"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 11:18

Díky všem za reakce, evidentně to je běžná záležitost.  Někdy nezbývá než se smířit, že se z dobré kamarádky se stane známá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 11:35

Potrefenáhusa smiřovat se s nedobrovolnou bezdětností musí být šíleně těžké! Nejhorší je asi , když není jisté, že děti mít nemůžete, ale nejde to a nejde.

Offline Zuzuli
3792 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 11:58

Ja mam jednu dobrovolne bezdetnou kamaradku, ktera proste vlastni deti nechce. Ale s detmi je naprosto uzasna, pri skole si privydelavala jako asistentka ve skolce a pozdeji jako asistentka deti s downem a autismem. Ale misto toho, abych rikala, ze je skoda, ze takova pecujici trpeliva osoba deti nema, si vzdycky rikam, ze ji to snad vydrzi a bude mit i nadale jednou za cas tolik energie, trpelivosti a kreativitity pro to moje dite, nez kdyby mela doma vlastniho vysavace energiedcera ji naprosto zboznuje, ted ji kamaradka uci bruslit, coz bych ja nezvladla. Proste ty bezdetne tety jsou strasne dulezite

A musim rict, ze co mam dite, tak mnohem vic chapu vsechny, co se rozhodli ho z jakehokoliv duvodu nemit. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 12:01

letfenixa spolecne uspory to sice jsou ale lezi na mem uctu. Ty ostatni lezi na jeho. Uz to je aspon neco. Protoze kdyby se rozhodl zrusit moje disp.pravo byla bych nahrana uplne. Taky by se vsechno hur dohadovalo, kdybych na nem byla zavisla uplne.

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 12:48

Candance Je jedno, na koho účte sú.  Sú spoločné.  Keby ti zrušil dispozicne právo,  riešila by si to s pravnikom.  Ja som teda múdra len z modrého koníka,  kde sú takéto situácie denne riešené a vždy si poviem, ešteže mám svoj byť, prácu a nie som vydatá. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 13:15

letfenixa ano, to chapu, ze by se to resilo s pravnikem, ale co bych delala do te doby? 

Ja si ucet zalozila hlavne pro pripad jeho smrti a podobne. Abych v pripade prutahu v dedictvi a tak nezustala i bez toho sveho prijmu.

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 13:27

Candance nemám tušenie, ako fungujete, ale existuje možnosť vyzivneho manželke počas manželstva. 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 13:42

Evaeva to bych se neodvazila rict, co je nejhorší, duvodu a různých variant může byt milion a tezky je to všechno

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 13:57

Jako neteř bezdětné tety potvrzuju jejich důležitost

Chodila s námi na koupaliště, jezdila na výlety a pak nás zase odevzdala rodičům. A nejlepší je, že skoro stejně se chce a může věnovat i  mým a sestřiným dětem

Tímto děkuji všem tetám

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 14:24

Tak mně se poštěstilo, děti odjely se sambem na noc k babičce. Já asi nebudu asi ani spát! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 15:48

Potrefenáhusa asi jo, ale nějak mi přijde "snesitelnější" definitiva než marné čekání každý měsíc x let. Pak je ještě další blbá možnost problém na straně životního partnera.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 16:53

Já mám takový blbý: Taky se vám tak špíní límec bundy od make-upu? Nebo mám blbý make-up? Koupila jsem si tmavomodrý bundokabát a ten límec bych mohla prát on den. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 17:20

Evaeva resim nosenim nakrcniku / sal

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 17:23

moora to jsem zkoušela, nefunguje mi to. Nákrčník se mi shrne dolů a límec mám až po bradu. Jedině, že by ta šála zabraňovala zapnutí zipu.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 18:02

continuity Já myslím, že ta potřeba pochvaly nesouvisí s introverzí nebo extraverzí, ale spíš s nějakým základním sebevědomím, které může mít každý jiné, bez ohledu jak moc společenský je. A jen mimochodem, o tobě si úplně nemyslím, že bys byla typický introvert. :-)

Luna Já to teda ještě nemám dočteno (fakt teď hrubě nestíhám, jdu z večírku do večírku, haha), ale zdá se mi, že tvůj muž má trochu krizi středního věku, že ta jeho neschopnost tě pochválit, nebo celková nabručenost, je spíš jeho problém s ním samým, než že by souvisel s tebou a s tím co děláš, nebo jak se chováš. Je asi těžký se od toho oprostit, ale snažila bych se na to myslet, nebrat si to osobně. Byl takový fakt vždycky? Nebo dřív ti to nevadilo? (nemusíš pochopitelně odpovídat)

Jo a záložní plán je základ!  (já mám naštěstí vlastní byt, který jsem odmítla prodat i v době největší finanční krize a investice "do společného")

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:30

Evaeva Tohle resila kolegyne v praci tak, ze tam mela takovou tu svedskou uterku a kazdy den ten limec vycistila.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:41

Garfie o mě si to nemyslí hodně lidí . Já to totiž maskuji tím, že umím mluvit, když mám o čem. Ale společnost jiných lidí mě fakt vyčerpává, potřebuji být hodně sama se sebou a i nové vztahy navazuji celkem složitě.

Představa z večírku do vecirku mi zni spíš jako sedmý kruh pekla než něco, z čeho bych měla mít potěšení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:46

Myrtila jako takovou tou z mikrovlákna? Jen vodou a normálním hadrem mi to nejde, musím použít něco na praní. Já to teď řeším tak, že to třeba čtrnáct dní ignoruju a pak operu v ruce

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:50

Evaeva ja to taky resim nakrcniky a salemi. Ale vetsina zen to asi ignuruje. 

Ted jsem videla lifehack,ze to jde penou na holeni. 

A co nanohoubicky?

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 30. prosince 2022 19:51
Reakce na Candance:

letfenixa spolecne uspory to sice jsou ale lezi na mem uctu. Ty ostatni lezi na jeho. Uz to je aspon neco. Protoze kdyby se rozhodl zrusit moje disp.pravo byla bych nahrana uplne. Taky by se vsechno hur dohadovalo, kdybych na nem byla zavisla uplne.

​To je jedna věc. Myslím ale, že letfenixa reagovala hlavně na to, že si z příjmů, které jsou na vašem účtu, chcete koupit byt. To opravdu nejde. Ze "společných" příjmů si nemůžete koupit "vlastní" byt, tedy za předpokladu, že máte společné jmění manželů.  Aspoň tedy doufám, že jsem to pochopila správně.