"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 12:14

Dievčatá prosím poraďte, chcem niečo objednať z Gomez.eu, vôbec ten eshop nepoznám, no recenzie má dosť príšerné, čo sa vracania tovaru týka. No má aj kladné, tak neviem, či to môžem risknúť...máte nejaké skúsenosti?

Online SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 12:26

Karja Macarena?

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 12:27

SunEclipse Ne, dnes budu poslouchat celé odpoledne španělské mixy, to by by bylo aby nebylo. 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 13:49
Reakce na Kokoska:

Dostala jsem pozadavek koupit ruzove prosecco. Mate nejaky tip, aby to bylo k piti?

​Nam chutná toto z Globusu. Mají i růžové Mionetto, ale to mi přijde dost sladké. To z Lidl mi vůbec nechutná.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 14:08

Malvin mne ruzovky nechutnaji vubec, takze testovat to nebudu Proc ti to z Lidlu nechutna? My tam kupovali neco v lete, potrebovali jsme narychlo cestou nekam, brali jsme bile i ruzove, bohuzel si uz vubec nepamatuju, co to bylo a mam pocit, ze jsem ho tam ted nevidela (jestli bych to teda jeste poznala). Bile mi chutnalo, ruzove jsem nepila, ale snad pry bylo taky dobre.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 17:39

Kokoska ono není špatné. Je takové jednoduché; na zapijeni jídla dobré. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. prosince 2022 23:42

Prosim zdejsi lekarky/zubarky alebo poucenu verejnost :) Neviete ako dlho od objavenia prvych priznakov je infekcna herpeticka stomatitida? Nejak sa mi o tom nepodarilo nic vygooglit. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 20:06

Mrakoplas no já uplně přesně nevím ale jako člověk co je na hsv extrémně citlivej bych řekla, že pokud plánuješ nějakou návštěvu, tak to zruš do úplnýho uzdravení

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2022 20:14

Mrakoplas a to je odborné pojmenování pro jakýkoliv aft? Jestli jo, tak mně tři dny trvá nejhorší fáze, pak další tři dny je to o trochu lepší, do týdne je aft zahojený. Jestli je to nějaký speciální případ, tak to naštěstí nemůžu sloužit.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 21:05

Evaeva je to viroza spojena s vysokymi horuckami najma u malych deti, starsi maju lahsi priebeh, napriklad ja a starsi sme nemali ani teplotu, len afty v puse a deti aj na jazyku. Vacsinou to zliznu deti do troch rokov a ludia s oslabenou imunitou.

viktorka_od splavu chcem vediet kedy to nie je infekcne. Afty sa mozu hojit podla netu aj dva tyzdne, aj ked vysev novych a ziadne ine priznaky clovek uz po tretom dni nema. Tak rozmyslam ci je to ako s kiahnami - ked vyrazky zaschnu je uz dieta neinfekcne ale hoja sa este dalsi tyzden (ale clovek uz do kolektivu moze). Neviem ci to pisem zrozumiteľne. 

Mne to inak trvalo asi den a pol, dnes som uplne fit, ani afty uz necitim (ale asi tam este su v procese hojenia), ale nikde som sa nedocitala nejaky rozsah doby infekcnosti kedy mozem medzi ludi. Lebo ja sa citim uplne zdrava ale mozem rozsievat virus tyzden. Ale zas takto ostat doma nemozem, nikto mi pn neda ked mi nic nie je. 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 21:32

Prosím, co na přetrvávající bolest v krku, kašel už ani nemám ? Nějak mám stále nutkání odkaslavat. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 21:48

Tak Betty Orofar sprej, Neoangin pastilky.

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 22:07

Mrakoplas nie je to primoinfekcia nejakym herpes virom?

Keď to mala mladšia bola to hrôza, ale nikdo z nás to nedostal. 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 22:09

Kokoska díky koupim si ten sprej, Neoangin jsem měla. Je to otravné. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 23:04

continuity jo nejaky herpes virus, ja som najprv myslela, ze herpangina ale podobna priznakmi je herpeticka (alebo aftozna) stomatitida alias ludovo slintacka :), myslim, ze to bolo skor ono. Citala som, ze je pri tom typicky povlak na jazyku a zapach z ust a to mal mladsi strasne. V podstate neviem naisto ktora z nich to bola, ani mama mi nevedela povedat a u nasej pediatri sme neboli. Ja som to chytila velmi mierne, sambo vobec. 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 23:15

Mrakoplas ono je to asi úplně jedno. Sú to protivné víry. Nech je rýchlo v poriadku, ale zdravých dospelých by nemal nijak ohroziť. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 23:17

continuity no oni su uz v pohode, mladsiemu sa to prejavilo pred vyse tyzdnom. Starsiemu cca v stredu a mne v piatok. Vsetci sme uz ok ale neviem ci mozem byt este infekcna? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 23:18

continuity a dakujem :) 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 04. prosince 2022 23:28

Mrakoplas babičku by som nebozkavala, ale pokiaľ na sebe nepociťujes žiadne priznaky, tak by som to neriešila, len by som si postrážila pohár a pod. S oparom tiež ľudia chodia normálne do práce a infekční sú tiež. 

Ona sa drvivá väčšina populácie s tým virom už aj tak stretla. Premorenost je obrovská. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2022 23:28

Mrakoplas já bych řekla, že pokud jseš v pořádku, už infekční nebudeš. Myslím, že většina lidí by to vůbec neřešila. Podle tvého popisu to měl mladší nějak na jaře a když už neměl teploty a afty zmizely, považovala jsem ho za zdravého. Nevím teda, kam se chystáš, do práce podle mě v pohodě můžeš