"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:37

Evaeva já nikde netvrdím, že se to pozná v deseti letech, jenom to, že v deseti (no, spíš ve 12 letech) to už fakt člověk nedožene. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 13:40

Mrakoplas chápu!

Online Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:45
Reakce na Evaeva:

Mrakoplas já si taky nemyslím, že se na to máš úplně vykašlat, ale může nastat situace, kdy to dítě prostě nepřesvědčím. Pak si řeknu, že jsem udělala, co jsem mohla, a do dospělosti mu to snad nevydrží. A radši si to užiju s dítětem v teplákách, než si tu událost kazit.

​Přesně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 13:45

continuity jojo, souhlasím. Nemůźeš na to úplně rezignovat. Na druhou stranu, i když je přesvědčiš, nemůžeš si být jistá, že to vzaly za své.

Mně to taky štve, když nechodí slušně oblečení, akorát bych z toho úplně nedělala boj na život a na smrt. Kluci naštěstí zatím ochotně oblečou košili a slušné kalhoty, ale počítám, že nějakým obdobím odmítání si v budoucnu taky projdou.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:58

JankaM ja pouzivam stejny argument jako Kora - na urcite aktivity se nosi tomu odpovidajici obleceni. V tylovych satech se nechodi po horach, stejne jako se nechodi v leginach do divadla. Pokud pres to vlak nejede, tak bych se na to vyprdla a zvolila kulturu, rozhled je dulezitejsi :)) treba to prispeje k tomu, ze az tam uvidi holky v satech, tak zmeni nazor. 

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. října 2022 14:01
Reakce na Evaeva:

Mně to taky štve, když nechodí slušně oblečení, akorát bych z toho úplně nedělala boj na život a na smrt. Kluci naštěstí zatím ochotně oblečou košili a slušné kalhoty, ale počítám, že nějakým obdobím odmítání si v budoucnu taky projdou.

​Souhlasím. Vysvětlím, argumentuju, jsou hranice přes který nejdu /triko s macarátem jeskynním na koncert prostě nepůjde/, ale na někoho čím víc tlačíš, tím víc rebeluje. Nebo dlouho ne a pak to stojí za to. Nebyla jsem jiná, vč. oblíkání. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:21
Reakce na MP Meri:

Taky jsem sama za sebe spis konzerva a slušně se oblict mi netrhá žíly.
Ale holt za 30 let se možná bude chodit do divadla chodit v pyžamu a pohorsovat to bude maximálně pár zapšklejch bab. A to já bejt nechci. 

​Já jsem to viděla u maturit. Můj syn, asi ani jeden, si na sebe oblek nikdy nevezme. Kupovat ho kvůli jednomu dni, před maturitní komisí a nebo ho za 3 tisíce půjčovat, mi přišlo k ničemu. Nejsem ani přesvědčená, že by ráno stejně neodešel v něčem jiném. Takže šel ve světlých kalhotech a černé košili. Když jsem potom viděla fotku, tak to bylo ještě jedno z nejlepších oblečení, i když byl oblek vyloženě vyžadován. Bohužel, ale oni už to prostě nevidí jako m, že je to něco extra na takovou příležitost. Je to prostě strašný oblečení, v kterým chodí starý lidi.

Druhej teď chce chodit do tanečních a když zjistil, že oblek, tak řekl, že na to kašle. Přijde mi to škoda. Jenže jak je hodně vysoký a hodně hubený, tak už i vidím to šití na míru a bude to jen na tuhle příležitost.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:26

Renusatko kalhoty a košile jsou přece v pořádku. Asi bych zbystřila, kdyby chtěl vyrazit v elastakach.

Zcela vážně, za problém bych považovala, kdyby trval na kalhotách na půl žerdi s trčícími trenkami a kšiltovce. 

