"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:13
Reakce na continuity:

Kan toto mají často introverti, není to zas tak úplně neobvyklý a hlavně, aby to fungovalo, je dobré, když měl člověk rodiče, co to úplně nezbabrali a to dítě dost podporovali. 

Druhá věc je, že toto fakt nezmenis, je to do velké míry dědičné + výchova. Takže si z toho vzít možná to, že ne všichni to tak mají. 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:21

Diky za vanocni reakce

O pochvalu ani nejde, te mam hodne v praci, mezi detma, vsechno se teda tyka prace/malby atd. Ale od toho chlapa by to po 40 letech fakt nejakej komentar chtelo, samozrejme se to snazim nepotrebovat, protoze to nikdy neprijde, ale to neznamena, ze me to obcas pekne nesere.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:26

continuity s tou etra a inta verzí nevím, jestli to souvisí, my jsme v rodině samí introverti

Offline černá káva
2131 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:28

Luna Bylo by dobré si zvyknout. Ja po padesáti letech jsem už ráda, když se oba ráno probudime.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:29

Luna a kdyby sis o to řekla?

Hlavně pokud máš chlapa, co sám ty pochvaly nepotřebuje, tak mu to nemusí dojít nikdy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:30

Luna můj muž mě taky pozitivně nekomentuje a jak pochvalu nepotřebuju, tak přiznám, že od něj by mě to fakt potěšilo a někdy mě to mrzí. Racionálně samozřejmě vím, že si mě váží, dává to najevo jinak a chválit neumí, ale ve slabé chvilce mě to mrzí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:30
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:31

continuity já to občas zkouším, ale to není stejné. Já s tím dokážu v pohodě žít, ale někdy mě to mrzí.

Online stes
9263 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:34

Luna sorry, ale nevychází mi nějak ty počty..jseš s chlapem od školky či co? nebo mluvíš o otci, já to nečetla od začátku úplně pořádně

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:45
Reakce na continuity:

Kan toto mají často introverti, není to zas tak úplně neobvyklý a hlavně, aby to fungovalo, je dobré, když měl člověk rodiče, co to úplně nezbabrali a to dítě dost podporovali. 

Druhá věc je, že toto fakt nezmenis, je to do velké míry dědičné + výchova. Takže si z toho vzít možná to, že ne všichni to tak mají. 

​Tý jo, já se teda nerada škatulkuju a introvert, no nevím. Jsem dost impulsivní, spíš dvakrát řežu a jednou měřím a to doslova, všechno raději větší, delší a pak to zakrátím. Test temperamentu mi kdysi vyšel na sangvinika, ale tam to teda taky hapruje a nesedí všechno. Jak píšu, jsem jiná a vůbec mi to nevadí. :D

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:48

Evaeva jasné,že to není stejné, myslela jsem spíš jim to zkusit vysvětlit, že to potrebujete.

Podle to ti chlapi totiž vůbec netuší. 

Offline letfenixa
10889 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:52

Kan pozri, ja som až na vysokej zistila, že kopec vecí v rodine sa dá riešiť inak, ako s mojou autoritativnou mamou, vždy kritickou. 

continuity tak moja mama prebrala vedenie domácnosti vo svojich 10 rokoch, keď sa jej narodila sestra a moja babka odvtedy v podstate kuchynu obchádzala. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 10:59

Me pochvala tesi treba od manzela, protoze vim, ze by nechvalil, kdyby to za to nestalo. Ale jsou lidi, od kterych mi to vylozene vadi, tam je to spis takova ulisnost, podlezavost nebo jak to rict. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:00

continuity ano, introvert jsem. To s tím chválením mi seplo až nedávno a vím, že je potřeba se naučit chválit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:07

continuity on to ví, že mě to potěší, ale je to pro něj vyloženě na sílu. Já to zas tak nepotřebuju, ale občas bych to uvítala. Ale já sama mám s chválením problém, takže vím, jak se cítí on, když by měl chválit mě. Dává to najevo jinak. Ale muž ani nekritizuje, takže dobrý:) 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:17
Reakce na stes:

Luna sorry, ale nevychází mi nějak ty počty..jseš s chlapem od školky či co? nebo mluvíš o otci, já to nečetla od začátku úplně pořádně

​Luna má spíš na mysli - po čtyřicítce. 

Offline Annegret
162 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:22

Luna to je zajimavy. Tim problemem, ze se nemam komu sverit, se zabyvam v posledni dobe dost casto. Muzovi je vsechno jedno, ma svych problemu dost a vubec by nepochopil, ze nekdo, kdo ma praci, deti, penize, je zdravy, ... se muze citit pod psa. Podle nej vymysly a mela bych se hodit do pohody. Navic nektere moje starosti se tykaji i jeho. Kamaradek moc nemam a po pravde bych zadne z nich asi nedokazala nic rict i kdyz si myslim, ze takove otevreni by nas vztah pomohlo dostat na lepsi uroven, po ktere vlastne touzim. Vsechno je hrozne povrchni. Stale vic premyslim o tom najit si psychologa, protoze citim, ze je to nadoraz a staci posledni kapka.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:24

letfenixa tak už víme, proč je tvoje máma tak autoritativní. Ono se to často pojí s brzkou odpovědnosti. 

Moje máma je taky celkem generál, ono se to časem trochu obrousilo, ale jen díky tomu, že jsme ji fakt se sestrou nastavili hranice, otec se do jisté míry nechá organizovat, ale dost často si dela co chce, aniž bych s ní nějak extra diskutoval. Segre jedno období hlídala obě děti, prakticky u nich bydlela, takže to byla nutnost.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:29

Evaeva

Ani u detí ti to chválení nejde? Tam bych začala, to je jednodušší. 

já se chválit naučila kvůli podřízeným. To fakt člověk nemůže spoléhat, že si najdou tu energii jinde. A hlavne, pokyn od kouče znel jasně.  jinak není potřeba o tom nějak spekulovat, stačí říct - to se ti povedlo moc hezky. Nebo děkuji, super! Ty sofistikovanější pochvaly přijdou samé. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2022 11:38

continuity jo, u dětí jo.