Luna no, nemam. Sambo me vyslechne a rekne ze jsem Mekejs. Nasi maji starosti sami se sebou, pani Sambova je fajn, leccos uhodne ( tedy ona o tom nemluvi, ale ma vzdycky tu polivku a gulas a vazne jsem ji vyhrala ).
Bracha mi rekne at si nestezuju, protoze on sam s neteri, sestra vyssi level, s nama s nikym nemluvi, protoze ona je ta MATKA tri deti a nejsme dostatecne uctivi.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mate nekoho, za kym muzete jit, kdyz je vam smutno, jste nestastni...?
Víš co, já když by bylo nejhůř, tak asi jedině dceru a muže. Ale asi jsem to ještě úplně urgentne nepotřebovala. Mám hodně dobrou kamarádku, ale přesto by jako první přicházel v úvahu můj muž. Tak jsme spolu taky už padesát let, tak by musel něco unést.
Antje No, mam to dost podobne. Hlavne jsem neschopna, coz je mi neustale pripominany. Ja to o sobe vim, ale tak jsem si myslela, ze kdo chce praktickou zenu, co naporcuje prase, umyje podlahu a da si skvarky, nebude si brat me!!!
Jako je mi dlouhodobe na hovno a chci mit svatej klid.
Tak jsem sla aspon sem.![]()
Luna ale houby neschopná! Jsi moc šikovná. Jen prostě to prase nenaporcuješ...
Luna nemam. Mam par kamaradek a s moji matkou taky muzu leccos probrat, ale vzdy s odstupem a ne vsechno. Smutky jsou nevdecny. A k tem smutkum obcas takova zpruzelost, mne to doma taky nejde a nemuzu se vymlouvat ani na umelecky (nebo jakykoli jiny) sklony:)
Antje tak ja ti to napíšu "paní sambova" jsi ty. Ta co o ní píšeš, že je fajn, je matka samba. Aspoň si to myslím. ![]()
Makara
Ja nezvladam skoro nic, co normalni zeny. Je to je mnou asi tezky.![]()
Luna jestli čtu pozorně, tak třeba do práce docházíš pravidelně a děti tě žerou. Takže to máme další schopnost.
Luna Víš, že většina normálních žen taky dost věcí nezvládá? Mi přijde, že jako se dneska nějak moc očekává, nejen od druhejch, ale i tak jako od sebe!
Karja No ja od nikoho nic neocekavam, hlavne treba tu mnohaletou kritiku uz by si mohli strčit do...
Tak co, i my neschopni depkari tu musime nejak fungovat.![]()
No ale to je tim, že některý lidi jsou hrozně kritický, prostě blbci. To vůbec není o tobě.
Luna Prosímtě já asi dvě, tři kamarádky, na které bych teoreticky mohla svoje smutky vychrlit, mám, ale nedokážu to. Jsem časem dospěla k názoru, že umět se svěřovat se svými smutky a neštěstími je prostě schopnost, kterou mají jen někteří a já mám v tomhle smůlu.
Luna A nejde se těm kritikům vyhýbat? Teda za předpokladu, že to není muž. Kafe a pokec ti nabízím kdykoliv.
Mám jednu kamarádku, které můžu říct úplně vše a ona mně. Jinak občas někoho vyslechnu, občas si postěžuju. Takových kamarádek mám víc, ale vím, že těm třeba vše říct nemůžu. Někdy nemůžeš říkat věci lidem, který znají tvého muže, rodiče, kamarády![]()
Luna ta mnohaletá kritika se na tobě fak podepsala. Je to smutný, vždyť jsi skvělá! Já byla k sobě kdysi strašně tvrdá, ale muž mě naučil mít se ráda, právě tím, že mě pořád hodně podporoval a chválil.
Je pravda, že hodně pracuju, domácnost zvládám, ale prase nenaporcuju taky!
Luna záleží co. Mě tak nějak ty soukromé věci stačí vysypat tady. Něco paradoxně řeším s mámou, hlavně péči o tchýni. Má s tím nějaké zkušenosti asi to pomáhá.
Třeba průsery v práci řeším prakticky výhradně s mužem. . on je sice mnohem víc emocionální než já, ale taky celkem prakticky a taky už v práci lecos preskákal, tak to vždy nějak rozsekne. Mám podepsané nějaké mlčenlivosti, na netu to ventilovat moc nemůžu, ségra je u konkurence, švagr taky a kamaradky většinou ani nechápou co vlastně dělám.
Luna Já ano, dokonce mám dávného kamaráda, u kterého jsem si jistá, že stačí zvednout telefon a je připraven na cokoli (to že mi řekne, že jsem úplně blbá, trápím se zvytečně a ať si dám raději panáka je věc jiná). Ale nedělám to, nejsem moc svěřovací typ. A upřímně, nejvíc se asi taky svěřuju tady...
Mate nekoho, za kym muzete jit, kdyz je vam smutno, jste nestastni...?
Nemam. Mam 5 dobrych kamaradek,ale nektere veci,které mě trapi dlouhodobe nebo se staly, nejsem schopna ventilovat. Nestojim o soucit, rady a pak o to,aby to mezi sebou beze mě probiraly. Zrovna ted se deje neco,co mě drti, resp.dve udalosti a nemam, kam s tim a komu. S muzem to probirat nejde, on vyslechne a doporuci, at si s tim nelamu hlavu.
navic jeden problem se tyka jeho rodiny.
stes taky nemám... něco vyslechne muž, něco máma, ale ty velký věci, co mě trápí, se týkají muže a s tím nemám komu se svěřit... chodila jsem na terapii kdysi... to pomohlo, ale už se to zase hodně nashromazdilo a stalo se x docela zásadních věci, se kterýma bude nutný se nějak popasovat.
Luna nejsi neschopná, vůbec ne... každej bčas potřebuje oporu a pomoc a navíc má kkaždej vality někde jinde... jen se obávám, že tak jak se cítíš ty, se cítí docela velká spousta holek a ženskejch.. ty požadavky, co se na nás kladou jsou někdy fakt neúměrný a obdivuji každou, která v tom dokáže chodit a ještě je spokojená... mě taky chvílema přijde, že mě vyrobili jako vadnej kus... prostě proto že pro sebe chci něco jinyho než je obvyklý... mám to tak už vlastně od mala.... objimam aspoň na dálku a nedej se ![]()
Luna škvarky nejím, prase bych taky nezvládla, ještě tak tu podlahu.No, každá(ý) umí jen něco. V něčem pomůže se svěřit dceři, s jiným problémem jdu za mužem, mám dobrou kamarádku, s kterou proberu jiné starosti.
Takovou, které bych svěřila všechno, nemám. A ani bych vlastně nechtěla. Připadala bych si hrozně zranitelná.
Luna Nemám. Píšu si do telefonu. (Jen taková okamžitá úleva)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.