barbucha ne ja nechci aby je vydedil,ale aby dal do zaveti,ze tam muzu dozit.
To snad muze ne?
barbucha ne ja nechci aby je vydedil,ale aby dal do zaveti,ze tam muzu dozit.
To snad muze ne?
barbucha Už není polovina pro manželku (v ČR), dělí se rovným dílem pro manžele i děti. Ale myslím, že Zarinya se spíš zajímá o to, jestli se v té opravě nějak projeví její vlastní investice. No tak to se obávám, že neprojeví.
Zarinya Ani ta závěť tě úplně nevytrhne, jestli do toho investuješ vlastní peníze, zkusila bych popřemýšlet spíš o nějaké smlouvě.
Teď to dočítám, to určitě jde, ale asi byste se měli poradit s nějakým místním právníkem.
A bude se to řídit českým právem?
barbucha Jo, já myslím, že to bude novější úprava, tak +/- těch deset let, tak to jste měli docela smůlu. :-)
A nebyl to případ, kdy děděný majetek byl součástí společného jmění manželů (dříve bezpodílové spoluvlastnictví manželů)? Tomu by odpovídala 1/2 pro vdovu![]()
Já nevim, takhle nám to předložil notář a já do toho nevrtala páč jsem věděla, že je stejně všechno zašantročený t.j. co šlo, přepsaný na milostivou a jednalo se jen o jeden účet kde bylo asi pět korun
Barák a třeba obrazy, mimo jiný originál Chagall
nenávratně v prdeli...tak o co se hádat, že jo.
Zajímavý, že v případě tantiém to tak neni, ty se dědily rovným dílem mezi všechny už tehdy (teda ty budoucí, jsou-li jaký).
U tantiem je to trochu jinak - vzhledem k tomu, že autor je autorem jednou provždy a autorské dílo není součástí společného jmění manželů, i když za manželství vzniklo (autorského práva se nelze vzdát, nelze ho převést, darovat apod.), proto se tantiemy jako " budoucí výnos" z toho autorského díla dělí mezi všechny dědice rovným dílem.
Ta úprava byla obdobná jak ve starém, tak v novém občanském zákoníku.
Anaj
Příjem je výhradním majetkem toho vlastníka.
Díky za vysvětlení, i všem ostatním, kdo se podělili o informaci. A zase jen čistě teoretická otázka: když ty peníze z prodeje investuje do něčeho společného (např.nákup další nemovitosti, kde přispěje nějakou částkou), je to pořád jeho výhradní majetek?
Ano, pořád je to jeho výhradní majetek.
jerry ne,ale i by me zajimalo jak je to v cesku.
Pro ty dospělé dětské dědice to jde ošetřit závětí a nebo darovat za života. Můj otec nic nechtěl, tak dům, sad, pole a lesy rozdělil děda mezi dva strýce, sourozence táty. Podle mého je to ideální řešení.
Lama_z_Lana tak to nevím. Ale tohle snížení může být součástí normální závěti.
Kdo to tu měl ty termohrnky stelton, tuším tina a Mini ? Víte ty s těma mumínkama a pak měli i ruzné jiné barvičky. Jako ježíšek mi donesl jiný a ono v tom ta káva nevyrží moc teplá? Ale jakože asi tak za hodinu jsem pila vlažný kafe? Ach jo.... Nebo jestli mám nějakej vadnej kus, zas to nebylo uplně levný, aby to takhle bylo na prd, nebo je to fakt jen na cestu do práce a pít to hned? To pak to rovnou můžu nosit v papírové,
Karja ja ho jeste nestihla vyzkouset, tak ti bohuzel nepovim...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.