"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 20:37

A teda, když už jsme u toho... tohle by mě docela zajímalo. Tři děti. Jedno dítě 3 byty, zahrada s chatou a bazénem. Druhé dítě dům...ale chce to ještě nějaké investice. Třeti  dítě..žije v podnájmu, ale maká. A stará se. Za mě teda v pořádku, když se majetek přepíše na ty "potřebné"? Nebo?

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 20:43

tv 

Nebo ne. Jakože potrestat ty úspěšnější?

Ať si to radši rozhodnou mezi sebou až pak... vzdát se dědictví můžou vždycky.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 20:47

barbucha tak jsem to úplně nemyslela  úspěšnějším to  spadlo do klína..vzdát se můžou, to vím. Ale nevzdají .

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 20:47

Zarinya 

Řekla bych, že ten institut věcnýho břemena nebo něco podobnýho bude existovat všude, nebála bych se toho.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 20:52

tv 

Spadlo do klína... tak teď nedostanou nic, to maj za to! 

No nevim, mně to nezní moc dobře. Předpokládám, že k těm majetkům přišli zákonnou cestou a po právu... nebo že by tomu v podnájmu něco dlužili?

Offline RoSa
10178 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 20:54

tv to je teda hodně blbej nápad!

to se přesně stalo mojí kamarádce: ona úspěšná, prachy, majetek...

a její brácha týpek, co mu krachujou firmy/manželství... jejich máti cpala všechen majetek tomu jak píšeš "potřebnýmu" bráchovi, kterej ale postupně všechno rozfrcal a nemá nic (např. barák v Dejvicích zastavil při zakládání další z řady firem, co už neexistuje...)...

jen ten barák, kde teď matka bydlí, zustal zachovanej, nejspíš díky věcnýmu břemenu, jinak už by byl taky fuč! no a matka volá tý mojí kamarádce, že odešel kotel/spadnul okap/teče do baráku... a kamarádka strká prachy do cizího baráku, jen aby jí tam matka nezmrzla...

jo kamarádka nedostala od tý mámy nikdy nic, i jídlo si na návštěvu k matce musí vozit (protože "si to může dovolit!") matka chová a množí psy, pak se jich nechce vzdát a má jich tam milion, jsou různě nemocný, a kamarádka nakupuje granule, platí veterinu.... matku má samozřejmě ráda, ale je to hrozná nespravedlnost... nechtěla bych být v její kůži...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:01

tv za mně taky ne, pokud se na tom sourozenci nedohodnou. Třeba kdyby se jednalo o víkendovou chalupu a byt, tak bych byt klidně přenechala té potřebnější a sama si nechala chalupu. Navíc to, že jsou ti dva dneska za vodou, neznamená, že budou vždycky.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:01

barbucha tohle jsem přesně cekala. Jo, mají svůj byt, další dva dostali plus zahradu. Vůbec bych se nezlobila, kdyby být rodičů dostal můj bratr. Proč?? Protože ho potřebuje. A má sestra se třema bytma ne. Co je na tom k nepochopeni?

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:06

RoSa ale tv píše, že ten "potřebnější" maká a stará se.... Neschvaluju jednomu vše a druhému nic, ale mít jedno děcko učitele v podnájmu a druhé právníka ve vile, tak byt odkážu tomu prvnímu a druhému, co zbyde

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:09

tv 

Tak není nic jednoduššího, než že se vzdáš svého dílu v jeho prospěch, když to vidíš takhle. Ale rozhodnutí o majetku druhých bych s dovolením nechala na těch druhých, včetně určování kdo co potřebuje

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:13

RoSa jako blby nápad to možná je, ale musíš vědět "komu to prihrajes". Já ho znám. Vím.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:13

tv děti by měly dědit rovným dílem a cokoliv jiného je dle mého od rodičů podraz. Jasně, tomu třetímu dítěti by se vyřešil velký problém, ale fakt to nejde na úkor sourozenců.  Znám případ, kdy rodiče za svého života přepsali rodný dům na syna, co rozhodně netřel bídu s nouzí, protože sestra se přeci dobře vdala a nepotřebuje dědit. Ta se později rozvedla a s dětmi skončila v garsonce a těžko řešila bydlení zatímco pan bratr měl vyřešeno. 

Jinak teta mého samba dědictví odmítla ve prospěch ostatních dědiců s tím, že sama má dost, ale toho je schopen asi málokdo.

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:14
Reakce na barbucha:

tv 

Tak není nic jednoduššího, než že se vzdáš svého dílu v jeho prospěch, když to vidíš takhle. Ale rozhodnutí o majetku druhých bych s dovolením nechala na těch druhých, včetně určování kdo co potřebuje

​Tak já s tím počítám . Což nezmění nic na mém názoru...i kdyby to přepsala jen na bratra, třeba, respektuju, je to JEJí majetek.

Offline RoSa
10178 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:15

Makara

ono je to vlastně jedno, jestli se snaží a má smůlu, nebo je to jen neschopnej línej blb...

ten kamarádky brácha je pracovitej, jen mu to v podnikání nevychází, no...

podle mě kompenzovat tuhle nepřízeň osudu přidělováním a nepřidělováním majetku neni správný

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:23

monis No já mám v rodině několik „vzdání se" dědictví, ve prospěch sourozenců. Pravdou je, že u nás se ty nemovitosti přepisují za života majitelů, takže se o tom ví docela dopředu, kdo co dostane. 

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:29
Reakce na barbucha:

tv 

​Vzdala jsem se, neboj

Offline RoSa
10178 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:29

tv tak vždyť v tom bytě ten brácha v tý svojí jedný třetině bydlet může, ne?! vám se ségrou může platit za ty vaše třetiny nějakou symbolickou částku jako nájem - pokud se toho bytu teda nevzdáte v jeho prospěch, ale to bych bejt matkou nechala až na vás

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:31

monis podraz v tom nevidím. Tvá zkušenost je, nevím...

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:37

RoSa to právěze nelze..stále v tom bytě bydlí mi rodiče. A řešíme teď ty přepisy atd..

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 31. prosince 2022 21:41
Reakce na tv:

​Tak já s tím počítám . Což nezmění nic na mém názoru...i kdyby to přepsala jen na bratra, třeba, respektuju, je to JEJí majetek.

​To jistě, vo tom žádná. Já ale měla na mysli tvoje vyjádření, že sestra už nic víc nepotřebuje anžto má dost - vyznělo to tak že chceš, aby se taky svého podílu vzdala. To jsem myslela tím, že to rozhodování o majetku druhých bych nechala na nich, sama se zařiď dle svého uvážení samozřejmě