"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 03:37

Candance vidíš, už to tu máš dvakrát, čo s tým,  tak hor sa do toho

Karja svadba kamarátke ziadno k majetku nepomôže, bohužiaľ 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 07:44

barbucha No ano já bych těm ,,uctenkam,, a doložením taky nevěřila. Upřímně ani by mě to samotnou vlastně nenapadlo. 

letfenixa Jj, oni se tak prý rozhodli kvůli nějaké blbosti ohledně hypotéky, snad že to bylo levnější. Myslím, že ji se ta získaná výhoda teda pěkně pálí teď. Ale samozrejmw do toho nevidím, co za tím je a znám to jentak jednostranně a zevrubne. 

Offline AprilTwelve
1026 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 07:55

Candance je to tak... měli jsme to doma stejně... svatbou se stalo jen to, že muž mi mohl darovat polovinu bytu aniž bychom museli platit daň z převodu... do té doby jsme to neřešili, protože bychom jen vydali peníze navíc, které jsme neměli... ale já se dlouho znovu vdát nechtěla, tak jsem to riziko nesla... ale dnes jsem fakt ráda,  ze jsme to vyřešili, muž s tím problém neměl. Věřit člověk může... ale prostě musí myslet i dál, zvlášť když jsou i děti... to pak ta ženská fakt tahá za kratší konec..

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 10:45

Ja na samba zkousela, ze hypoteka by byla jeho a barak muj, ale kupodivu na to nepristoupil a kazdej mame pulku obojiho.

Jinak z vlastni zkusenosti je vyporadani sjm u soudu fakt vopruz, trva to strasne dlouho, nejsou to oblibeny zaloby.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 10:46

Diky pristi tyden to zacnu resit a uvidim, jak to dopadne.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 10:48

Kan hele, my to platili ze spolecneho uctu, kam chodili obe vyplaty. Takze bych se nedomohla niceho. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2022 10:51

Vari my máme byt i hypotéku společnou, ale vypočítáná je jen z mužova platu, peníze taky chodí z jeho účtu (Ale samozřejmě je mi jasné, že kdyby neplatil, jde to i za mnou.)

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 11:23

Karja No ale treba ted mam v primem prenosu rozvod kamaradky, je to pekny psycho. Ona ale mela velice vazny duvod, hrozne ji preju, at uz ma klid.  Ona je muj presny opak- schopna, prakticka, nohama na zemi, sebevedoma, zadna fnukna a stejne ji to uplne nici, vzdycky kdyz me to doma sere, tak si na ni vzpomenu a hned se "mam dobre"

Ja se svou labilitou a ufnukanosti a mindsetem z prdele (negativni od kolebky po rakev) bych se litovala asi jeste po smrti. No, fakt nevim, jak bych to zvladla byt sama s drakama...

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 11:55

jerry Jen z čiré zvědavosti, jak se nahlíží na peníze za prodej, když se ta nemovitost, nabytá před sňatkem nebo děděním po sňatku, prodá za doby trvání manželství? 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:02

Anaj či byla nemovitost,  toho budou peníze. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:04

Anaj Kdo dědil, toho jsou peníze za prodej. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:05

Candance jestli si na to troufnes nebo mas nekoho, kdo darovaci smlouvu zkoukne, nemusis ani za notarem, ani na katastr. Staci se se smlouvou a navrhem na vlozeni do katastru dostavit na chzech point, tam oba smlouvu pred urednikem podepisete, tamtez nechate oboji uredne zdigitalizovat a na katastr to posles elektronicky.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:08

moora dekuji.

Ja bych teoreticky mohla obslehnout darovaci smlouvu, co mel muz, ne?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:13

Candance to bys mohla

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:15

moora jezis, ten bude zirat. No ale pockam aspon do 2.1.

Pokud to nepodepise, tak tu budu muset rozjet diskuzi, rozvadim se a co ted. 

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:17

Anaj 

Příjem je výhradním majetkem toho vlastníka.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:21

A jak je to u zdedeneho domu,ktery se uplne rozboural a opravuje se,ze spolecnych penez?

Ale ani mi nejde o muze,ale o pripadne dedice.(konkretne jeho deti)

no uz pracuju na tom ho primet k zaveti,ale je to fuska.

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:21
Reakce na Candance:

Ja bych teoreticky mohla obslehnout darovaci smlouvu, co mel muz, ne?

​Pokud byla tahle smlouva již pro katastr použitá (= je bez vad), tak samozřejmě ušetříš peníze i cestu k notáři.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:22

Candance Tohle je pro něj ale už těžký nepodepsat. :-) Manžel té mojí kamarádky pořád tak nějak "neměl čas" a podobně...pak měl lehčí infarkt, ona na něj dost naklekla, nakonec domluvila i termín u notáře, taky to nakonec podepsal. 

U nás teda musím přiznat, že jsem ve výhodě já, máme napůl dvě nemovitosti, které celé zaplatil manžel, já se na nich nijak nepodílela. On je v tomhle takový dost velkorysý, svému nejlepšímu kamarádovi vymluvil předmanželskou smlouvu, kamarád se rozváděl do půl roku po svatbě, no vděčný mu nebyl.  (ale abych byla fér, nevěsta toho moc nezneužila)

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 12:59

Zarinya 

No případní dědicové jsou vždycky manželka (půlku) a druhou půlku si rozdělej všechny děti jakožto nepominutelný dědicové. Jestli se jich chceš zbavit, musel by je vydědit, ale na to musí mít fakt závažnej a dokazatelnej důvod...