je to o chvilu prezitok? Slusne sa obliect je vyjadrenie ucty k inym a nemusi to byt hned oblek , velka roba a lakovky. Dnes plati len sa preboha nedat obmedzovať, mam svoje prava!
Aranel jasně že jo, ale zrovna k rebelii v oblékání jsem neměla nikdy moc sklon, tohle byl ojedinělý záblesk.
MP Meri společnost se momentálně po všech stránkách vyvíjí nejprekotneji za celá staletí. Fakt bych nebojím, že zrovna lpění na slušném oděvu nás nějak zarazi v dalším posouvání vpřed.
Navíc, jak píšu výše, legíny, rozervané džíny - to všechno už tady bylo. Zas to prejde, nakonec i ten outdoor do města už je videt méně než pred 10-15 lety.
Diskuze není, v čem půjde soused (ten ať si jde klidně v pyžamu), ale v čem půjde moje dítě, které nám v péči.
Myslim ze rezignovat tak uplne na dresscode by bolo skoda. To sa potom nabaluje.
![]()
A pak to pokračuje třeba u pracovního pohovoru, kam uchazečka (s docela solidním CV) přijde v minisukni a výstřihem až na břicho. O sešlapaných balerínách nemluvě.
Jak tak debatujete, já teda i na běhání přes legíny natáhnu běžeckou sukni, protože se mi s holýma zadkem nechce, ale co mě napadlo, jsou třeba Vánoce. Pamatuji si, jak děda přišel vždycky v obleku, navoněný, slavnostní. Babička a my šaty.
MP Meri Protože to tak cítím. Jsem holt zapšklá stará baba.
Netrvám na šatičkách a kraječkách, ostatně možností je teď habakuk, ovšem varianta legíny a mikina na představení v Obecním domu pro mě prostě neexistuje. A taky si, protože jsem bezcitná, bezdětná, co tomu prd rozumí, myslím, že u desetileté skoroslečny by k takovým šprajcům docházet nemělo, protože ty jsou snad už schopné domluvy a rozhovoru a chápou společenské mantinely.
Ale jinak je mi do toho prd, já nikomu nebudu násilím převlíkat dítě (pokud teda nejde přímo se mnou).
andulka01 k sprajcum samozřejmě běžně dochází, zas si myslím, že rodič by to mohl umět vyřešit, hlavně když je to plánovaná věc.
A kdo bude chtít na Louskacka do Národního u nás v teplakach, zůstane doma, jakože je slunce na nebi. ![]()
andulka01 hele, ale děti se bouří v každém věku, ne? Taky to nemusí být šprajc proti slušnému oblečení, ale proti tomu, že to nebyl jeho nápad. Pak je samozřejmě na tobě, jak se k tomu postavíš. Sukně nebo nikam je pro mě trochu vydírání a vůbec bych se nedivila, kdyby nikam nešla, i kdyby fakt hodně chtěla. Fakt si teda nemyslím, že nad oblékáním má rodič mávnout rukou.
continuity ![]()
děkuji
90 % osmacok a deviatacok chodí v teplakoch plus crop top. Zvyšných 10 % rifle, obrovské mikiny a jedna jediná ako Saxana. Leginy mavaju tak do 6.ročníka.
Ja teda povazujem leginy a mikinu za sportovy odev, aj ked uz som zmierena, ze ho vidam na ulici bezne. Ale do divadla by som sa dieta snazila ukecat na cosi ine. Nakoniec, aj toho nasho gombikofobika som na svadbu postupne presvedčila na polokoselu a zohnala slusne nohavice na snurku, ale dost usila to veru chcelo.
To vážně tolika lidem dělá problém se slušně obléct? Respektovat konkrétní událost a dle toho se nahastrošit? Je dokázáno, že dobře oblečený člověk se i cítí lépe a konkrétně společenským oděvem na svatbě, vyjadřujeme novomanželům určitou úctu, nebo půjdete v elasťákách, abyste náhodou nebyly za zapšklou bábu? Potom se ale může stát, že budete za burana. :D
Kan tolika dětem! Já bych ho právě vzala (samozřejmě po přesvědčování) i v teplákách. Myslím, že zrovna holky by se mezi nastrojenými vrstevníky moc necítili a příště by se oblékli adekvátně.
Evaeva no a ked si toto povie kazdy rodic, tak tam pridu vsetky deti v teplákoch a ziadne poucenie z toho nevyplynie ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.