tina No jako, třeba někde dělám chybu. Mně by ani nevadilo vlažné, ale přijde mi že i nějak jako zhnusne:-D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ja bych si na to vlastnictvi majetku jen jednim z manzelu dala fakt bacha... Mela jsem v primem prenosu takovou prima habaduru, ona vlastnila pozemek a jeste studovala, jeji pritel byl starsi, dobre vydelaval, pozemek nemel, ale mel penize na dum. No a ona chtela stavet jen za podminky, ze kdyz je jeji pozemek, bude jeji i dum. My jsme mu to dlouho vymlouvali, az jsme mu to uplne vymluvili, nakonec to, ze nezacali stavet, byl hlavni duvod jejich rozchodu. Ted on ma jinou pritelkyni, postavili si ten dum, kde spolu bydli, no a ona neco takoveho, jen s malou obmenou, zkusila na dalsiho pritele, ten na to kyvnul, a za par let se stehoval pryc s igelitkou. Ji znam cely zivot, ale nejsme si blizke, takze nevim uplne podrobnosti, jenom ze ten druhy pritel to po nejakem usili proste vzdal, penize odpiskal a zmizel.
Karja zkus předtím ten hrnek nahřát vroucí vodou, než tam nalijes to kafe. Dělám to s termoskou a vydrží teplý mnohem dýl.
žluťásek No, tak uvidíme, dám mu šanci:-D
Karja ale teda mám termohrnek nějaký značkový, taky za mnoho set a dlouho to nevydrží. Termoska je jistota.
Candance já mám teď naštěstí pojistku z prodané chalupy, která byla jen moje, ale jinak byt, do kterého dávám 25 let peníze, napsal tchán jen na manžela a ten nemá ani v plánu to měnit. Protože se to stalo po 15 letech manželství. Do té doby byl byt tchána. Takže účtenky sice mám, ale po 25 letech jsou úpravy v bytě už bezcenné, ale byt má čím dál větší hodnotu.
A momentální čerstvá blizká zkušenost. Vztah 35 let, bez manželsví, 3 nezaopatřené děti. Byt po rodičích je chlapa, hypotéka na vyplacení sourozence už na oba. Teď se rozešli a jelikož chlapovi hráblo, tak chce byt pro sebe a nebo platit nájem, i když na děti dává úplné prd. Tak kamarádka se též bude soudit, ale vše se vleče a dohady budou určitě ještě velké.
Zarinya v Cesku by mohl dat na dum vecne bremeno ve tvuj propech. Coz ti ale nezaruci, ze ti jeho dedicove nemohou ztrpcovat zivot, kdyz budou chtit.
Ty uz chces navzdycky zustat v Recku? I sama?
jerry Aha vidíš, tak já žila v domění, že dřív opravdu polovina majetku připadla manželovi (manželce) a druhá polovina se rozdělila mezi děti.
Dokonce si myslím, že to tak bylo, když jsme dědily my, ale možná že ne, já se dědictví na místě vzdala, takže je možný, že mi to nějak uniklo.
Garfie ja si to kdysi taky myslela, ale neni tomu tak. Zajimavy, jak je tenhle omyl rozsirenej
moora Já vím, že to tak není, ale žila jsem právě v domění, že je to relativně novinka, maximálně těch 10 let. :-) Ale nehádám se, možná to tak bylo vždycky.
My nedávno debatovali na podobné téma a já jsem zjistila, že pro mého nevlastního syna je výhodné, když umřu dřív než muž (tedy jeho otec)! To mě, odkojenou Aghatou Christie, značně vyděsilo! ![]()
Garfie jj, ty rozdily jsou nekdy fakt velky!
Myrtila toto udelala moje sestrenice jejimu muzi.Renusatko my mame vicemene tu samou situaci. Jen jde o dum, do ktereho jsme dost investovali. V podstate jde o penize, co jsme setrili na dum. Manzele jsme 13 let a spolu 20. Docela me to mrzi. Kamosky matka darovala svuj dum obema manzelum ( oni ji naopak darovali jejich spolecny byt).
Candance Clovek si pak rika, jestli jsou ti dotycni, tady ty dotycne, pak v tom zivote spokojeni? Kdyz udelali takovy podraz.
Candancedržím palce, ať to zdárně vyresis. ![]()
Myrtila Já si myslím, že oni si pro sebe vymyslí takovou verzi, která to ospravedlňuje, prostě si to nějak odůvodní.
Zarinya v Cesku by mohl dat na dum vecne bremeno ve tvuj propech. Coz ti ale nezaruci, ze ti jeho dedicove nemohou ztrpcovat zivot, kdyz budou chtit.
Nebo je může z tý jejich části vyplatit, ne? A žádný ztrpčování nebude ![]()
ano,chci.(tedy ted to tak citim)
Beru to totiz tak,ze si tam budujeme svoje bydleni,svuj domov(on to taky vlastne byl muj napad) a vsechno se tam dela dle mych predstav a i financnim prispenim.Ja v cesku nic nemam,sice tam zdedim jednou dost veci,ale nemam k tomu vztah.Ja samozrejme doufam,ze si v Recku budeme zit stastne jeste nejmin dvacet let,ale kdo vi a pak bych si nerada vzala igelitku a sla nekam,vlastne nevim kam......
poresim to nejak tou zaveti,protoze z neobytneho domu delame moc hezke bydleni takze dedici mi trochu kazi radost uprimne.....nedat do toho nic tak bych ani na zaveti netrvala,ale jinak to asi nepujde.
Nebo je může z tý jejich části vyplatit, ne? A žádný ztrpčování nebude
no ja chci trochu pojistku kdybych na vyplaceni nemela.....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.