Upřímně si myslím,že to podobně dopadne i v tanečních. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:31

continuity Tu kšiltovku a kapsáře na půl žerdi jsem viděla v divadle, borec asi tak 20+ i s rodiči teda, no chlapec si pokrývku hlavy neodložil ani na tom večerním představení. Asi ho taky doma nechtěli do ničeho nutit. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:34

continuity Jenže byl vyloženě vyžadován k maturitě oblek. Takže to jsem na tom netrvala, když vím, že by to byly vyhozené peníze do luftu. A když jsem právě viděla to oblečení ostatních, tak pochybuju, že někteří to vůbec četli, protože přišli jak do školy. I tepláky jsem tam viděla. Jenže ono je to tím, že pro ně to nejsou tepláky, ve stejném smyslu, jak pro nás.

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:42

continuity V tanečních jsou hodně komisní. Tam to bez obleku nepůjde.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:53

Kan Tak já třeba svoje dospělý dítě do ničeho nenutím, víceméně ani to nedospělý. Můj taťka tím dosáhl jen toho, že jsem se v 18 odstěhovala a do 26, jsem s ním nemluvila.

A oblečení je prostě určitý jejich generační posun. Dřív se oblek nosil i na stavbu, pomalu ještě za mých rodičů, to občas vidím na starých fotkách. Pochybuju, že moje babička v šatech a šátku, byla nadšená, když mamka začala nosit boty na platformě, mini těsně pod zadek, výstřih a vyrazila tak na zábavu nebo do restaurace

Osobně bych třeba na základce raději onemocněla než si na sebe vzít šaty nebo sukni, ve chvíli, kdy jsem měla pocit, že mám ty nejošklivější nohy na celém světě. A určitě bych tohle mamce nikdy neřekla. Přitom to byla neskutečná blbost a vůbec to není pravda. Jen prostě ty důvody můžou být různé a tlakem člověk dosáhne jen horších vztahů pokud to dítě není vyloženě submisivní. A takové já doma nemám a sama jsem taková nikdy nebyla.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:59

Sweet Potato Ty jo, u nás na slovenském větším městě nebyl oblek absolutně nutný ani před těmi mnoha a mnoha lety. Nějaké kecy asi lektorka měla, ale

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. října 2022 17:03
Reakce na notna:

... no, i když většina. Mám pocit, že to oblečení v divadle upadá čím dál víc. V Brně v Janáčkově na opeře a baletu, když se oteplilo, už to nějaký rok bylo dost o Birkenech. A loni v zimně nebyly ojedinělé bílé tenisky na černé punchochy a k malým večerním

​Za mýho dětství (to už je fakt hodně dávno)jsem chodila do Janáčkova divadla na každý balet i několikrát. V té době nosila většina žen do divadla dokonce dlouhý šaty, vlasy hezky učesaný i s nějakým doplňkem. Je fakt, že dnes bych už tak oblečená nešla. Ale určitě bych si nevzala tepláky, džíny nebo tenisky.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. října 2022 17:23

Renusatko Já to teda u svého kluka neznám, že bych jej musela do něčeho tlačit, obleky nosí adekvátně k situaci a jeden čas košili s dlouhým na přednášky prakticky non-stop. První oblek měl někdy ve druhé- třetí třídě. Jako trhan to ale taky umí moc dobře. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 17:26

Kan asi tak jako jsou holky, které chodí pořád v sukni a ty, co nosí jen kalhoty a mikiny

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. října 2022 17:26

Renusatko oblek - taneční. Chci jen uklidnit, že tanečník naší dcery  měří 190 cm, postava typu teploměr, má oblek z konfekce  asi OP Prostějov. Jen pro něj musel jet do Prahy.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 20. října 2022 17:32

Renusatko mrkni do Zary, tam jsou ty obleky, resp kalhoty a saka, i kabáty, takový míň formální, modernější a hlavně na hubeňoury:-P přitom to nejsou úplný hadry nanic jak třeba v HMku

jo a můj brácha knoflíkofob odchodil taneční včetně prodloužených v hladkým triku pod sako

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 17:38

Archivářka postava typ teploměr, to je boží přirovnání

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. října 2022 17:39

Evaeva A proto v některých školách jsou povinné uniformy.