"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mini
příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:14

Karja termohrnek nemam ale uplne nejlepsi je dle me zkusenosti termoska Kinto V te to nevystydne snad nikdy A je krasna :)

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:22

Mini souhlasím, kinto je top, mam větší na čaj a menší na kafe a ten čaj v ní vydrží teplej celej den..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:24

Kan no právě, v závěti můžeš ošetřit, že dědici nedostanou každý 1/3 něčeho a 1/3 něčeho jiného, ale děje se to až tvojí smrti. Mně to přepisování nemovistosti (hlavně té, ve které žiju) nepřijde šťastné řešení. Jak píšou výše, stát se může cokoliv.

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:32

Zuzuli 

Záleží na druhu pojistného plnění - pokud jde např. o bolestné či trvalé následky, plnění patří přímo té osobě. Pokud se týká věci, plnění patří vlastníkovi. A podle tohoto klíče si můžeš dosadit další varianty.

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:34
Reakce na Evaeva:

Mně to přepisování nemovistosti (hlavně té, ve které žiju) nepřijde šťastné řešení. 

​Mně to přijde přímo jako velmi nepromyšlené řešení. A z praxe vím, že ani věcné břemeno dožití není vůbec žádnou zárukou ničeho. 

Jenže na tohle přijde dárce téměř vždy až tehdy, když je pozdě.

Offline Zuzuli
3792 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:52

jerry diky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 12:53

jerry Tak jsem ráda, že mám v rodině takové vyjímky.

Offline catch
215 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:05

tv 

Maria NIla Head and Hair sampon a/lebo kondicioner - obsahuju netoxicky pirocton olamin.

Alebo mozes kupit priamo pirocton olamin a pridat do vlastneho kondicioneru - pred aplikaciou kondicioner a trocha piroctonu zmiesat spolu v dlani a nechat posobit na skalpe. Podla mna je to lepsie ako posobenie samponu, ktory by pri 20 a viac minutovom posobeni na zbytocne drazdil pokozku hlavy.

Pirocton kupis napr. tu: https://www.nature-store.cz/prirodni-suroviny/pirocton-olamin-10g/

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:08

tv Lupy: Nizoral, nic jinýho mi pořádně nefunguje. Už tolik nesmrdí jako dřív

Catherinne měla v plánu experimentovat s tím přelivem Malibu C, jestli by to nepomohlo i proti lupům...?

Offline Kora
příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:14

rozarka Garfie ano, divný to je. Že by mu nezůstalo vůbec nic to pochybuji,  třeba jen nějaké peníze na účtě.  

Nevím  jak moc se snaží notář dědice dohnat. Taky nevím kdy přesně umřel,  nějakou dobu jsem byla v zahraničí.  Ale to bylo pár měsíců,  byla by to velká náhoda.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:29

Kora je to divne. I kdyby na tebe v zaveti zapomnel, tak jsi stale neopomenutelny dedic. Nemas v tom pripade stale nejaky narok, protoze myslim, ze ti podil ani nemuze uplne bezduvodne snizit?  Pokud te nevydedil. Fakt by me to zajimalo. 

Offline mirajo
2665 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:32

Kora Zahranici by nemelo hrat roli. Polovicni sestru jednoho meho pribuzneho nasel notar na druhe pulce zemekoule, dozvedeli se o sobe prave vramci dedickeho rizeni. 

Ze uz zpetne nic otvirat nechces, tomu rozumim. 

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:33
Reakce na jerry:

​Mně to přijde přímo jako velmi nepromyšlené řešení. A z praxe vím, že ani věcné břemeno dožití není vůbec žádnou zárukou ničeho. 

Jenže na tohle přijde dárce téměř vždy až tehdy, když je pozdě.

​Vecné břemeno lze nějak obejít? Doteď jsem si myslela, že je to docela "jistota".

Offline tv
4224 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:34

catch Aranel děkuju moc

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:49
Reakce na jerry:

. A z praxe vím, že ani věcné břemeno dožití není vůbec žádnou zárukou ničeho. 

​hm takze to vypada,ze uz bych mela zacit setrit pro dedice jinak jsem v haji.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:50

Ounz Mini Děkuji! No urcite to koupím, já chci je  něco maleho na kávu a to jedine horké musí být. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:52

Karja ja jsem si tu Kinto koupila puvodne na svarak :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2023 13:58

tv minimálně se tomu "břemenu" dá znepříjemňovat život.

Offline Kora
příspěvků moje polička 01. ledna 2023 14:10

Candance mirajo

ano, taky znám případ, kdy dedicke řízení stále nebylo uzavřeno,  protože jeden dedic se potuloval někde po USA.

Prostě bych chtěla vedet proč.  Ale předpokládám,  že bych nakonec zjistila něco ve smyslu,  ze Česká pošta se marně několik let snažila doručit obsilku, adresát nezastizen  

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 01. ledna 2023 14:15

tv

Nejde o obcházení, ale o faktickou realizaci v případě, že se rodinné vztahy pokazí nebo dokonce "přenastaví". Jsou to pak podobné případy, jako když chce pronajímatel vypudit nechtěné nájemníky, byť s platnou nájemní smlouvou a řádně platící. 

Ani dobře nastavená smlouva a zapsání věcného břemene do katastru není zárukou ničeho - v případě prodeje nemovitosti i s věcným břemenem není obvykle v zájmu nového vlastníka mít na domě takovou "zátěž" a další postup viz výše.

A ten bydlící se může jedině něčeho domoci cestou žaloby, což s ohledem na výdaje, dobu trvání a výslednou efektivitu nemusí vést k ničemu.