Karja
To si natoč, z toho bude virál!!!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja Jó! Ale možná si nejdřív zjisti jestli není slabej na srdce, ať ho z toho neklepne :o)
Prosím vás, otázka na angličtinářky, jak nejlíp napsat "křehké" o cukroví?
Garfie Delicate (pokud to myslíš pozitivně). Ve slovníku vidím i britský termín pro křehké pečivo = shortcrust pastry, wikipedie to má vyloženě jako linecké těsto.
Aranel Děkuju moc, myslím to ve smyslu, že se rozpadá, je to takové to vinné cukroví, aby ho prostě někdo nerozdrtil už při braní z talířku. :-) Něco jako "pozor křehké".
Garfie Fragile? ![]()
brrr No to mě právě hned napadlo, ale přijde mi to ve spojení s cukrovím zvláštní, jak to znám z těch balíků.
Použila jsem to shortcrust pastry, to bude znít vznešeně! ![]()
Garfie Taky v tom cítím ty balíky, ale pro tohle užití by to "fragile" asi právě i šlo. Nejlépe s nějakým piktogramem ![]()
Mate nekdo neco od Bagind nebo jine znacky, co sije z kozi kuze v Indii? Jak jste s tim spokojene? Zalibila se mi na zalandu jedna kabelka, znacka Gusti Leder, takovy nemecky Bagind... Jenze moje jedina zkusenost prave s bagind a tou jejich kuzi byla celkem negativni, batoh smrdel po koze a brutalne barvil (ta jejich konakova barva). Plus nemel vubec nijak zacistene svy a zacal se brzo parat. Mela jsem v ruce blby kus a mam kabelku risknout a nebo je to vsechno stejne?
Zuzuli Já bych neriskovala, Bagind a podobní mají ty kabelky už od pohledu trochu humpolácké, šití je odfláklé a nic moc nevydrží. To už si lépe vybereš kabelku v podobném přírodně rustikálním stylu třeba na Fleru.
Karja mě dneska ženská v místním ovozelu, který slouží jako parcelahop, zasilkovna, a DHL flek, řekla něco ve stylu že jsem tam teď furt, ale tak jako divne. No jako abych nebyla, když řeším dárky pro cca 12 lidi. Ale úplně se mi tam už nechce, a další varianta je odsud daleko a nebo to není to pplko:(
Fleur Renusatko dik, cekala jsem to. Diky za potvrzeni. Ja na zalandu narazila kabelku, co vypada uplne presne jako kabelka, co jsme milovala na vysoke, ale byla z kozenky a uz to ma za sebou. Tahle ma u sebe napsano material kuze a az po googleni jsem nasla, ze teda kozi a vyroba v indii. Takze jsem se fakt zacala obavat, ze to bude stejny sunt.
Zuzuli Já mám od Bagind malou kabelku na hřiště a celkem splňuje to, co jsem od ní očekávala, ale mám ji teprve měsíc nebo dva, tak výdrž nezhodnotím.
rasaNori Jo děvče to dobře znám, já to měním co se dá:-D. Včera jsem brala na benzínce 5 balíku, co mi rozdělil Mall jednu zásilku, ta paní mi to donesla až do kufru, ale už si to tam radši neobjednam příště.
rasaNori Karja U nas je nastesti vic mist, kam se da balik poslat, a kdyz si me zacala pani na poste pamatovat, zacala jsem je pravidelne stridat
i tak si myslim, ze si mysli, ze nedelam nic jinyho nez nakupuju, ale presne, darky pro sire pribuzenstvo, vsichni maji navic narozeniny na podzim, a do toho nakup detskych bot, a chodi mi x baliku tydne (jenom dneska tri
).
Karja Tak to máš ještě dobré. Já teď objednávala na Mall, jedna objednávka a tři balíky. Mám výdejnu kousek u domu, ale jeden balík mi tam došel dnes, jeden zítra a jeden mi přijde domů
. Ten domů se mi vůbec nehodí, protože nevím, kam mi ho dají. Doma vůbec nejsem a už teď vím, že je to zbytečná cesta.
Balíky mi pošta i ostatní přepraváci hází po domluvě za plot a zatím to vychází. Většinou se jedná o žrádlo pro zvířata. Akorát jednou ne, když rozvážela slečna a neuzvedla 15kg![]()
Myrtila No jako, u nás je toho taky třeba víc, ale je to nepraktické kvůli parkování. A predevsim celý mi to přitezuje sestra, co má stejný přijmeni a stejnou diagnózu a jsme si i docela podobné. O tom jak ji pan z parcelshopu volal, že mu dala Bonprix a ten jde vrátit jen poštou, na kterou jí to donesl a vzal ji to na sebe na levnější poštovny jsem tu psala! Normálně mu tu stovku donesla až zase někdy s balíkem. Musí si myslet, že jsme úplně vyřízeny:-D.
Renusatko to je problém toho mallu, že má zboží od x dodavatelů a posílá se to každé zvlášť za zvláštní poštovné. Já jsem kvůli tomu Mall prakticky přestala používat a vrátila se k alze. Ta taky balíky rozděluje, ale dá se zakliknout, že to chci doručit v jednom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.