"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 06:21

Karja Tak takovy servis tu teda nemame

U nas si pani na poste pamatuje i manzela, ale asi nas nema spojene, stejne prijmeni tu ma vic lidi. Od synova narozeni objednavam jednou za 4-6 tydnu plinky na postu, to je vzdycky obri a tezky balik, chodi pro ne manzel, a pry uz od dveri, jak ho postacka vidi, tak vola kolegyni, at ji prijde pomoct, ze je tu pan pro ten balik, co ani neuzvednou

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:05

Evaeva No mně je to úplně jedno, protože Mall mám u domu, z 99% bez poštovného. Tentokrát nechápu, proč mi jeden balík přijde domů, sice taky zdarma, ale kdybych si toho všimla, tak si to objednám jinde.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:43

Tak to se s Mallem trochu desim, v kosiku mam psi zradlo do utulku, asi 70kilo a vaham, jestli to neobjednat jinde. Loni myslim problem nebyl, a dorazilo vse v jedne objednavce, aspon myslim. Nebo nemate tip, kde koupit rozumne krmivo Brit/fitmin? drazsi ne. Granulemi nekrmim, tak nemam vubec prehled..

Online Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:45

Jos já kupuju na spokojeným psovi, ale ten mall na to zradlo bejval v pohode, ono to myslím i v ty objednávce vidis, jestli to pojede naraz

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:58

Renusatko oni nemají poplatek při poslání na pobočku? To alza jo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. prosince 2022 09:16

Potrefenáhusa Dik, kouknu teda jeste na toho spokojeneho psa a na alzu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 10:19

Jos Tam se jen musíš dívat, pokud je vše z jedné firmy, tak problém není. Jenže já objednala formičky a každé šly z jiného obchodu.

EvaevaAsi podle toho, odkud to jde. Tentokrát jsem neplatila nic. Minule písek pro kočky taky nic.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 11:14

Myrtila jenže mě to bylo fakt nepříjemný, no zarekla jsem se že tam už ne, ale jediný dostupný místo pro mě jsou místní autodily, kam si jezdí muž a tchán pro veci:D takže taky ne úplně fajn, aby mu pokaždé vykecali, kolikrát jsem tam byla. Nehledě na to, že muž věcne není doma, ale když mi má přijít ppl domu, tak je doma vždycky!!!

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 12:41

rasaNori Chapu, kdyz je to jediny misto, je to na houby. 
Ja si naopak objednavam vsechno k vyzvednuti, protoze muz je skoro porad doma, ale kdyz ma prijit balik, tak skoro nikdy  Ted to dotahnul k dokonalosti, protoze uz dvakrat presne v okamzik, kdy prijel kuryr, sel na 5 minut pro neco do dilny, takze kuryr zase odjel, to uz jsem myslela, ze me klepne, stejne jsem musela na vydejni misto

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 13:54

Prosím, muže mi nějaká Slovenka osvětlit, co jsou to "stridží" dny? Respektive čemu v ČR to odpovídá? Z Googlu nějak nejsem úplně moudrá ...

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 14:26

MP Meri nejsem tedy Slovenka, ale připada mi, že to souvisí se slovem ,,striga" , Google mi našel tohle http://www.bobinsvet.eu/zaujmove_cinnosti/spolocenskovedna/zvyky%20a%20tradicie/Vianoce/stridzie_dni_1.htm

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 17:42

Prosím o radu. Jak nejlíp poslouchat rádio v místě, kde není zavedený internet a bohužel ani radiový signál nijak skvělý, spíš žádný.. Internet a wifi by se samozřejmě dal zřídit, ale to místo slouží spíš jako chata a nechci platit ani minimální tarif jen kvůli rádiu. Dalo by se řešit datovou simkou. Máte ale někdo, prosím, odhad, kolik dat by bylo měsíčně třeba? Dokážu si představit, že by rádio běželo třeba 15 dnů v měsíci třeba 8 hodin denně. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 19:06

MP Meri striga, ježibaba.....sú to dni, keď sú v kalendári mená, ktoré majú niečo spoločné vo folklóre s čarodejníctvom....Katarína, Lucia, Barbora...no a teraz je ich veľa, tak má to obdobie rovno takýto názov.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 19:07
Reakce na madluša:

MP Meri nejsem tedy Slovenka, ale připada mi, že to souvisí se slovem ,,striga" , Google mi našel tohle http://www.bobinsvet.eu/zaujmove_cinnosti/spolocenskovedna/zvyky%20a%20tradicie/Vianoce/stridzie_dni_1.htm

​No...toto.

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:37

Mne zriadili zasielkovnu v paneláku pred nami, keby som to mala mať ešte bližšie,tak jedine v našej pivnici. Jediný zadrhel to ma, že to nie je Packeta, len SPS a ešte niečo,  je to v predajni Stihl a ten pán, čo to vlastní, má vždy obrovský problém nájsť správny balík. Ale za tých 20 m od domu to stojí. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:37

Zajímavé, děkuju. Tak v ČR to asi nemáme, nebo jsem o tom teda dodnes neslyšela.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:46

MP Meri Tu stridžie dni je info z encyklopédie ľudovej kultúry.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 22:23

Dostala jsem pozadavek koupit ruzove prosecco. Mate nejaky tip, aby to bylo k piti?

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:43

Jos 

Zoohit má od 800,- dopravu zdarma. 

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 12:07

Kokoska já teda nejsem odborník na víno, ba naopak - ale pokud by místo prosecca mohlo být frizzante, chutná mi  to od Vajbara